به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در ارومیه، رضا رحمانی، صبح پنجشنبه در نخستین همایش ملی «رهیافتهای نوین برنامه درسی ملی در زیست بوم جدید» گفت: این همایش که هم اکنون در حال برگزاری است جزو همایشهای نیازمحور است که برگزاری آن ضروری بود.
استاندار آذربایجانغربی افزود: همایشهای مختلفی در استان برگزار میشود و قطعاً هم تاثیرگذار است اما لازمه تحقق اهداف آن، همدلی فرهنگیان، دانشگاهیان و کلیه اقشار و صنوف است و اگر همدلی و وفاق نباشد کارها پیش نخواهد رفت.
رحمانی بیان کرد: در استان ما با وجود اینکه مدت کمی است در خدمت مردم شریف استان هستم بیشترین ارتباط را با گروهها و اقشار مختلف داشتهام چون معتقدم با شناسایی ظرفیتهای استان و پتانسیلهای نهفته میتوان کارهای بزرگی انجام داد.
پذیرش بیش از ۴۰۰ مقاله به همایش رهیافتهای نوین برنامه درسی ملی در آذربایجان غربی
علی مطهری، مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجانغربی و رئیس «نخستین همایش رهیافتهای نوین برنامه درسی ملی در زیست بوم جدید» نیز در این مراسم گفت: در باب علت و چرایی برگزاری این همایش به همین نکته اکتفا میکنم که سیستم تعلیم و تربیت نیازمند بازنگری در خرده نظامهای زیرمجموعه خود است و «برنامه درسی» از مهمترین خرده نظامهای سیستم آموزشی است بنابراین تصمیم بر این شد تا این همایش برگزار شود.
وی افزود: از اواخر سال ۱۴۰۲ مقدمات همایش را فراهم و در شورای تحقیقات اداره کل آموزش و پرورش مصوب کردیم و فوراً شورای سیاستگذاری این همایش را تشکیل دادیم و سپس تصمیم بر آن شد با همکاری دانشگاه ارومیه کارها را پیش ببریم و سیاستگذاری صورت گرفت.
مطهری ادامه داد: طبق اعلام دبیر علمی همایش، ششصد مقاله در دبیرخانه این همایش وصول شد و داوران ۴۰۰ مقاله را شایسته داوری و پذیرش دانستند که از بین این مقالات ۹ مقاله برای ارائه در همایش انتخاب شد.
مدیر کل آموزش و پرورش استان آذربایجانغربی گفت: با برگزاری کارگاههای جنبی و پنلهای علمی برای شرکت کنندگان و پژوهشگران، هم افزایی خوبی بین پژوهشگران این همایش ایجاد شد که قابل تحسین است که امیدواریم نتایج و اثرات این همایش در زیست بوم جدید آموزش و پرورش و برنامه درسی ملی دیده شود.
مطهری ادامه داد: رهبر معظم انقلاب اسلامی میفرمایند: «برای رسیدن به قلههای رفیع باید از پیچ و خمهای سخت عبور کرد و بدون آموزش و پرورش امکان عبور از این شرایط سخت ونیز رسیدن به قله ها وجود ندارد.» بنابراین آموزش و پرورش اصلیترین دغدغه مقام معظم رهبری وکارگزاران نظام مقدس جمهوری اسلامی است.
ابتکارات هوش مصنوعی در حوزه آموزش و پرورش دانشگاهها و فناوری بهرهبرداری شود
احمد علیجانپور، رئیس دانشگاه ارومیه نیز در این همایش گفت: هوش مصنوعی در حال دگرگونسازی روشهای آموزش در مدارس و دانشگاههای دنیا است که به شکل اجتناب ناپذیری در حال اجرا است.
وی افزود: هوش مصنوعی در حال حاضر فناوری است اما بزودی تبدیل به یک نیاز حیاتی تبدیل میشود لذا ابتکارات هوش مصنوعی را باید در حوزه آموزش و پرورش، دانشگاهها و حوزههای فناوری بکار بگیریم.
رئیس دانشگاه ارومیه ادامه داد: بحرانهای زیست محیطی و منابع طبیعی و تغییرات اقلیمی موجود باید جدی گرفته شود. جای خالی این مطالب در کتابها و منابع درسی ما احساس میشود، میطلبد پژوهشگران به این حوزه ورود جدی داشته باشند.
نظر شما