شأن مادری پرورش فرزندان صالح است/کار و درس مانع مادری نیست

استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم با بیان اینکه شأن مادری پرورش فرزندان صالح و اثرگذار است، گفت: ارزش‌های و فضیلت‌هایی مثل صداقت، حیا، عدالت و امانتداری همیشه تاریخ خوب هستند و وجود اینها در مادر باعث می‌شود فرزندان نیز یاد بگیرند و عامل شوند.

حجت الاسلام والمسلمین علی نظری منفرد در گفتگو با خبرنگار گروه دین و اندیشه  خبرگزاری شبستان  درباره شأن و مقام مادری، اظهار کرد: شأن مادری این است که بتواند فرزندان صالح و خوبی را تربیت کند چرا که فرزند از دامن مادر عروج پیدا می کند. ما اگر بخواهیم به چگونگی شان مادری توسط حضرت فاطمه زهرا (س) پی ببریم، ابتدا باید به فرزندان حضرت(ع) نگاه کنیم.

استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم ادامه داد: ایشان فرزندانی چون حسنین و زینبین را تربیت کردند که از نظر کمالات و رسیدن به جایگاه فوق العاده و ویژه خود بی نظیر بودند. امام حسین (ع) و امام حسن (ع) تربیت شده دامان حضرت زهرا (س) هستند. زینب کبری (س) در سن شش سالگی خطبه مادر را در مسجد حفظ و بیان کردند. امام حسین (ع) وقتی در روز عاشورا رجز می خواندند، می فرمودند پدرم خورشید، مادرم ماه و من ستاره ای هستم میان خورشید و ماه؛ بنابراین جایگاه مادری حضرت زهرا (س) را می توان از تربیت فرزندان‌شان به دست آورد.

وی درباره نقطه عطف تربیت حضرت زهرا (س) که می توان از آن در روزگار کنونی از آن الگو گرفت، تأکید کرد: مسائل اخلاقی ثابت هستند مگر آنکه انسان تغییر کند تا آنها نیز تغییر یابند؛ مثلا دروغ همیشه بد است و راست همیشه خوب است، عدالت همیشه خوب است و ظلم همیشه بد است، خیانت همیشه بد است و امانتداری همیشه خوب است. این امور با گذشت زمان و پیشرفت بشریت تغییر نمی یابند و در همه جای دنیا ثابت است. در حدیثی از امیرالمومنین (ع) آمده است علم و ادب قیمت وجودی هر انسانی است.

حجت الاسلام نظری منفرد ابراز کرد: هر مقدار علم و ادب انسان افزون شود، قیمتش بیشتر خواهد شد. تغییرناپذیری مسائل اخلاقی امروز نیز می تواند برای بشریت الگو باشد. حضرت زهرای مرضیه(س) صدیقه(س) یعنی کثیرالصدق هستند. ما می توانیم این را الگو قرار دهیم. همچنین خصوصیات دیگر حضرت فاطمه زهرا (س) همچون پاکی، عفاف، صداقت، تواضع، فروتنی و تعبد نه تنها برای زنان ما بلکه برای تمام زنان بشریت می تواند الگو باشد.

وی با اشاره به بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب در جمع بانوان از اقشار مختلف، نقش و جایگاه زن و همسری و مادری را نافی حضور در اجتماع و فعالیت های اجتماعی نداست و ابراز کرد: به نظر می رسد این امر قابل جمع باشد منتهی بنا بر تعبیر امام موسی کاظم (ع) انسان برای آنکه بتواند به همه کارهای خود برسد، باید زمان را مدیریت کرده و برنامه ریزی داشته باشد. اگر فردی برای خانواده و فرزندان خود کم بگذارد به آنها ظلم کرده است زیرا خود فرزندپروری مسئله بسیار مهمی است. برخی فعالیت ها نظیر آموزگار بودن و استاد دانشگاه بودن برای خانم ها خیلی مسئله مهمی است. خانم ها باید وقت خود را تقسیم و زمان را مدیریت کنند. اگر این امر تحقق یابد، قابل جمع خواهد بود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: ما در امور خود ابتدا اولویت ها را بررسی می کنیم، برخی از کارها در متن زندگی است و برخی در کنار و حاشیه قرار دارند. برخی از کارها مربوط به فرزندپروری و مدیریت داخل خانه است. مدیریت داخل خانه به زن واگذار شده که وقت و زمان زیادی از بانوان می گیرد. اولویت زن کارهای داخل خانه و اولویت مرد کارهای بیرون خانه است و اگر زن کارهای داخل خانه را به خوبی انجام دهد به کارهای خارج از خانه خود هم می تواند برسد.  

کد خبر 1795593

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha