ذبح اسلامی اولویت کاری کشتارگاه های دام و طیور است

مدیر کل دامپزشکی کردستان، ذبح اسلامی را اولویت کاری کشتارگاه های دام و طیور کشور اعلام کرد و گفت: در تمام کشتارگاه ها علاوه بر ناظرین بهداشتی روحانیون ناظر ذبح اسلامی مستقر هستند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، دکتر کامران زیباکردار، مدیر کل دامپزشکی کردستان، امروز ( 12 مهر) در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی استان، گفت: یکی از وظایف مهم حکومت اسلامی تهیه غذای سالم و حلال برای مردم است که این امر به عنوان یک اصل مهم در دستورات شرع مقدس اسلام و ادیان الهی به آن توجه ویژه شده است.

وی با اشاره به اهداف عمده در دامپزشکی، اظهار داشت: بهداشت عمومی و امنیت غذایی، جلوگیری از بیماری های واگیردار دامی و بیمارهای مشترک بین انسان و حیوان، بررسی و مراقبت از بیماری های دام و طیور، شناسایی دام های مبتلا به بیماری، نظارت بر فراودهای خام دامی و کنترل وضعیت پزشکی فراودهای دامی از جمله اهداف و وظایف دامپزشکی است.


مدیر کل دامپزشکی کردستان گفت: بازرسان بهداشتی دامپزشکی استان با اعزام اکیپ های سیار بهداشتی به اماکن تولید، نگهداری و توزیع انواع فرآورده های خام دامی در طول سال 140 هزار نوبت بازرسی انجام دادند که در شش ماه نخست امسال 72 هزار و 75 مورد بازدید در استان صورت گرفته است.

زیباکردار افزود: با توجه به نظارت بهداشتی دامپزشکی بر انواع فرآورده های خام دامی مردم می توانند با آسودگی خاطر نسبت به تهیه و مصرف آنها دقت نمایند بشرطی که به علامت استاندار و تاریخ تولید و انقضاء آن نیز توجه داشته باشند.


وی با بیان افزایش جمعیت جهان نسبت به گذشته، گفت: بیشترین ارزش افزوده کشور را در بخش کشاورزی فرآورده های دامی تامین می کند بنابراین نظارت دامپزشکی به صورت مستقیم اقتصاد کشور را تحت تاثیر قرار می دهد.


مدیر کل دامپزشکی کردستان از راه اندازی کشتارگاه صنعتی در سنندج خبر داد و افزود: 6 کشتارگاه صنعتی طیور، یک کشتارگاه صنعتی دام و 8 کشتارگاه سنتی دامی بر ضبح و کشتار فراوردهای خام دامی در استان نظارت می کنند.


این مقام مسئول از کردستان به عنوان یکی از قطب های پرورش مرغ در غرب کشور نام برد و اذعان کرد: حدود یک درصد گوشت دامی و 5/1 درصد گوشت مرغ هر روز در کشتارگاه های سطح استان ضبط می شود که سال گذشته 160 تن انواع فراودهای گوشتی ضبط شده است.


وی با اشاره به اینکه سالانه 8 میلیون نوبت واکسیناسیون دام در سطح استان انجام می شود، خاطر نشان کرد: امسال در طرح پایش طیور در مقابل انفولانزای فوق حاد پرندگان هیچ نوع ویروسی مشاهده نشد و در این رابطه 40 روستا و 10 مرغداری سطح استان به صورت تصادفی مورد مشاهده قرار گرفتند و 6 هزار و 969 نوع ازمایش نیز در این رابطه انجام شد.

 

پایان پیام/

کد خبر 179606

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha