درس‌های کشف حجاب رضاخانی/ حجاب‌زدایی بهترین راه تسلط فرهنگی

حجت‌الاسلام پاک‌نیا، گفت: اساسا برای تسلط فرهنگی در کشور بهترین راه حیازدایی؛ حجاب‌زدایی است به این معنا که هویت زن مسلمان را از او بگیرند؛ وقتی حیا و غیرت رفت دیگر نفوذ کردن به چنین جامعه‌ای مشکل نخواهد بود چنانکه تجربه تاریخی در مورد کشور ما نیز نشان داد که با واقعه کشف حجاب در دوره رضاخان، بسیاری از اهداف غربی‌ها وارد جامعه شد.

حجت‌الاسلام «عبدالکریم پاک‌نیا» در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دین و اندیشه خبرگزاری شبستان، با اشاره به فرارسیدن ۱۷ دی ماه، سالروز واقعه تاریخی کشف حجاب و تلاش دشمنان برای استفاده از این ابزار در ضربه وارد کردن به فرهنگ اصیل اسلامی ایرانی، اظهار کرد: باید این موضوع را از چند جهت مورد بررسی قرار داد؛ پشت پرده حجاب‌زدایی در جامعه به اهداف دشمنان باز می‌گردد؛ اساساً از آنجایی که مساله حجاب یک مساله فطری، عقلی و وحیانی است باید توجه داشت که از بین بردن آن از یک جامعه تا چه اندازه می‌تواند آسیب‌زا باشد.

استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم ادامه داد: در عالم هستی هر چیزی که نفیس و ارزشمند باشد یک پوشش برایش وجود دارد یعنی فطرت است که این مساله را تقاضا می‌کند؛ مثلا میوه گردو چندین پوشش دارد تا مغز ارزشمندی که داخلش وجود دارد در امان باشد؛ از سوی دیگر مساله عقلی مطرح است؛ عقل انسانی تایید می‌کند که حجاب برای جامعه نیاز است ضمن اینکه مهمتر از آن خداوند متعال در وحی نیز حجاب را مورد تاکید قرار داده است؛ بنابراین طبیعی خواهد بود که دشمن نمی‌تواند به راحتی این مساله را نادیده بگیرد.

حجاب نمایش دین‌داری جامعه ماست

وی با بیان اینکه دشمن درک کرده که حجاب، ویترین دین ماست، افزود: اگر کسی بخواهد تدین جامعه ما را در ظاهر امر بسنجد به کیفیت مساله حجاب می‌نگرد، حج سالی یکبار است؛ نماز خواندن افراد دیده نمی‌شود مگر نمازهایی که به جماعت در مساجد اقامه شوند یا نمازهای جمعی مثل نماز جمعه؛ بنابراین هیچ‌یک مثل حجاب در جامعه نمود ندارند، حجاب نمایش دین‌داری جامعه ماست لذا دشمن روی آن سرمایه‌گذاری فراوانی دارد و نَه تنها امروز بلکه خیلی پیش‌تر از آن و در زمان رضاخان کشف حجاب مورد توجه بود و دشمن می‌خواست با این کار اهداف‌اش را به ثمر برساند.  

حجت‌الاسلام پاک‌نیا تصریح کرد: دشمن به هر دلیلی با حجاب مقابله و روی آن سرمایه‌گذاری می‌کند؛ در واقع آنها می‌خواهند حجاب را نقطه ضعف ما تلقی کنند، می‌خواهند از سنگر حجاب حمله کنند چراکه دیدند از طریق نظامی و اقتصادی نمی‌توانند به این جامعه وارد شوند در نتیجه حجاب را محور اصلی فعالیت خود قرار دادند چراکه ذیل آسیب به این مفهوم، حتی از جنبه اقتصادی هم با سود مواجه خواهند شد؛ بنابراین دشمن از یک طرف می‌خواهد عفت و حیا را از جامعه بزداید و دست افراد هوسران در جامعه را باز بگذارد تا به اهداف خود برسد و از سوی دیگر ‌خواهد این انقلاب را مورد هجمه قرار دهد، به هر روی عواملی داخلی و نفوذی و آدم‌های بی قید و بند کم نیستند که کمک دشمن باشند، آنها برای استحاله انقلاب اسلامی به یاری دشمن می‌شتابند و مهمترین مساله در تحقق این هدف حجاب است چراکه سد بزرگ تهاجم فرهنگی غرب در کشور ما و حتی دیگر کشورهای اسلامی است و این مساله را تاریخ ثابت کرده است.

عفت‌زدایی و حجاب‌زدایی اولین راه نفوذ به یک جامعه

استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم ادامه داد: حتی در دوران تمدن اسلامی و اندلس وقتی نفوذ به جامعه مسلمانان اندلس غیرممکن شد، تنها راه را در حجاب‌زدایی دیدند و گفتند مردان را مست کنید، کشیش‌ها قسم خوردند که باغات انگور اندلس را تبدیل به شراب می‌کنند و دستور دادند زنانی را که حجاب ندارند، در شهر بچرخند و این یکی از عوامل اصلی در سقوط اندلس بود؛ حتی پیش‌تر از این نیز ماجرایی در مورد ورود حضرت موسی(ع) به یک شهر نقل شده است؛ گویا فردی به نام «بلعم باعورا» از علمای بنی‌اسرائیل و مستجاب‌الدعوه بوده است؛ موسی(ع) همراه با جمعیتی از بنی‌اسرائیل به سوی شهر (بیت‌المقدس و شام) حرکت کردند تا آن را فتح و از دست حاکم ستمگر نجات بخشند، اما وقتی که نزدیک شهر رسیدند حاکم نزد بلعم رفته و از خواست که موسی و همراه او را نفرین کند که او نپذیرفت، تا اینکه به هر روی به اصرار همسرش پذیرفت اما به امر خداوند موفق نشد و زبانش به دعا برای لشگر موسی می‌چرخید به جای آنکه آنها نفرین کند؛ دیگران به او گفتند: چرا چنین می‌کنی؟ گفت: «خداوند بر اراده من غالب شده‌است و زبانم را زیر و رو می‌کند»؛ در این هنگام بلعم گفت: «زنان را آراسته و آرایش کنید و کالاهای مختلف به دست آن‌ها بدهید تا به میان بنی‌اسرائیل برای خرید و فروش ببرند، و به زنان سفارش کنید که اگر افراد لشکر موسی خواستند از آن‌ها کامجویی کنند و عمل منافی عفّت انجام دهند، خود را در اختیار آن‌ها بگذارند، اگر یک نفر از لشکر موسی زنا کند، ما بر آن‌ها پیروز خواهیم شد» و ...؛ این ماجرای معروفی است که نشان می‌دهد که عفت‌زدایی و حجاب‌زدایی اولین راه نفوذ به یک جامعه است، بنابراین در ادوار مختلف تاریخ شاهد این رویکرد هستیم.

وی با بیان اینکه یکی از راه‌هایی که دشمن برای استحاله فرهنگ انقلابی ما به کار گرفته افزایش مفاسد اجتماعی است، تأکید کرد: موضوع دیگر ایجاد جامعه دوقطبی است، مکررا افرادی را دیده‌ایم که صحبت از آزادی می‌کنند و می‌گویند که ما با داشتن حجاب احساس آزادی نمی‌کنیم، این افراد دودستگی و دوقطبی بودن را در جامعه رواج می‌دهند و می‌گویند زنان بدون محدودیت در جامعه بیایند و عرض‌اندام کنند؛ ضمن اینکه اساسا برای تسلط فرهنگی در کشور بهترین راه حیازدایی؛ حجاب‌زدایی است به این معنا که هویت زن مسلمان را از او بگیرند؛ وقتی حیا و غیرت رفت دیگر نفوذ کردن به چنین جامعه‌ای مشکل نخواهد بود چنانکه تجربه تاریخی در مورد کشور ما نیز نشان داد که با واقعه کشف حجاب در دوره رضاخان، بسیاری از اهداف غربی‌ها وارد جامعه شد.

حجت‌الاسلام پاک‌نیا اظهار کرد: نکته بعدی که از اهمیت برخوردار است اینکه از هم پاشیدن نظام خانواده با همین کشف حجاب رخ می‌دهد، کسی که خانواده دارد، کسی که اصل و نسب دارد هرگز در برابر دشمن تسلیم نمی‌شود، لذا هدف این است که حمله به حجاب به طرق مختلف در جامعه جاری و ساری شود؛ حتی در زمان رضاخان اقدامات مختلفی انجام دادند از جمله اینکه حجاب را برای زنان خیابانی گذاشتند، با وجودی که این همه آدم در جریان واقعه گوهرشاد به خاطر حجاب کشته شدند، اما رضاخان برای اینکه جامعه را از حجاب منفور کند دستور داد تا زنان خیابانی حجاب داشته باشند، همچنین شایعه درست می‌کردند افرادی که حجاب دارند زیر چادر خود اسلحه یا کالاهای غیرمجاز دارند و ... و این چادر پوششی برای حفظ حیا و عفت نیست بلکه منحرفان و هنجارشکنان است و این از شیوه‌هایی بود که رضاخان متمسک آن می شد.

استاد تاریخ اسلام در ادامه گفت: مساله دیگر اینکه نَه تنها فطرت انسان که کلا عالم پوشش را دوست دارد؛ دشمن می‌خواست و همچنان می‌خواهد که نظام خانواده از هم بپاشد که این هدف از طریق حجاب ممکن خواهد شد؛ مقام معظم رهبری در یکی از سخنرانی‌های خود فرمودند: «آنچه بنده را حسّاس می‌کند، این است که ناگهان شما می‌بینید از دهان یک گروهی از افرادی که جزو خواص محسوب می‌شوند، مسئله‌ی «حجاب اجباری» مطرح می‌شود؛ معنایش این است که یک عدّه‌ای نادانسته -حالا من می‌گویم نادانسته؛ ان‌شاءالله نادانسته است- همان خطّی را دنبال می‌کنند که دشمن با آن‌همه خرج نتوانسته است آن خط را در کشور به نتیجه برساند؛ همان خط را دارند دنبال می‌کنند؛ در بین اینها روزنامه‌نگار هست، در بین اینها روشنفکرنما هست، در بین اینها آخوند و معمّم هست. [می‌گویند] «امام که فرمودند باید زن‌ها باحجاب باشند، همه‌ زن‌ها را نگفتند»! حرف بی‌خود! ما بودیم آن‌وقت، ما خبر داریم؛ چطور این‌جور است؟ امام در مقابل یک منکر واضحی که به‌وسیله‌ی پهلوی و دنباله‌های پهلوی در کشور به وجود آمده بود، مثل کوه ایستاد، گفت باید حجاب وجود داشته باشد. در مقابل همه‌ منکرات، امام همین‌جور محکم ایستاد. همان وقت بحث تجارت مشروبات الکلی بود؛ ما در شورای انقلاب بودیم، جلسات مشترکی با دولت داشتیم، همان وقت کسانی بودند که معتقد بودند تجارت مشروبات الکلی برای کشور فایده دارد، ما از این فایده چطور صرف‌نظر کنیم؛ مایل بودند این تجارت ادامه پیدا بکند، از بیرون شراب بیاورند. امام قرص‌ومحکم ایستاد؛ در مقابل حرام الهی، امام بزرگوار می‌ایستاد و ایستاد؛ این حرام الهی بود. حالا آقا از آن طرف درآمده [می‌گوید] که «آقا! این گناه که مثلاً از غیبت بزرگ‌تر نیست؛ چرا شما در مقابل غیبت کسی را تعقیب نمی‌کنید، در مقابل این [کار] که مثلاً روسری را بردارد یا بی‌حجاب باشد، تعقیب می‌کنید». ببینید چه [خطایی]؟ عدم تشخیص؛ آنچه انسان [از آن] رنج می‌برد، این است که تشخیص نیست. ما که نگفتیم اگر کسی در خانه‌ خودش در مقابل نامحرم روسری‌اش را برداشت، ما او را تعقیب می‌کنیم؛ [خیر] ما او را تعقیب نمی‌کنیم، در خانه‌ خودش است، کار شخصی می‌کند. آن کاری که در ملأ انجام می‌گیرد، در خیابان انجام می‌گیرد، یک کار عمومی است، یک کار اجتماعی است، یک تعلیم عمومی است؛ این [خطا]، برای حکومتی که به نام اسلام بر سرِ کار آمده است تکلیف ایجاد می‌کند. حرام کوچک و بزرگ ندارد؛ آنچه حرام شرعی است نبایستی به‌صورت آشکار در کشور انجام بگیرد».

وی در پایان خاطرنشان کرد: بنابراین تحریف در حوزه حجاب یکی از شیوه‌های دشمنان است، ما باید آگاه باشیم و با استعانت از فرهنگ ایرانی اسلامی و آموزه‌های امامین انقلاب، در مسیر درست حرکت کنیم.
    

کد خبر 1797548

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha