فاطمه زهرا (س) «مادر محبت» است

حجت الاسلام سروری گفت: الگوگیری تربیتی از حضرت زهرا در تحکیم بنیان خانواده و فرزندان ضروری است زیرا فاطمه زهرا (س) «مادر محبت» است و با محبت معنادار وی باید جهان هدایت می شد.

حجت الاسلام حجت الله سروری در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان کرمانشاه، ضمن تبریک بمناسبت فرارسیدن سالروز ولادت حضرت زهرا (س) و روز مادر، گفت: همه ی انسان ها در زندگی خویش نیازمند الگو هستند و دنبال الگوگیری و الگویابی می باشند و این امر، برای انسان های عاقل، بسیار طبیعی است.

سرپرست ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان کرمانشاه افزود: آنچه مهم است و جای دقت دارد، این است که از چه کسی باید پیروی کرد و فرد به عنوان الگو، باید دارای چه شرایط و ویژگی ها باشد؟ از دیدگاه اسلام، اولین شرط برای یک الگو، آن است که خود عامل به گفته هایش باشد و سیره عملی و علمی زندگی او به عنوان حجت شرعی و عقلی شناخته شده باشد و این شرط که الگو باید، سیره عملی و علمی وی حجت باشد جز در مورد انبیاء و امامان (ع) مصداق ندارد.

وی  با اشاره به اینکه یکی از ابعاد زندگی فاطمه زهرا (س)، که خیلی درخشان و دلنواز است، «بعد تربیتی» زندگی حضرت است، خاطر نشان کرد: شخصیت معنوی این بانوی «بی کران» متشکل از «بسترهای معنوی» بسیاری است که هر کدام از آنها برای یک زندگی معنوی و معنادار بکار آید  و از این جهت، کوثر بی کران، کاملترین الگویی است که می توان در ابعاد گونه گون زندگی، وی را مقتدای خویش قرار داد، که یکی از «لایه ها و لطافت های زندگی معنوی وی که بستر معنوی خوبی را برای رشد ربانی و معنوی فراهم می سازد، «بستر تربیتی» زندگی او است.

حجت الاسلام سروری تصریح کرد: در «سیره عملی و علمی» زندگی حضرت زهرا (س)، ظرافت ها و دقتها موج می زند، حضرت زهرا یک مادر است، اما چگونه مادری؟!   مادر امامت است و حسنین وزینبین را در دامن مبارکش تربیت نموده است، مادری «کلاس عشق» است که به قول جلال الدین بلخی: در آسمان درها نهی، در آدمی پرها نهی        صد شور در سرها نهی، ای خلق سرگردان تو
 

فاطمه زهرا (س) «مادر محبت» است و با محبت معنادار وی باید جهان هدایت می شد 

وی گفت: اگر با وجود الگوی تربیتی چون فاطمه زهرا (س)، عده کثیری از مادران مسلمان با مشکل تربیتی مواجه هستند، این به خاطر آن است که، اولا شناخت و معرفت عمیق، نسبت به شخصیت الگو ندارند، ثانیا شناخت و تلقی و برداشت درست از تربیت اسلامی ندارند، ثالثا برخورد و رفتارشان در امر تربیت محبت آمیز نیست  و رابعا بسیاری از مادران و پدران تربیت را به عنوان بزرگترین منبع، به حساب نمی آورند.

حجت الاسلام سروری با بیان اینکه  امروز یکی از مشکلات بسیار بزرگ بر سر راه تربیت فرزندان در خانواده ها، «فقر شادی و فقر محبت» است،اظهار کرد: از چهره و رفتار برخی از نوجوانان و جوانان کمبود محبت و فقر شادی نمایان است، برخی از والدین، آنقدر نسبت به فرزندان بی مهری و نامهربانی می کنند که بهتر است از آنها به «والدین یخچالی» نام ببریم ، مادری که مسؤولیت خطیر مادر شدن را پذیرفت، چگونه آغوش محبت و مهربانی به سمت و سوی فرزندان باز نمی کند؟ آیا تمامی مشکلات بر سر راه تربیت را می توان با «عروسک انبوه» حل و فصل کرد؟

سرپرست ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان کرمانشاه گفت: برخی ها، کودک را بمبارانی از عروسک های عاجز و عجیب و غریب می کنند و اجازه فکر کردن را از بچه ها می گیرند. آیا عروسک ها جای لبخند و محبت مادر را  و نوازش  های مادرانه وسینه ی پر مهر اورا می گیرد؟ مادر باید در امر تربیت، هدفمند، اهل شناخت و مطالعه، با حوصله و صبور، مدیر، مهربان و با ادب، با عاطفه باشد.

بهشت را به بهاء زیر پای مادران می گسترانند، نه به بهانه

وی گفت: رسول اکرم (صلی الله علیه وآله) می فرمایند: «یا علی یلزم الوالدین من ولدهما ما یلزم لهما من عقوقهما»  یا علی (ع)، همانطوری که فرزندان ممکن است عاق والدین گردند، والدین هم ممکن است عاق فرزندان گردند، همانطوری که حقوق طرفینی و فراگیر است، عقوق (ضیق و سختی ها) هم، طرفینی است.

حجت الاسلام سروری افزود: بنا براین تربیت انسانی اسلامی، از جمله حقوق معنوی محسوب می شود و نتیجه آن، پیام یا پیامد بزرگی را به همراه خواهد داشت، آنچه در بین عرف و عموم مرسوم است و شیوع دارد مساله «حقوق و عقوق» والدین است و در اذهان حک شده است که در صورت سرپیچی فرزندان از والدین، فرزندان مورد عاق والدین قرار می گیرند و در دنیا و آخرت پیامدهای بدی در انتظار فرزندان خواهد بود، این نکته درست، اما حقوق فرزندان چه؟ آیا در صورت سهل انگاری و بی توجهی به امر تربیت، والدین مورد عاق فرزندان قرار نمی گیرند؟ یقینا چنین است و در صورت کوتاهی در امر تعلیم و تربیت، پیامدهای بسیار بدی در انتظار پدر و مادر خواهد بود.

سرپرست ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان کرمانشاه با اشاره به اینکه از دیدگاه اسلام، به یک اعتبار، حقوق به دو قسم تقسیم می شود، گفت:حقوق مادی، حقوق معنوی. حال سوال این است که حضرت زهرا (س) از چه ابزارهای تربیتی استفاده می کردند؟ فاطمه زهرا (س)، دارای روح و اندیشه بلند بود  و ابزارهای تربیتی حضرت زهرا، عاطفه بود و محبت، بینش و هدفمندی، جاذبه  و جانفشانی در امر تربیت بود.
امر تربیت، به عنوان بزرگترین منبع و از خدایی ترین مسئله ای است که هر انسان مسؤول با آن روبرو است و کوتاهی در این امر تمام هستی یک انسان را زیر سؤال می برد.

وی تصریح کرد: کسی که بیش از همه در میدان تعلیم و تربیت نقش ایفا می کند مادر است، و مادر اولین فردی است که کار تربیتی را آغاز می کند و در این جهت تمام حرکات و رفتار مادر، اعم از زمزمه ها و لالایی، لبخند، نفس کشیدن، ظاهر و باطن، تاثیر عمیقی بر کودک و روح او می گذارد.

حجت الاسلام سروری درپایان گفت: در مثلث فرم دهی برای تربیت فرزندان  خانواده، مدرسه و جامعه نقش مهمی دارند یعنی اگر هر کدام از این نهادها  در انجام رسالت و مسئولیت های خود کوتاهی داشته باشند، نقش تربیت فرزندان ما ناقص می شود، یعنی تربیت آن ها به طوری انجام می پذیرد که نمی توانند فرد کاملی در جامعه باشند، اما مهم تر از همه ی اینها  مهر مادری، وتربیت هدفمند ومعنویت اوست که در تحکیم بنیان خانواده، تعالی و رشد فرزندان بسیار موثر است.

کد خبر 1795763

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha