«فاطمه خدابخشیان»، مدیر کانون فرهنگیهنری بعثت مسجدالنبی(ص) تویسرکان (از توابع همدان) در گفتوگو با خبرنگار مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان با بیان اینکه کانون فرهنگی هنری بعثت در سال ۸۶ تاسیس شده است تعداد اعضای این کانون را ۱۲۰ نفر بر شمرد و اظهار کرد: اکثر اعضای این کانون فرهنگیهنری را نونهالان، جوانان و نوجوانان تشکیل دادهاند.
وی با اشاره به این مهم که کانون فرهنگیهنری بعثت نسبت به دیگر کانونهای شهرستان در فعالیتهای مختلف شامل کمک به نیازمندان، جبهه مقاومت، کارآفرینی برای خانوادههای نیازمند، برگزاری مسابقات مختلف قرآنی و... پیشرو است، از برنامههای این کانون به برپایی طرح تلاوت نور، تفسیر، نهج البلاغهخوانی، صحیفه خوانی، مسابقات قرآنی مدهامتان و ... اشاره کرد.
مدیر کانون فرهنگیهنری بعثت مسجدالنبی(ص) تویسرکان افزود: با توجه به راهبر بودن کانون، این مسابقات از حدود پنج سال گذشته برگزار میشود در اولین سال برگزاری مسابقه قرآنی مدهامتان ۲۵۰ نفر شرکت کردند و امسال در هفدهمین دوره مسابقات قرآنی مدهامتان با توجه به تاکیدات رهبر معظم انقلاب در زمینه ارتباط مساجد با یکدیگر، این مهم متناسب با اولویتها و نیازهای قرآنی مسجد طراحی شده است.
مساجد پایگاه قرآنی
خدابخشیان با اشاره به این مهم که مسابقات مدهامتان درسال اول و امسال به صورت حضوری و به میزبانی کانون فرهنگیهنری بعثت و در ایام کرونا به صورت غیرحضوری و توسط کانونهای فرهنگیهنری مساجد شهرستان برگزار شد، گریزی به فرمایشات رهبر انقلاب مبنی بر «مساجد یک محل هر کدام یک پایگاه قرآنی باشند و با هم ارتباط داشته باشند؛ با هم مسابقه بدهند. این بهترین مشوّق است برای اینکه جوانها و نوجوانها وارد وادی قرآنخوانی بشوند» زد و یادآور شد: اجرای این مسابقات با توجه به مأموریت کانون فرهنگی و هنری مسجد، به کانونهای راهبر کانونهایی که مجری طرح مسجد پایگاه قرآن بوده و توانایی برگزاری مسابقات قرآنی را دارند، سپرده شده است.
وی با بیان اینکه در سالهای گذشته با اعلام روز مسابقه از هر کانون افراد در رشتههای مختلف برای شرکت در مسابقات حضور داشتند اما امسال تنها افراد مستعد هر کانون قادر به شرکت در مسابقه بودند و مراحل شامل گرفتن فیلم از تک تک شرکت کنندگان، ثبت در سامانه و... نیز از تفاوتهای مسابقه امسال با سنوات گذشته است.
به گفته وی در این دوره از مسابقات هر یک از کانونها میتوانستند یک یا دو نفر از افراد مستعد خود را در ۱۵ رشته شامل کتابت، مکبری، مؤذنی، قصهگویی، ترتیل، تحقیق، ترجمهخوانی، حفظ جز ۳۰ و ... برای شرکت در مسابقه قرآنی مدهامتان معرفی کنند و بر اساس شرایط مسابقه امسال کانونهایی که دارای لااقل افراد مستعد در چهار رشته بودند امکان حضور در مسابقه را داشتند.
حضور ۷۰ شرکت کننده در مسابقه مدهامتان
مدیر کانون فرهنگیهنری بعثت مسجدالنبی(ص) تویسرکان با اشاره به حضور ۷۰ نفر شرکت کننده در مسابقات مدهامتان امسال، گفت: این تعداد شرکت کننده در ۲۲ آذر ماه در کلیه رشتهها در دو گروه خواهر و برادر با یکدیگر به رقابت پرداختند.
خدابخشیان با بیان اینکه امسال مسئولیتها به عهده کانون فرهنگیهنری بعثت قرار داشت، تاکید کرد: در زمان کرونا هم این مسابقات به صورت مجازی و توسط کانونهای فرهنگیهنری مساجد شهرستان برگزار شد.
وی یادآور شد: برای الگوگیری دیگر کانونها با هدف اجرای منویات رهبر انقلاب، در فضای مجازی گروهی تشکیل شد و برنامهها، فراخوان قدم به قدم در این گروه اعلام شد و با همراهی و همکاری مدیر فرهنگی ستاد هماهنگی کانونهای مساجد کشور و مدیر ستاد کانو های استان همدان، امکان رفع ابهام، آموزش و...نیز برای سایر کانونهای فرهنگیهنری فراهم شده است.
وی در زمینه مشارکت نهادها با کانون فرهنگیهنری بعثت در برگزاری مسابقات مدهامتان با اشاره به این مهم که مسابقات مدهامتان با همکاری و مساعدت هیأت امنای مسجدالنبی(ص)، آموزش و پرورش و کارشناسان و داوران این مجموعه برگزار شده است، هزینه برگزاری مسابقات مدهامتان را حدود ۱۰ میلیون تومان اعلام کرد و گفت: این هزینهها توسط هیأت امنای مسجد النبی(ص) پرداخت شده است.
وی شرایط سنی شرکت کنندگان مسابقات قرآنی مدهامتان را از ۶ تا ۱۶ و ۱۶ تا ۳۵ سال عنوان کرد و یادآور شد: امسال برای اولین بار چهار مبلغ خواهر و یک نفر مربی کودک در زمینه تفسیر کتاب مسطورا شرکت کردند و چهار روحانی برادر نیز به زودی در این زمینه با یکدیگر به رقابت خواهند پرداخت.
جذب بچهها به مساجد
مدیر کانون فرهنگیهنری بعثت مسجدالنبی(ص) تویسرکان یکی از مهمترین اهداف برگزاری مسابقات را جذب بچهها به مساجد عنوان کرد و یادآور شد: با تصمیم داوران مقرر شد علاوه بر برگزاری کلاس آموزشی قرائت و حفظ به صورت رایگان برای افراد برگزیده، دیگر متقاضیان هم بتوانند از این کلاس ها بهرهمند شوند.
مدیر کانون فرهنگیهنری بعثت مسجدالنبی(ص) با بیان اینکه در سنوات گذشته همه کانونها در مسابقه حضورداشتند، تأکید کرد: امسال با توجه به شرایط اعلام شده برای حضور در مسابقات، با همکاری پنج کانون فرهنگیهنری شهرستان، یک تیم قرآنی تشکیل شد و از هر کانون در هر رشته یک یا دو نفر مستعد برای راهیابی به مسابقات استانی به میزبانی کانون فرهنگیهنری بعثت با یکدیگر رقابت کردند و در اختتامیه مسابقات هم توسط هیأت امنای مسجد النبی(ص) از داوران تجلیل به عمل آمد.
خدابخشیان با بیان اینکه از حدود سه ماه گذشته پس از ارسال بخشنامه برنامهریزیهای اولیه، جلسات توجیهی و ... برگزار شد، گفت: با هدف پیوند مسجد، محله و مدرسه با همکاری هیأت امنای مسجدالنبی(ص) و آموزش و پرورش نه تنها دانش آموزان مستعد در این مسابقات شرکت کردند بلکه داوران و کارشناسان قرآنی آموزش و پرورش نیز با ما همکاری تنگاتنگ داشتند.
وی یادآور شد: مساعدت آموزش و پرورش و این همکاری دو طرفه باعث شد با برنامه ریزی صورت گرفته نه تنها بچههای مدارس در مسابقه مدهامتان شرکت کردند بلکه برای آزمون های مسابقات قرآنی مدارس نیز آماده شدند.
کمک ۲۵ میلیون تومانی به مقاومت
وی از اقدامات کانون فرهنگیهنری بعثت به برگزاری تفسیر قرآن، طرح تلاوت، نهج البلاغه خوانی و ... اشاره کرد و گفت: کانون فرهنگیهنری بعثت با همکاری هیأت امنا در زمینه کمک به جبهه مقاومت نیز با تبیین مسائل روز در مراسم و ...اقدام به جمع آوری کمکهای مردمی نموده و در این راستا تاکنون بالغ بر ۲۵ میلیون تومان وجه نقد جمع آوری شده است.
مدیر کانون فرهنگیهنری بعثت مسجدالنبی تویسرکان همدان با اشاره به فعالیت واحد نیکوکاری مسجدالنبی افزود: با همکاری این واحد سالانه دو تا سه نوبت بسته معیشتی در اختیار ۵۰ خانواده تحت پوشش قرار میگیرد و در زمینه تامین جهیزیه، سیسمونی اجرای برنامههای فرهنگی، کارآفرینی و ... نیز اقدامات خوبی صورت گرفته است.
خدابخشیان یکی از دلایل موفقیتهای کانون فرهنگیهنری بعثت را برگزاری جلسه در شنبه هر هفته توسط هیأت امنا با هدف برنامهریزی برای طول هفته اعلام کرد و گفت: در این راستا از نظرات نمازگزاران نیز استفاده می شود که نشان از همدلی کانون فرهنگیهنری، نمازگزاران و هیأت امنا است.
وی با اشاره با ارتباط با مؤسسه حضرت خدیجه سلاماللهعلیها گفت: در شهرستان ۶۷ کانون فرهنگیهنری وجود دارد و افراد نیازمند کانونهای فعال، توسط کانون فرهنگیهنری بعثت شناسایی و با همکاری این مؤسسه در سال یک تا دو نوبت گوشت در اختیار این خانوادهها قرار میگیرد.
وی با توجه به اقدامات صورت گرفته کانون فرهنگیهنری بعثت و دیگر کانونها به بی انگیزگی برخی کانون ها برای اجرای برنامه و... اشاره کرد و عمده دلیل این مهم را نبود اعتبار و عدم حمایت کافی دانست و خواستار حمایت ستاد کانونهای مساجد کشور در زمینه تامین اعتبار برای برگزاری هر چه بهتر برنامههای فرهنگی و ...شد.
نظر شما