به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، علیرضا صفری مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری خراسان جنوبی امروز (۸ دی) در دیدار اعضای شورای اسلامی استان و رئیس شوراهای اسلامی شهرهای استان با استاندار اظهار کرد: در ۶ ماهه نخست امسال ۲۰۷ جلسه هیأت تطبیق مصوبات در فرمانداری ها برگزار شده و هزار و ۱۲۸ مصوبه بررسی شده که از این تعداد ۱۹ درصد مصوبات شورای اسلامی در زمینه مباحث فرهنگی، اجتماعی، ۳۰ درصد مصوبات پیرامون مباحث توسعه و عمران شهری، ۱۸ درصد سرمایه گذاری و ۳۳ درصد در زمینه بودجه و مالی است.
مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری خراسان جنوبی افزود: ۱۱۲ مصوبه حدود ۱۰ درصد مصوبات مورد اعتراض هیأت تطبیق قرار گرفته و در بازه زمانی ۶ ماهه ۷ مصوبه کمتر از یک درصد مصوبات به هیأت حل اختلاف و رسیدگی به شکایات شورای اسلای ارجاع شده است و این تعداد در بازه زمانی ۹ ماهه به ۱۳ مورد رسیده است.
صفری با بیان اینکه در استان ۳۱ شهر و شهرداری و ۳۰ شورای اسلامی فعال است و در دوره ششم ۱۵۴ نفر به عنوان عضو شورای اسلامی انتخاب شدند، اعتبارات و کل بودجه پیش بینی شده شوراهای اسلامی شهرهای استان در سال جاری را بالغ بر یکصد میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: در سال گذشته هشت دوره آموزشی برای اعضای شوراهای اسلامی برگزار شده و در۶ ماهه امسال هم سه دوره آموزشی برگزار شدهاست.
محمد علی ملکی، رئیس شورای اسلامی استان از شوراها به عنوان پل ارتباطی حاکمیت و مردم نام برد و با توجه به پتانسیل و ظرفیتهای استان، خواستار تمرکز بر ظرفیت و پتانسیل های استان برای رفع محرومیت شد.
وی وجود محصولات کشاورزی مزیت دار زرشک، زعفران و عناب و معادن غنی، داشتن ظرفیت گردشگری مرز و... را از پتانسیل های استان برشمرد و خواستار گرفتن نظر مشورتی از نمایندگان مردم در شوراهای اسلامی برای انتصاب های پیش رو شد.
حاجی آبادی، نماینده شورای اسلامی بیرجند خواستار جلوگیری از خام فروشی، صنایع تکمیلی و محصولات کشاورزی، تشویق و ترغیب دستگاه های اجرایی به خرید محصولات کشاورزی، ترغیب سرمایهگذاری داخل استان و سپرده گذاری در بانکهای استان، رشد متوازن در همه شهرستان ها از لحاظ فرهنگی، عمرانی، تعیین تکلیف پروژههای نیمه تمام و ... شد.
طاهری، رئیس شورای اسلامی طبس، سرایان و فردوس با اشاره به این مهم که مردم میتوانند در مشارکت و داشتن مسئولیت همراه باشند، خواستار جهش در بحث ریل و پروازها و استفاده از ظرفیت ها شد و گفت: باید روستاهای دارای ظرفیت را به بخش و شهر ارتقا دهیم.
وی گریزی به عشایری بودن عشق آباد طبس زد و گفت: با توجه به این مهم تکمیل چارت اداری، اداراتی مانند امور عشایری لازم است.
وی با بیان اینکه چالش آب و جاده باعث نگرانی مردم استان است، افزود: هیچ استانی نمی تواند از ظرفیت معدن، صنعت غفلت کند و باید برنامه منسجمی برای ارتقای صنعتی در دست داشته باشیم.
علیرضا خیاط، نائب رئیس شورای اسلامی سربیشه هم با توجه به ایجاد بی انگیزگی در فرمانداران و مسئولان خواستار تسریع در انتخاب فرمانداران شد و گفت: فرمانداران و مسئولان در عالم برزح قرار گرفتند و باید امورات مرتبط در زمینه ادامه کار و یا تغییر آنها تسریع شود.
حجتالاسلام مهدی عبدالرزاقنژاد، رئیس شورای شهر بیرجند هم با اشاره به مشکل معیشتی مردم خواستار مهار تورم و توجه به این مهم شد و گفت: عدالت محوری در توزیع بودجه های استان و... انتخاب مدیران با انگیزه خدمت به مردم نیز از مطالبات مردم است.
آذر پهلوانی، رئیس شورای اسلامی آرین شهر با اشاره به جمعیت ۴۰ هزار نفری این شهر گفت: آرین شهر تنها یک حلقه چاه برای استفاده آب شرب دارد و با وجود جمعیت شناور این منطقه متأسفانه با قطعی برق مردم شهر به مدت ۲۴ ساعت آب آشامیدنی نداشتند و این مهم باعث نگرانی مردم شده است.
وی خواستار مساعدت در این مهم شد.
محمد رضا قرائی، رئیس شورای اسلامی قاین با بیان اینکه باید مدیرانی انتخاب شوند که پشت میز نشین نبوده و به امورات مردم رسیدگی کنند، گفت: عدالت محوری خواسته همه مردم استان است.
وی با اشاره به این مهم که بازار از رونق افتاده و معیشت مردم با مشکل مواجه شده است، افزود: متأسفانه ادارات شهرستان نیز خرید خود را از مرکز استان انجام می دهند.
وی اجرای قوانین نانوشته در استان را از دیگر مشکلات برشمرد و خواستار بررسی این مشکل شد.
نظر شما