به گزارش خبرگزاری شبستان، آیت الله نوری همدانی، مرجع تقلید شیعیان در جلسه درس خارج خود با اشاره به خطبه های امیرالمومنین(ع) در نهج البلاغه گفت: قوام دین و دنیای مردم در گروی عمل عالمان به علمشان و گسترش آن در جامعه است.
وی با اشاره به وجود برخی عالمانی که از علشمان استفاده نمی کنند، اظهار کرد: عالمی که علم خود را در راه دین به کار بندد، موجب سربلندی دین و مومنین می شود. عده ای هم علمشان را در جهت نیل به اهداف شیطانی به کار می بندند.
آیت الله نوری همدانی با اشاره به این که قوام دین و دنیای مردم در گروعمل عالمان به علمشان و گسترش آن در جامعه است، از مقام علمی و اخلاقی مرحوم آیت الله شیخ فضل الله نوری و علامه طباطبایی تجلیل کرد.
این مرجع تقلید آیت الله شیخ فضل الله نوری را از جمله عالمانی دانست که علم خود را در راه دین و سربلندی مومنین به کار بست و تصریح کرد: این عالم وارسته در زمانی که استعمار و استکبار داخلی و خارجی فشارهای مختلفی را بر مردم وارد می کردند، قانون مشروطه را بر مبنای اسلام مطرح و در همان راه هم به شهادت رسید.
وی ادامه داد: آیت الله شیخ فضل الله نوری به حکم شخصی به دارآویخته شد که خود عالم بود، ولی علمش را در راه استکبار و تبعیت از آنها به کار گرفت .
آیت الله نوری همدانی ابراز کرد: قانون مشروطه بر مبنای قوانین اسلامی زمانی به تصویب رسید که قدرت های استعمارگر انگلیس از یک طرف و دولت عثمانی از سوی دیگر، شیعیان را مورد هجمه و اهانت قرار می دادند، ولی از آنجایی که دشمنان نمی خواستند تشیع و اسلام در کشور اجرا شود، این قانون را به سمت غربی شدن سوق دادند.
وی با اشاره به مقام علمی علامه طباطبایی عنوان کرد: آیت الله طباطبایی شخصیتی بود که عمر خود را صرف نشر تفسیر و معارف الهی کرد؛ به طوری که شهید مطهری هرگاه که می خواست نام او را ببرد، با لفظ "روحی فداک" خطاب می کرد .
بنابر گزارش حوزه نیوز، آیت الله نوری همدانی با اشاره به این که علامه طباطبایی هرگاه به تفسیر آیات عذاب می رسید، به گریه می افتاد، افزود: ایشان آیات قرآن را طوری تفسیر می کرد که انگار در آنجا حضور دارند.
وی با بیان این مطلب که تکریم استاد موجب برکت علمی انسان می شود، خاطرنشان کرد: یکی از چیزهای که موجب برکت علم انسان می شود، تجلیل و احترام به استاد و مقام اوست.
پایان پیام/
آیت الله نوری همدانی قوام دین و دنیای مردم را در گروی عمل عالمان به علمشان و گسترش آن در جامعه دانست و گفت: عالمی که علم خود را در راه دین به کار بندد، موجب سربلندی دین و مومنین می شود.
کد خبر 179585
نظر شما