حجت الاسلام سید یحیی کاظمی مازندرانی_ امامجماعت و مدیر کانون فرهنگی هنری مسجد جامع چالوس در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان مازندران اظهار کرد: از نظر قرآن و اهل بیت (ع)، مؤمن شادترین انسان هاست، چون مؤمن، هرگز از سختی ها و تلخی های زندگی دنیا، گلایه و شکوه و ناله نمیکند.
وی افزود: مومن، دنیا را محل ماندن نمیداند، و یک توقف گاه موقّت بهحساب میآورد، سختیها را تحمل میکند و در انتظار وصال به حق و زندگی مفرَّح و جاویدان آخرت، لحظهها را با احساس رضایت و شادمانی گسترده خود سیر میکند.
مدیر کانون فرهنگی هنری مسجد جامع چالوس یادآور شد: خداوند متعال به خاطر این رضایت و شادمانگی مؤمن، عاشقانه او را به بهشت مخصوص و ابدی خود دعوت میکند. و لحظههای شادمانگی ماندگار را برای او رقم میزند.
حجت الاسلامکاظمی مازندرانی گفت: قرآن و اهل بیت (ع) به شادزیستن توصیه کرده اند که مهم ترین سفارش آنان این است که با یاد خدا به زندگی خود نشاط بدهید.
وی افزود قرآن کریم میفرماید: «وَ مَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِکْرِی فَإِنَّ لَهُ مَعِیشَهً ضَنْکاً»
هر کس از یاد خداوند روی بگرداند، زندگی سخت و دشواری خواهد داشت و در جایی دیگر میفرماید: «أَلا بِذِکْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ»
همانا با یاد خدا دل ها آرامش مییابد، لذا زیست مفرَّح مومنانه، انسان را از آشفتگی و افسارگسیختگی فکری، روحی، فردی و اجتماعی نجات می دهد و او را در دنیا و آخرت نیک بخت و سعادت مند خواهد کرد.
مدیر کانون فرهنگی هنری مسجد جامع چالوس با بیان اینکه شادی و نشاط جمعی بر سلامت روانی و امنیت جامعه تأثیر بسزایی دارد، خاطرنشان کرد: تحقیقات نشان می دهند که توجه به شادی های گروهی و دسته جمعی بهترین شیوه برای کاهش جرائم و خشونت های اجتماعی و افزایش سلامت روانی مردم و به تبع امنیت بیشتر جامعه است و عدم توجه و مهار آن هم موجب بروز آسیب هائی در جامعه خواهد شد.
حجت الاسلام کاظمی مازندرانی گفت: بی تردید افراد پریشان حال، همواره عاملان اصلی نزاع های خیابانی و تشنج در سطح شهرها به شمار می روند.
امامجماعت مسجد جامع چالوس اظهار کرد: باور این نکته که افراد یک جامعه سالم باید در جشن ها و سرورهای همگانی به بازتوانی روحیه خود بپردازند و راه و رسم کنار هم قرار گرفتن و با مهربانی زندگی کردن را به خوبی بیاموزند، نکته ای است که غفلت از آن خسارت های جبران ناپذیری را بر جای خواهد گذاشت که گاه جبران آن از عهده هیچ کس بر نخواهد آمد.
حجت الاسلام کاظمی مازندرانی گفت: مطالعات و پژوهش های بی شمار نشان می دهد که شادی و نشاط تأثیر بسزایی در شکوفایی و رونق اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی انسان ها دارد و تأثیرات عمده ای بر روحیه و انگیزه افراد جامعه برای کار، تلاش و تولید بیشتر دارد و امید به آینده را در آنان تقویت می کند.
وی افزود: در همین رابطه جامعه شناسان، نشاط و شادمانی را یکی از واکنش های هیجانی انسان می دانند که اگر این شادمانی به صورت فردی صورت بگیرد، آثار آن در کوتاه مدت به فراموشی سپرده می شود و از پایان چندانی برخوردار نیست؛ اما هر قدر این شادمانی ها در طیف گسترده تری برگزار شود، در حافظه تاریخی افراد ثبت و ضبط شده و باعث شادمانی های فردی و نشاط اجتماعی در جامعه می شود.
مدیر کانون فرهنگی هنری مسجد جامع چالوس یادآور شد: متخصصان امور روان شناسی هم بر این عقیده هستند که نشاط و شادمانی اجتماعی، یکی از مهم ترین عناصر سلامت روحی و روانی افراد به شمار می رود و افراد شاد از سلامت بیشتری برخوردار هستند.
وی با بیان اینکه در کنار برگزاری جشنهای میلاد باید تبیین سیره و منش ائمه هدی علیهم السلام مورد توجه باشد، خاطرنشان کرد: برگزاری برنامههای گرامی داشت این ایام همراه با معرفتافزایی و افزایش بصیرت در ما باشد و بتوانیم سیره عملی این بزرگواران را در بخشهای مختلف زندگی فردی و اجتماعی خود پیاده کنیم و به مردم منتقل نماییم.
به گفته امامجماعت مسجد جامع چالوس، مسئولان، فرصت معرفت افزایی در ماه های رجب و شعبان به ویژه ایام اعتکاف را مغتنم بشمارند؛ زیرا اعتکاف، ظرفیت بالنده نشاط افکنی معنوی در جامعه و میان نسل نوجوان و جوان ماست.
وی افزود: زمانی که شادی ها به سمت گروهی شدن سوق داده شود و تعمیم پیدا می کند، افراد یک جامعه هم به سوی مرزهایی حرکت می کنند که منفعت همه را در بر می گیرد و اولین و بارزترین منفعت آن هم امنیت اجتماعی است.
مدیر کانون فرهنگی هنری مسجد جامع چالوس اظهار کرد: جشن های مذهبی ماه های رجب و شعبان همانند ولادت امام باقر و امام هادی و امام جواد (ع)، ایام اعتکاف، عبادت های گروهی، ولادت امام حسین و امام سجاد و حضرت عباس و ولادت امام کاظم (ع)، نیمه شعبان و... هم هر یک جلوه هایی مفرَّح از این مشارکت به شمار می روند؛ مشارکتی که پیوندهای گروهی و اجتماعی را تقویت می کند و باعث کاهش آسیب ها و جرائم می شود و در این گروه ها است که به جای گام برداشتن در فضاهای تیره و تار اجتماعی، به سوی فرداهای روشن و امیدوار حرکت خواهند کرد.
حجتالاسلام کاظمی مازندرانی گفت: توجه به مناسبت های ملی و مذهبی و امکان برگزاری شادی های گروهی که در سایه آن فضایی امن بر جامعه حاکم خواهد شد، با همکاری نیروهای امنیتی و پلیس، اصل مهمی است که باید همواره به آن توجه خاصی شود.
وی افزود: در ایام مناسبت های رجب و شعبان فرصت طلایی پدید می آید تا به وسیله هنر جریان سازی های فرح بخش و شادی های حلال هدفمند و روشمند، مجالس و جشن هایی برای تبیین واقعیات کشور، منطقه و مقاومت برگزار گردد.
حجت الاسلام کاظمی مازندرانی گفت: امروز ما در کشور با سختی ها و چالش ها و آسیب های فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی مواجه هستیم.
وی افزود: تحریم های سنگین و دشوار دشمنان خارجی و منافقان داخلی، چالش هایی را برای تأمین معیشت آسان عموم مردم به وجود آورده است.
امامجماعت مسجد جامع چالوس یادآور شد: در عرصه و صحنه منطقه ایی هم با حجم بسیار سنگین توطئه ها و فتنه های رژیم صهیونیستی و آمریکا و در مقابل مقاومت جانانه و پایدار مجاهدان اسلام به ویژه ملت های مظلوم فلسطین، غزّه، لبنان، سوریه، عراق و یمن روبرو هستیم.
وی افزود: ایمان به پروردگار و زندگی جاویدان آخرت و اراده پولادین برای استقامت در راه خدا علی رغم تلخی ها و دشواری ها و مصیبت ها و گرفتاری این جنگ ویرانگر و خونین از آنان تصویر شادمانه ی بسیار زیبا و حیرت انگیز و الهام بخشی را به همه آزادی خواهان جهان نشان داده است، به طوری که امروز این رفتارهای هنرمندانه، الگوی زیست مفرَّح مومنانه در قرن اخیر و آینده جهان در عصر ظهور به شمار می آید.
نظر شما