به گزارش خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام والمسلمین سیدابوالحسن معنوی، از اعضای دفتر آیت الله العظمی گلپایگانی، شامگاه ۱۱ دی ماه در نشستی خبری در مؤسسه دارالزهرا(س) وابسته به دفتر آیتالله العظمی صافی گلپایگانی، گفت: مراسم سومین سالگرد ارتحال آیتالله صافی گلپایگانی، ۱۴ دی ماه در قم و با سخنرانی آیتالله حسینی بوشهری و مداحی حاج عباس حیدرزاده برگزار میشود.
وی افزود: این مراسم با حضور اقشار مختلف مردم از استانهای مختلف، نمایندگان بیوت مراجع تقلید، استادان حوزه، اعضای جامعه مدرسین و طلاب در مسجد امام حسن عسکری(ع) و در شب شهادت امام هادی(ع) برگزار خواهد شد.
در ادامه حجتالاسلام والمسلمین امیر درویشی از اعضای دفتر حضرت آیتالله صافی گلپایگانی و از استادان حوزه علمیه در سخنانی به خدمات اجتماعی این مرجع تقلید اشاره کرد و گفت: بنده ۲۰ سال در خدمت ایشان بودم و خدمات اجتماعی ایشان طوری بود که حتی برخی از اعضای دفتر ایشان هم مطلع نمیشدند؛ برخی افراد تصور میکنند که یک مرجع تقلید فقط مشغول تدریس و نوشتن کتاب و سخنرانی است ولی مراجع تقلید عموماً خدمات اجتماعی بزرگ و گستردهای دارند.
وی اضافه کرد: آیتالله صافی گلپایگانی، اقدام به ساخت دو مسجد و یا تکمیل آن کردند؛ یکی مسجد امام حسن عسکری(ع) که از بزرگترین مساجد است و مسجد دیگری هم در قشم است که فاز اول آن حدود ۹۰ درصد پیشرفت کرده است. بخش دیگر کارهای فرهنگی و اجتماعی ایشان، اعزام مبلغ به داخل و خارج کشور برای تبلیغ فرهنگ و معارف اهل بیت(ع) بود. مؤسسه دارالزهرا(س) هم که تحت اشراف بیت ایشان است، مبلغانی را به صورت تخصصی تربیت میکند تا در ایام تبلیغی به نقاط مختلف اعزام شوند.
درویشی با بیان اینکه ایشان دغدغه زیادی نسبت به رفع مشکلات مردم داشتند، اظهار کرد: بارها امکانات مورد نیاز مردم را به استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان، تهران و جزیزه قشم و سمنان و ...ارسال کردند؛ همچنین هزینههای درمانی خانوادههای نیازمند را تقبل میکردند، ضمن اینکه تجهیزات مورد نیاز مراکز درمانی هم خریداری میشد و پولی را برای هزینههای درمانی کنار میگذاشتند و در ایام کرونا هم خدمات زیادی ارائه کردند.
عضو دفتر آیتالله صافی گلپاگانی تصریح کرد: آیتالله صافی نسبت به تهیه جهیزیه برای افراد نیازمند به شدت حساسیت داشتند و بیش از هزار و ۲۰۰ جهیزیه به صورت رسمی به نیازمندان عطا کردند یا به برخی افراد برای تهیه جهیزیه وام میدادند.
درویشی افزود: یکی از خدمات ایشان، پرداخت دیون مقروضین بود که هماکنون هم ادامه دارد؛ خدمت ایشان گفته شد که برخی افراد مغازهدار اجناسی را به طلاب و یا فقرا به صورت قرضی دادهاند و این افراد توان پرداخت ندارند که در یک نوبت فقط صدمیلیون تومان بابت این کار هزینه شد؛ کار دیگر آیتالله صافی هم پرداخت وام و معرفی افراد به صندوقها برای دریافت وام بود؛ کاری که حضرت آیتالله صافی در آن پیشگام بودند کمک به افراد زلزلهزده و سیلزده و ... که عمدتاً هم بخشی از سهم امام را به این امور اختصاص میدادند و در بین مراجع پیشگام بودند.
علاقه به سادات
وی با بیان اینکه این مرجع تقلید نسبت به سادات علاقه شدیدی داشتند، اظهار کرد: ایشان در جایگاه والای مرجعیت به همه سادات احترام میگذاشتند و برای ایشان درجه اجتماعی یک فرد سادات اهمیتی نداشت لذا برای مسکن سادات کمکهای خوبی کردند. روزانه مستمندان به دفتر مراجعه داشتند و ایشان تأکید مؤکد داشتند که کسی نباید دست خالی رد شود.
در ادامه محمدی از دیگر اعضای دفتر آیتالله صافی گلپایگانی در سخنانی به خدمات علمی و آثار گرانبهایی این مرجع تقلید پرداخت و گفت: ایشان وارد هر حوزه دانشی که شدند سرآمد بودند؛ بنده ندیدم آقا مسئلهای طرح کرده باشند و حل نشده باشد؛ بنده توفیق داشتم همه آثار ایشان را بازبینی کنم؛ ایشان حافظه فوقالعادهای تا پایان عمر هم داشتند و مطالب مرتبط با چند دهه قبل را هم میدانستند در کجا نوشتهاند یا چه حاشیهای زدهاند.
عضو دفتر آیتالله صافی گلپاگانی اضافه کرد: ایشان در حالی که در سن ۹۰ تا ۹۶ سالگی بودند ما خدمت ایشان میرسیدیم و وقتی آدرس برخی مطالب را از ایشان میپرسیدیم فوراً ما را به محل دقیق کتاب در کتابخانه ارجاع میدادند.
محمدی با اشاره به کتاب فاخر منتخبالاثر، افزود: این کتاب جامعترین و متقنترین کتاب در زمینه مهدویت است که خیلی از بزرگان هم بر این موضوع تصریح کردهاند. ایشان همچنین کتابی به نام نیایش در عرفات را در روی تخت بیمارستان و بدون اینکه منبعی در اختیار داشته باشند، نوشتند که عتبه حسینیه آن را ترجمه کرده است.
وی افزود: آیتالله صافی همچنین وقتی ۱۷۰ شبهه خدمت ایشان ارسال شد خودشان دست به قلم شدند و در سن حدود ۹۷ سالگی به همه آنها پاسخ دادند که بنده بعداً از ایشان اجازه گرفتم که این پاسخها را بسط بدهم و در پاورقی کتاب بیاورم، این اثر با عنوان صراط مستقیم به چاپ رسید که بنده از آن به تبصره علامه یاد میکنم.
کتاب در مورد فضائل اهل بیت(ع)
عضو دفتر حضرت آیتالله صافی گلپایگانی تصریح کرد: یکی از دلایلی که ما به امثال ایشان عالم میگوییم برای آن است که مأنوس با کتاب بودند در حالی که ما بیشتر وابسته به نرمافزارها هستیم؛ ایشان میفرمودند بنده بیشتر آثاری که روایتی در مورد فضائل اهل بیت(ع) داشت را خواندم و حاصل این مطالعه ایشان کتاب فضائل العتره الطاهره شد. ایشان کتابی را در سن جوانی نوشتند و وقتی از ایشان پرسیدیم قصد بازنگری ندارید فرمودند من هنوز هم بر آن باورهای خودم هستم.
وی افزود: یکی از نویسندگان معاصر، شبهاتی مطرح کرده است و ایشان دوهزار صفحه پاسخ به شبهات عقیدتی، رجالی و کلامی و ... به وی دادند که در قالب پرتوی از معارف اسلام در حال چاپ است.
نظر شما