ظرفیت‌های هوش مصنوعی؛ ضرورت مطالعات قرآنی

حجت‌الاسلام عباس‌نیا، با اشاره به اهمیت کاربست هوش مصنوعی در مطالعات قرآنی گفت: اساسا استفاده از ظرفیت‌های این ابزار یک ضرورت ذیل مطالعات قرآنی محسوب شده و می‌تواند روند پژوهش را بهبود و تسریع بخشد.

به گزارش خبرنگار گروه دین و اندیشه خبرگزاری شبستان: انجمن قرآن‌پژوهی حوزه علمیه قم به تازگی و با توجه به اهمیت مساله هوش مصنوعی، مدرسه کاربست هوش مصنوعی در مطالعات قرآنی را برگزار کرد.

بر پایه این گزارش: در این مدرسه عناوین مختلفی از جمله آشنایی با اصول سواد هوش مصنوعی برای جمعی از طلاب و دانش‌پژوهان ارایه و سرفصل‌هایی نظیر «مروری بر اصول سواد هوش مصنوعی»، «معرفی ابزارهای پژوهشی هوش مصنوعی»، «تکنیک‌های کاربردی پرامپت‌نویسی برای تولید محتوا» و... نیز مورد بررسی قرار گرفت.  

«علیرضا طالب‌پور» موسس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی «نور» و «تبیان» و همچنین استاد تمام هوش مصنوعی دانشگاه شهید بهشتی از جمله مدرسان این مدرسه بود.

بر آن شدیم با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی) نسبت به اهمیت هوش مصنوعی، گفت‌وگویی را با حجت‌الاسلام «علی عباس‌نیا» کارشناس انجمن قرآن‌پژوهی حوزه علمیه قم داشته باشیم و در مورد کم و کیف این مدرسه و ضرورت برپایی چنین دوره‌هایی نظرات او را جویا شویم که در ادامه حاصل آن را می‌خوانید:

ظرفیت‌های هوش مصنوعی؛ ضرورت مطالعات قرآنی

حجت‌الاسلام «علی عباس‌نیا» در گفت وگو با خبرنگار گروه دین و اندیشه خبرگزاری شبستان، با اشاره به بیانات و تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر تسلط به هوش مصنوعی و لایه‌های آن و لزوم آشنایی جامعه نخبگان قرآنی با این ابزار نوین، اظهار کرد: استفاده از ظرفیت‌های فراوان هوش مصنوعی برای تعمیق فهم و گسترش دانش قرآنی و جلوگیری از آسیب‌های عدم آشنایی با این ابزار منجر به این شد تا انجمن قرآن‌پژوهی حوزه علمیه قم  با همکاری ستاد راهبری فناوری‌های هوشمند حوزه  اقدام به ایجاد مدرسه کاربست هوش مصنوعی در مطالعات قرآنی کند.

ظرفیت‌های هوش مصنوعی؛ ضرورت مطالعات قرآنی

کارشناس انجمن قرآن‌پژوهی حوزه علمیه قم ادامه داد: در این راستا نخستین دوره این مدرسه هشتم آذر ماه با موضوع معرفی و کارکرد هوش مصنوعی در مطالعات قرآنی و همچنین فرآیند تشخیص و توصیف ابزارهای هوش مصنوعی و نحوه پردازش داده‌ها و از سوی دیگر نقش متخصصان علوم قرآنی در این عرصه مورد ارزیابی و تبیین قرار گرفت.

وی در بخش دیگری از مباحث خود در مورد ضرورت استفاده از هوش مصنوعی در مطالعات قرآنی اظهار کرد: در قدم اول نباید فراموش کرد که هوش مصنوعی تنها یک ابزار است و نمی‌تواند جایگزین تفکر و تحلیل انسانی شود اما با این وجود بهره‌گیری از این ابزار و آشنایی با آن از چند جهت می‌تواند ضرورت داشته باشد؛ از جمله تسهیل پژوهش‌های قرآنی چراکه با استفاده از الگوریتم‌های پیشرفته هوش مصنوعی می‌توانیم با سرعت و دقت بالایی به جستجو و استخراج و همچنین پردازش اطلاعات مورد نیاز از منابع قرآنی بپردازیم.  

ظرفیت‌های هوش مصنوعی؛ ضرورت مطالعات قرآنی

حجت‌الاسلام عباس‌نیا افزود: از سوی دیگر استفاده از هوش مصنوعی ذیل مطالعات قرآنی منجر به  توسعه ابزارهای آموزشی خواهد شد چراکه با کمک این ابزار می‌توان داده های تعاملی و جذاب برای ترویج معارف قرآنی تولید کرد؛ مساله دیگر آنکه استفاده از هوش مصنوعی در گستره مطالعات قرآنی از آسیب‌های احتمالی در روند پژوهش جلوگیری خواهد کرد.

وی در پایان با تاکید بر لزوم آگاهی متخصصان و نخبگان قرآنی از هوش مصنوعی و ابزارها و زوایای آن تصریح کرد: این آشنایی سبب می‌شود تا از ورود و تولید پژوهش‌های ناصحیح تولید شده توسط هوش مصنوعی به جامعه قرآنی نیز جلوگیری شود، بنابراین از هر جهت که به مساله بنگریم ضرورت دارد که جامعه قرآنی اطلاعات وثیقی در مورد این ابزار و روش استفاده از امکانات آن داشته باشند.

ظرفیت‌های هوش مصنوعی؛ ضرورت مطالعات قرآنی

گفتنی است: دومین جلسه از مدرسه کاربست هوش مصنوعی در مطالعات قرآنی، با عنوان «آشنایی با اصول سواد هوش مصنوعی» پنج‌شنبه ۲۹ آذر ماه از ساعت ۱۴:۳۰ تا اذان مغرب و عشا در ساختمان انجمن‌های حوزه علمیه برگزار شد.

کد خبر 1795258

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha