به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ دومین جشنواره «بچههای مسجد و محلههای شهر کرمان» با عنوان «تیمچه» به مدت سه روز از اول تا سوم دی به صورت غیررقابتی و به شکل صحنهای با نمایش هفت اثر برگزیده از میان ۱۵ اثر ارسالی به دبیرخانه جشنواره در حال برگزاری است.
این جشنواره با نگاهی اخلاقی و بر مبنای فرهنگ ایرانی اسلامی برای تولیدات نمایشی در محورهای «قصهها و روایات مربوط به مساجد، تکایا، محلهها، کاروانسراها، خیابانها و خانههای تاریخی» «داستان شخصیتها و مفاخر، کرمانی که در سطح شهری، استانی، ملی و بین المللی مؤثر بودهاند» و «حماسه سازی وقایع و رخدادهای شهری در طول تاریخ کرمان از جمله واقعه ۲۴ مهر، حادثه تروریستی گلزار شهدا و...» طراحی شده است.
تئاتر و نمایشنامه به دلیل عنصر مهم ارتباط چهره به چهره با مخاطب، از هنرهای تأثیرگذاری است که قدرت ایجاد تحول در مخاطب دارد.
مساجد نیز در دوران انقلاب اسلامی به ویژه با ورود مجموعههایی نظیر حوزه هنری، کانونهای مساجد و... به عرصههای مختلف هنری ورود کرده و در این زمینه خوش درخشیدند.
تئاتر بچههای مسجد و محلههای شهر کرمان در ابتدای راهی است که ظرفیت رسیدن به موقعیتهای برجسته دارد به شرط آنکه حمایت و تقویت شود.
بابک دقیقی، دبیر دومین جشنواره تئاتر بچههای مسجد و محلههای شهر کرمان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان میگوید: این جشنواره جهت گیری هویتی دارد تا نسبت به محلهها و شخصیتها و مفاخر و... مؤثر واقع شود.
وی با اشاره به طیف متنوع موضوعات جشنواره اظهار کرد: همه آثار رسیده خوب و سطح کار مطلوب بود اما ۷ اثر از میان ۱۵ اثر به این معیار جشنواره نزدیکتر بود.
دقیقی ادامه داد: هفت اثری که روی صحنه اجرا میشود بر مبنای محورهای جشنواره است؛ «همین جا» درباره واقعه ۲۴ مسجد جامع کرمان، کوچه ۱۴ درباره محله شاهزاده محمد، عادل، مربوط به مداح شهید حادثه تروریستی کرمان، آرمان، قصه شهید بختیاری است.
وی افزود: «از ارگ تا قلعه محمود» درباره حوزه اقتصادی و مشارکت اجتماعی برای فعال کردن محلات قدیمی؛ «پچ پچههای محله» درباره مطالبه بچه های شهرک شهید همت و «کوچه باغ لِه لِه» با موضوع سنتهای قدیم کرمان کار شده است.
دقیقی تصریح کرد: این جشنواره جوان و نوجوان تازه کار خود را شروع کرده و بسیار بومی است که تکیه بر محلات کرمان دارد.
وی سطح مشارکت هنرمندان در این جشنواره را خوب ارزیابی و بیان کرد: اما ابتدای کار هستیم و جشنواره باید مسیری را طی کند هرچند ظرفیتهای متفاوتی اعم از کار در مسجد و... وجود دارد.
دقیقی درباره انتخاب «تیمچه» برای این جشنواره توضیح داد: تیمچه نام بازارهای فرعی تخصصی است که استانهای کرمان، اصفهان، تبریز و تهران صاحب آن هستند.
گفتنی است؛ جشنواره در روز اول با نمایش از ارگ تا قلعه محمود، عادل، کوچه ۱۴ و پچپچههای محله و در روز دوم با قصه آرمان، کوچه باغ لهله، همین جا برگزار میشود و اختتامیه آن دوشنبه(۳ دی) ساعت ۱۷:۳۰ در مجموعه تئاتر شهر در چهارراه سمیه است.
انجمن هنرهای نمایشی، شهرداری، اداره کل ارشاد و حوزه هنری در برگزاری این جشنواره با هم همکاری دارند.
نظر شما