تأکید رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی بر تقویت محافل و گسترش فعالیت‌ها

حجت الاسلام قمی، رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی در هم‌اندیشی با برخی از مدیران کل تبلیغات اسلامی استان‌های کشور، بر تقویت محافل و گسترش فرهنگ قرآنی تاکید کرد.

 خبرگزاری شبستان، گروه دین و اندیشه، حجت الاسلام قمی، رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی در نشست هم اندیشی با برخی از مدیران کل تبلیغات اسلامی استان های کشور، بر تقویت محافل و گسترش فرهنگ قرآنی تاکید کرد.

در این نشست، که با حضور حجج اسلام قمی، رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی، حسینی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی، عزت زمانی، معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی، تقی زاده، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم و برخی از مدیران کل ادارات تبلیغات اسلامی برگزار گردید، در ابتدا حجت‌الاسلام قمی به بیان سخنانی پیرامون نهضت قرآنی زندگی با آیه‌ها پرداخت.

در ادامه این نشست حجت‌الاسلام حسینی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی با اشاره به اهمیت پویش «زندگی با آیه‌ها» اظهار داشت:این پویش مانند یک منور است که فضا را روشن می‌کند، اما محفل قرآنی که از دل آن شکل می‌گیرد، چراغی دائمی برای طول سال خواهد بود. وی همچنین بر تقویت شورای توسعه فرهنگ قرآنی در استان‌ها تأکید کرد و افزود: در باب شورای توسعه در استان‌ها، ما می‌توانیم با نمایندگان ولی فقیه هم ارتباط بگیریم تا جدیت کار بیشتر شود.

پتانسیل مردمی و محافل قرآنی

رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی، با اشاره به وجود ظرفیت‌های مردمی اظهار داشت: برای محافل قرآنی در کشور بانیان زیادی وجود دارد. افراد فرهیخته و تأثیرگذار بسیاری در جامعه هستند که می‌توانند محافل ماندگار قرآنی را برگزار کنند و این محافل به بستری دائمی برای انتقال پیام‌های الهی تبدیل شوند.

تأکید رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی بر تقویت محافل و گسترش فعالیت‌ها

پیشنهاد ایجاد شبکه قرآنی در استان‌های مرزی

حجت‌الاسلام امامی، مدیر کل تبلیغات اسلامی استان آذربایجان غربی پیشنهاد داد: برای استان‌های مرزی شبکه قرآنی به زبان ترکی و روسی ایجاد کنیم، تا بخش عمده‌ای از  کشورهای همسایه نیز از برکت قرآن بهره  مند شوند. این شبکه ها می‌توانند در قالب برنامه‌های تلویزیونی و رادیویی باشند.

نشست‌ها و توجیه مدیران

حجت‌الاسلام قادری، مدیر کل تبلیغات اسلامی بوشهر، برگزاری نشست‌های مدیران کل، معاونین و رؤسای ادارات تبلیغات اسلامی با محوریت «زندگی با آیه‌ها» را برای نیمه دوم سال پیشنهاد کرد و تأکید کرد: این نشست‌ها می‌تواند به این عملیات کمک کرده و حس خوبی در شبکه  سازمان ایجاد کند.

حجت‌الاسلام عزت‌زمانی، معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی نیز از برنامه‌ریزی برای توجیه مدیران شهرستان‌ها از طریق مدیران کل خبر داد و افزود:کارشناسان محتوایی به استان‌ها اعزام می‌شوند و برنامه‌ریزی نهایی در روزهای آتی ابلاغ خواهد شد. در بهمن ماه برنامه توجیه شبکه ها با جدیت بیشتری دنبال خواهد شد.

ارسال مکتوبات و محصولات رسانه‌ای

حجت‌الاسلام تقی‌زاده، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در این نشست اعلام کرد: تلاش می‌ شود تا ۱۰ بهمن مکتوبات و محصولات رسانه‌ای زندگی با آیه ها برای بهره برداری به استان‌ها ارسال شود. حجت‌الاسلام روحانی نیز به اهمیت سرعت در ارسال کتاب‌ها و محصولات اشاره کرد و گفت: این فرآیند زمان‌بر است و باید مسیر سریعی برای این کار طراحی شود. بخشی از فراوری‌ها باید توسط استان‌ها انجام شود تا ظرفیت‌های استانی به کار گرفته شود و نیروی بیشتری پای کار بیاید.

تأکید رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی بر تقویت محافل و گسترش فعالیت‌ها

ابعاد تأثیرگذاری محتوا

حجت‌الاسلام نجفی، مدیر کل تبلیغات اسلامی استان گیلان، به طراحی دو بعدی کار اشاره کرد و گفت: یک بعد تأثیر مستقیم بر مخاطب است و بعد دیگر تأثیر غیرمستقیم بر ضمیر ناخودآگاه. به‌عنوان مثال، رایزنی برای انتقال مفاهیم قرآنی در سریال‌ها و تئاترهای شهری می‌تواند ضریب نفوذ پیام‌ها را افزایش دهد.

فراوری محتوای قرآنی به زبان‌های بومی

حجت‌الاسلام قمی، با تأکید بر اهمیت فراوری محتوای قرآنی به زبان‌های بومی اظهار داشت: حد اقل توقع ما این است که محتوای قرآنی در استان‌ها به زبان‌های بومی تولید شود. حتی برای ترک‌زبان‌ها نیز باید چند تولید متناسب در نظر گرفته شود.

توجه به ظرفیت نوروز و اماکن زیارتی و گردشگری

حجت‌الاسلام صاحبقرانی، مدیر کل تبلیغات اسلامی استان خراسان رضوی، به تقارن ایام نوروز و شب‌های قدر در سال جاری اشاره کرد و گفت: می توان از ظرفیت عظیم مراسم تحویل سال نو که با شب های قدر مقارن شده استفاده بهینه داشت. وی گفت: ظرفیت بیلبوردهای شهری مشهد آماده شده است، اما باید از هم‌اکنون محتوای مناسب برای انتشار تهیه شود.

حجت‌الاسلام نجفی نیز با اشاره به آمار ۵ میلیون گردشگر در سال گذشته در استان گیلان گفت: برای برش ویژه و ملی در حوزه گردشگری، به‌ویژه در این ایام، تدابیر جدی لازم است.

توسعه طرح‌های ملی و حمایت از استان‌ها

حجت‌الاسلام قمی با تأکید بر ضرورت ارائه طرح‌های ملی از سوی استان‌ها اظهار داشت: باید طرح‌های ملی برای استان‌های خاص از طرف خود استان‌ها پیشنهاد شود. در استان خراسان رضوی، حرم مطهر امام رضا (علیه‌السلام) ظرفیت بسیار همواری برای دسترسی به مخاطبان فراهم می‌کند، اما در سایر استان‌ها باید مسیرهای دسترسی مناسب طراحی شود. اگر طرح خوبی ارائه شود، حمایت خواهیم کرد. وی همچنین به قانون اختصاص ۳۰ درصد از راه‌ها اشاره کرد و افزود: وزارت راه  نیز می‌تواند در این زمینه همراهی کند.

منابع مالی و چالش‌های موجود

حجت‌الاسلام تقی‌زاده اعلام کرد: امسال ۱۵ میلیارد تومان برای استان‌ها به‌عنوان بودجه طرح «زندگی با آیه‌ها» در نظر گرفته‌ایم. شورای توسعه نیز ۱۵ میلیارد تومان دیگر به این بودجه اضافه خواهد کرد.

حجت‌الاسلام عزت‌زمانی، معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی ضمن ابراز نگرانی از حجم کارها و مدل‌های اجرایی گفت: باید مباحثات بیشتری انجام شود تا نگرانی‌ها درباره ماندگاری و کشش مدل محافل قرآنی رفع گردد. تولید کلیپ‌های رسانه‌ای ضروری است تا میدان کار مدل‌ها و طرح‌ها را بهتر درک کند. همچنین، باید طرح‌های جذاب و متنوعی ارائه شود، زیرا تکراری شدن مدل‌ها می‌تواند موجب کاهش مشارکت مردم شود.

الگوگیری از استان‌های موفق و نقش محافل خانگی

در انتهای این نشست حجت‌الاسلام عزت‌زمانی بر الگونمایی از استان‌های دارای ظرفیت‌های ویژه تأکید کرد و افزود: استان‌های دارای طراحی‌ها و ظرفیت‌های خاص می‌توانند به‌عنوان الگو مطرح شوند تا کارها در میدان بهتر پیش رود. همچنین انتخاب مخاطبان و پیشران‌های تخصصی برای پیشبرد طرح ضروری است.

حجت‌الاسلام قمی نیز بر اهمیت محافل خانگی تأکید کرد و گفت: در محافل خانگی، بانوان باید محور اصلی باشند.

کد خبر 1797174

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha