به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان اصفهان، سالروز وفات حضرت ام البنین(س) این بانوی بزرگ اسلام که همسر شهید و مادر شهید بوده و سوز و داغ زندگی خود در خاطرات حماسه کربلا برای همگان آشنا بوده و کمتر کسی است که این بزرگ زن جهان اسلام را کمتر بشناسد.
هر کسی که روضه حضرت عباس(ع) را مرور میکند، فکر او به حماسه آفرینی و حضور مادرش در دشت کربلا نیز گذر میکند و نام آن بانو نیز بر زبانش جاری میشود.
سالروز وفات این مادر بزرگ و خاطر آشنا، فرصتی شد تا به نامگذاری این مناسبت به نام روز تکریم مقام مادران و همسران شهدا بپردازیم و به گروه از جامعه بپردازیم.
خصلت و ویژگی های زیادی مادران و همسران شهدا دارند که از جمله آن صبر، مهربانی، مدل تربیتی، خاطره گویی و دلسوزی است که بسیار هم به آن پرداخته میشود.
ایثار مادران شهدا غیر قابل انکار است
سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اصفهان با بیان اینکه جمعیتی از مادران و همسران شهدا به جمع شهیدان خود پیوسته و در قید حیات نیستند، گفت: خاطرات این زنان جامعه زنده بوده و همزمان با نام شهیدانشان از آن ها یاد میشود.
محمد انصاری پور افزود: جمعی از مادران و همسران شهدایی که در قید حیات هستند خود سرمایه ای برای هر منطقه محسوب میشوند که خاطره گوییهای آنان بسیار موثر و هویت بخش است.
وی به صبر و بردباری این زنان اشاره و تصریح کرد: ایثار مادران شهدا غیر قابل انکار است که البته این حال و هوا در بین زنانی که بیش از سه فرزند خود را تقدیم انقلاب کرده اند بیشتر احساس میشود.
سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اصفهان با بیان اینکه همسران و مادران شهدا خاطرات زیادی دارند، خاطرنشان کرد: در کنار دریای صبر خودشان که حکایت عظیمی محسوب میشود، دنیایی از خاطرات و بیان لحظههای ناب است.
انتظار از نگاه مادران شهدای گمنام
در میان مادران شهدایی که همچنان چشم انتظار دیدن پیکر فرزند شهید خود هستند، حال و هوای دیگر را ترسیم میکند که آنان هر روز به امید آوردن فرزندش صبح را شب کرده و یا شب را صبح میکنند.
هر روز که یکی از شهدای گمنام شناسایی میشوند لحظههای عشق بازی مادر و فرزند دیده میشود که انگار تولدی دیگر رقم خورده و بچهای به دنیا آمده است اما اگر این طور نیست اما گفتگوی مادر و فرزند آنچنان دلسوز است که ثبت آن بسیار سخت میشود.
مادران شهدای جاوید الاثر و گمنام در آیینهای تشیع پیکر شهدای گمنام صحنه ای خلق می کنند که آسمان و زمین به نظاره مینشینند چرا که آنان همه این شهدا را فرزندان خود میدانند.
خاطرهپردازی مادران و همسران شهدا
خاطرهگویی مادران و همسران شهدا خود گنجینه ارزشمندی برای ثبت وقایع بوده که نسل جدید به آن نیاز دارند و با حضور در جمع آنان و انجام فعالیت رسانهای، این خاطرات زنده شده و ماندگار میشود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان اصفهان به گردآوری اطلاعات و خاطرات شهدا و تولید آثار هنری اشاره کرد و گفت: هنرمندان و اهالی فرهنگ و رسانه در این خصوص وارد شده و همزمان با برگزاری کنگره ملی سرداران و ۲۴ هزار شهید استان اصفهان چنین حرکتی رقم خورده و رونق یافته است.
سید مهدی سیدین نیا با بیان اینکه تولید آثار با موضوع ایثار و شهادت در ادوار مختلف انجام میشود، افزود: یک سال برگزاری کنگره سرداران و ۲۴ هزار شهید این استان باعث شد تا ورود بیشتری به این عرصه صورت بگیرد.
وی ادامه داد: خانواده شهدا به ویژه مادران و همسران آنان در خصوص گردآوری اطلاعات نقش مهمی داشتهاند و بخشی از آثار مخصوص این قشر بوده است.
سیدین نیا اضافه کرد: بسیاری از آثار مکتوب، هنری و نمایشی با محوریت مادران و همسران شهدا صورت گرفته که مخاطبان زیادی را هم به همراه داشته است.
نظر شما