به گزارش خبرنگار شبستان، سعید سهرابپور، قائممقام بنیاد ملی نخبگان امروز در اختتامیه ششمین همایش ملی نخبگان جوان گفت: حمایت از نخبگان از سوی مقام معظم رهبری که مبتکر بنیاد ملی نخبگان است بر عهده ما گذاشته شده و ما هم از تمام توان خود برای کمک به این قشر جامعه استفاده میکنیم.
وی اظهار کرد: شما نخبگان آیندهسازان کشور هستید و ما باید پرچم این مرز و بوم را در جهت پیشرفت و توسعه به دست شما واگذار کنیم.
سهرابپور خاطرنشان کرد: رضایت مقام معظم رهبری در دیدار نخبگان با ایشان از بنیاد ملی نخبگان بزرگترین هدیه برای اعضای این بنیاد بود و انرژی ما را در راستای ارایه خدمات بیشتر به نخبگان مضاعف کرد.
قائممقام بنیاد ملی نخبگان با اشاره به وظایف و مسئولیت نخبگان در قبال جامعه خاطرنشان کرد: در دین مبین اسلام از یکسو احترام به نخبگان و از سوی دیگر بر مسئولیت سنگین آنها جهت رشد و توسعه جامعه تأکید فراوان شده، طبیعی است که خداوند نعمت نخبگی را به شما عنایت کرده و از این رو نسبت به مردم عادی جامعه برتری دارید، بنابراین مسئولیت شما هم در این راستا سنگینتر از سایر مردم جامعه است.
وی با بیان اینکه نخبگان باید مردم را تا آخرین لحظه بدهکار خود بدانند و این یک وظیفه برای شما است، یادآور شد: ما هیچیک نباید خود را طلبکار مردم بدانیم و همیشه باید شکرگذار بوده و از سوی دیگر مردم را بدهکار خود بدانیم که این امر بسیار مهم است.
سهرابپور با اشاره به نهضت علمی کشور تصریح کرد: هر فرد منصفی چه در داخل و چه در خارج کشور میداند که پرچمدار این نهضت علمی مقام معظم رهبری است.
وی ادامه داد: بعضا افرادی از روی احساس و علاقه میگویند دانشگاهها فقط باید تحقیقات کاربردی داشته باشد که اینطور نیست، بلکه یک دانشگاه خوب باید هم تحقیقات بنیادی و هم تحقیقات کاربردی برای حل مشکلات جامعه خود انجام دهد، بنابراین هر دو جریان را باید در دانشگاهها تقویت کنیم.
قائممقام بنیاد ملی نخبگان به تحصیل نخبگان در خارج از کشور اشاره و اظهار کرد: تحصیل در خارج از کشور کار نادرستی نیست، بلکه ما باید سعی کنیم با تحصیل در خارج آخرین دستاوردها و پیشرفتهای علمی جهان را وارد کشور کنیم نه اینکه برویم و آنجا ماندگار بشویم.
وی ادامه داد: کسب برخی از علوم در خارج از کشور لازم است ولی وارد کردن آن به داخل کشور مهمتر از هر چیزی است.
سهرابپور به نخبگان نمونه اشاره کرد و افزود: نخبگان نمونه واقعی کسانی هستند که از نظر تعهد، علم و دین بسیار موفق باشند مانند؛ دکتر چمران و شهید شهریاری که در همه زمینههای علمی و دینی به عنوان یک نخبه نمونه مطرح بودند.
وی ادامه داد: دکتر چمران از جمله نخبگانی بود که در همه این زمینهها موفق بودند و همه کشورهای دنیا درخواست تحصیل در کشورشان کردند ولی ایشان تمام زرق و برق غرب را کنار گذاشتند و به جنوب لبنان رفتند، این شهید بزرگوار نیز یک نخبه الگو برای جامعه ما محسوب میشود.
قائممقام بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه فقط پیشرفت علمی کافی نیست، افزود: ما باید در بخش مهارتآفرینی و فناوری نیز پیشرفت داشته باشیم و در صادرات علوم موفق عمل کنیم.
سند راهبردی کشور در امور نخبگان به تصویب نهایی رسید
در بخش دیگری از ششمین همایش ملی نخبگان جوان، آریا الستی، دبیر این همایش گفت: جلسه و نشستهای موفقی طی دو روز همایش داشتیم که امیدواریم از نتایج آن در سالهای آتی بهره بگیریم.
وی از تصویب نهایی سند راهبردی کشور در امور نخبگان خبر داد و افزود: این سند در حال بررسی در شورای انقلاب فرهنگی است که با تصمیمات مسئولان شورا قسمت انتهایی این سند هم مورد بررسی و به تصویب نهایی شورای انقلاب فرهنگی رسید.
الستی ابراز امیدواری کرد که با تصویب سند راهبردی کشور در امور نخبگان تحولات جدیتری در حوزه علوم نخبگان در کشور اتفاق بیفتد.
دبیر ششمین همایش ملی نخبگان جوان خاطرنشان کرد: آنچه در سند راهبردی کشور در امور نخبگان وجود دارد بر مبنای چالشها و مشکلاتی است که شما نخبگان در سالهای گذشته عنوان کردید و همچنین راهحلهای آن هم طبق نظرات شما تبیین شده است.
وی ادامه داد: هیئت داوران 5 مقاله را به عنوان مقاله برتر انتخاب خواهند کرد و به برگزیدگان لوح تقدیر اهدا خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما