فعالیت‌های حوزه وقف برای سایر نهادها الگوسازی شود

میرکریمی با بیان اینکه اقداماتی که در اوقاف صورت گرفته باید برای سایر نهادها الگوسازی شود، گفت: بسیاری از مسئولان که در نمایشگاه دستاوردهای وقف شرکت کردند به الگو بودن رفتاری اوقاف اشاره کردند که در حوزه های کشاورزی و دامپروری موضوعات سنتی را کنار گذاشته و سعی کرده به دانش های جدید توجه داشته باشد.

 خبرگزاری شبستان، گروه دین و اندیشه، سیدحسن میرکریمی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان تهران گفت: در چهارمین نمایشگاه دستاوردهای وقف قرار داریم که اگر نگاه اجمالی داشته باشیم تغییرات اساسی را مشاهده خواهیم کرد از جمله اینکه جریان نمایشگاه از برگزارکنندگان و بازدیدکنندگان هدفمند شده است.

وی اظهار کرد: از وظایف اصلی و ساختار اوقاف بهره وری موقوفات است که بروز و درآمدزا شوند تا بتوانند به نیات واقف عمل کنند. آنچه مهم است این است که نباید بگذاریم موقوفات فرسوده شوند طبیعتا یک نگاه سنتی نسبت به جلوگیری از این اتفاق وجود داشته، اما امروزه با مدیریت حجت الاسلام والمسلمین خاموشی این قضیه جاافتاده که به تناسب نیازهای روز و جامعه و براساس قوانینی که در ساختار نظام وجود دارد، این کار انجام شود.

میرکریمی عنوان کرد: به عنوان مثال زمین هایی در اختیار سازمان اوقاف قرار دارد و به نظر می رسد بهترین راه این است که ساختمان سازی کنیم، در صورتی که بخش خصوصی ساختمان سازی می کند ولی در زنجیره های غذایی ممکن است انگیزه نداشته باشد ورود پیدا کند. حال ما به عنوان ساختار اوقاف آیا باید فقط سراغ موضوع اقتصادی مانند ساختمان سازی برویم که سهل الوصول است؟ یا اینکه تامین نیازهای جامعه را با حفظ منافع موقوفه در نظر بگیریم و عام المنفعه بودن خدمات مانند ورود به جریان دانش بنیان ها در موضوع لحاظ شود.

وی با تاکید بر اینکه اقداماتی که در اوقاف صورت گرفته باید برای سایر نهادها الگوسازی شود، عنوان کرد: بسیاری از مسئولان که در نمایشگاه دستاوردهای وقف شرکت کردند به الگو بودن رفتاری اوقاف اشاره کردند که در حوزه های کشاورزی و دامپروری موضوعات سنتی را رها کرده به عنوان مثال پرورش گوسفند یک اقدام عام است اما نوع گوسفندی که دو قلو یا سه قلوزایی دارد در مقایسه با گوسفندی که طی دو سال یک و نیم بره می زاید متفاوت است لذا اوقاف سعی کرده به این دانش های جدید توجه داشته باشد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان تهران تصریح کرد: سازمان اوقاف از شرکت های دانش بنیان و شرکتهایی که از مرحله پژوهش گذشته و تجاری سازی شده اند حمایت می کند و تفاوت این نمایشگاه با نمایشگاه های قبلی در این است که در این دوره بین شرکتها و مخاطبان و کسانی که حضور می یابند ارتباطاتی وجود دارد، برخی ایده هایی دارند که ارائه می دهند برخی مدیران اوقافی هستند و برخی نیز صاحبان صنایع هستند. نهایتا همه در در کانال اوقاف متمرکز می شوند و اینها برای ما تکلیف ایجاد می کند که برای بسترسازی و پشتیبانی و عملیاتی شدن ایده ها اقدام کنیم. وی گفت: انتظار می رود در نمایشگاه بعدی در سال ۱۴۰۴ حرفهای جدیدتری برای گفتن داشته باشیم.

کد خبر 1795087

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha