به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، حمید صافدل، رئیس کل سازمان توسعه و تجارت ایران عصر روز گذشته (12 مهر) در نخستین همایش توسعه صادرات کشمش و میز کشوری کشمش که در سالن اجتماعات باغستان برگزار شد، بیان کرد: در کشور حدود 3 میلیون تن انگور تولید می شود که از این رقم، 200 هزار تن تبدیل به کشمش شده که سهم استان قزوین تولید 300 هزار تن انگور است و از این رقم 40 هزار تن کشمش تولید می شود.
وی ادامه داد: اگرچه این رقم، عدد بالایی است ولی در تبدیل محصول انگور به کشمش، ظرفیت های بسیار بالایی در کشور وجود دارد که می توان در این حوزه توقع کار بیشتری را داشت، چراکه تبدیل محصول انگور به کشمش، قدرت بازاریابی، ارزش افزوده محصول صادراتی و قدرت ماندگاری محصول در بازار را افزایش می دهد.
رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران اضافه کرد: کشمش بعد از پسته و فرش، سومین کالای مهم صادراتی از گروه کالاهای صادرات غیرنفتی است و این موضوع بسیار مهم بوده و باید مورد توجه قرار گیرد.
صافدل با اشاره به اهمیت صادرات کشمش توضیح داد: با وجود اینکه، عرضه این محصول بدون تشکل، نهاد حامی و یا نهاد محوری و سیاست گذاری های لازم صورت می گیرد، توانسته ایم این مقدار از بازار را در اختیار بگیریم به طوری که ایران طی سال های مختلف سومین یا چهارمین صادرکننده بزرگ دنیا بوده و این در حالی است که همواره حدود 50 درصد از بازارهای صادراتی ما، بازارهای اروپایی بوده است و این نشان از کیفیت بالای محصول کشمش است.
وی یادآور شد: دسترسی به بازارهای اروپایی سخت است و دسترسی به این بازارها نیز به صورت اتفاقی و بر اساس قیمت انجام نشده است بلکه این باور وجود دارد که به دلیل کیفیت بالای محصول کشمش، کشور ما توانسته 50 درصد از بازارهای مهم خود را در اروپا شکل دهد.
رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران یادآور شد: نگاه ما باید بر این باشد که حوزه تولید بخش کشاورزی، صنایع مکمل در بخش صنعت و اقداماتی که در حوزه تجارت کشور شکل می گیرد، با هم پیوند داشته باشند و این پیوند نیز در میز کشمش شکل می گیرد چراکه به صورت عملی، فعالان اقتصادی در حوزه بازرگانی، سرمایه گذاران در بخش های صنعتی استان و همکارانی از حوزه صنعت که متولی تصمیم گیری و حمایت از سرمایه گذاری در این بخش هستند، گردهم می آیند.
وی تأکید کرد: با توجه به ظرفیتی که در این بخش وجود دارد، وجود انجمن یا نهاد حامی و یا تشکلی که بتواند این پیوند را بین بخش های دولتی و تشکل ها و بنگاه ها ایجاد کند یک ضرورت است.
صافدل گفت: قطع یقین در چنین اقدام بزرگی نیاز به حمایت دولت وجود دارد و لازم است در خصوص زیرساخت های اساسی که سرمایه دار، بنگاه و تشکل توان اجرای آن را ندارد، دولت طراحی و سرمایه گذاری کند و تشکل نیز می تواند با هماهنگی و سازماندهی، پیش آگاهی های لازم را در خصوص بازارها بدهد، ورود به بازارها را هماهنگ کند، رقابت های ناکارآمد را از بین ببرد و آنها را تبدیل به رقابت های رفاقتی کند.
وی با اشاره به لزوم وجود برند ملی در حوزه کشمش اظهار کرد: سازمان توسعه تجارت ایران به عنوان مسئول کمیسیون تخصصی برند، با همکاری اتاق بازرگانی قزوین روی برند ملی این محصول مطالعات و اقدامات اجرایی را به عمل آورده و اقدامات لازم را برای ثبت برندهای ملی انجام می دهد.
رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران در خصوص پیشنهاد ایجاد پاویون تخصصی کشمش گفت: این سازمان آمادگی دارد که مجوز لازم را به ساطمان صنعت و معدن و تجارت استان قزوین برای این امر بدهد که در یک یا دو نمایشگاه موثر در حوزه اروپا حضور یابند.
پایان پیام/
نظر شما