جایگاه سلامت معنوی در اسلام/ لقمه حلال، تضمین کننده سلامت معنوی

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه مقوله سلامت در جامعه بشری بسیار حائز اهمیت است، گفت: وقتی به مفاد قرآن و کلمات اهل بیت نگاه می‌کنیم، می‌بینیم که نسبت به بحث سلامت معنوی، سبک زندگی و اینگونه مقولات از منابع غنی برخورداریم، ولی یک منبع غنی نیاز به استخراج دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان قم، آیت الله سیدهاشم حسینی بوشهری امروز در دیدار جمعی از اعضای فرهنگستان علوم پزشکی ضمن تبریک میلاد امام محمد باقر علیه السلام، ماه رجب را از جمله ماه‌های معنوی دانست.

وی با بیان اینکه مقوله سلامت در جامعه بشری بسیار حائز اهمیت است، گفت: در اسلام عزیز ما هم وقتی به مفاد قرآن و کلمات اهل بیت نگاه می‌کنیم، می‌بینیم که نسبت به بحث سلامت معنوی، سبک زندگی و اینگونه مقولات از منابع غنی برخورداریم، ولی همانطور که امام علی علیه السلام می‌فرماید «ذَلِکَ الْقُرْآنُ، فَاسْتَنْطِقُوهُ وَ لَنْ یَنْطِقَ» یعنی یک منبع غنی نیاز به استخراج دارد.

امام جمعه قم ادامه داد: سلامت جسم از مسائلی مهمی است که اسلام نسبت به آن اهتمام ورزیده و بایدها و نبایدهایی را مشخص کرده است که اگر به آن عمل کنیم جنبه پیشگیری دارد.

وی با اشاره به مسائل تأثیرگذار در سلامت جنین اظهار داشت: اسلام قبل از انعقاد نطفه تا زمان تولد دستوراتی را داده است که اگر رعایت شود آن بچه از نظر جسمی سالم خواهد بود؛ اما همان جا بحث لقمه حلال را نیز مطرح کرده است که تضمین کننده سلامت معنوی این کودک است و اگر رعایت نشود زمینه رفتن به راه‌های اشتباه در او به وجود می‌آید.

نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری علت آمار بالای تعداد معلولین مادرزادی را رعایت نکردن برخی از دستورات اسلام در حوزه سلامت جنین ارزیابی کرد.

وی با بیان اینکه بین جسم و روح رابطه تنگاتنگی وجود دارد و لذا گاهی اثرات مسائل روحی در چهره افراد نیز نمایان می‌شود، استرس را به عنوان یکی از عوامل ایجاد سرطان دانست و پاسخ به این سؤال که چگونه باید استرس‌ها را در جامعه کم کنیم؟ تصریح کرد: «أَلاَ بِذِکْرِ اللّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ»؛ قلب جایگاه سلامت معنوی است و مقصود از قلب همان روح است.

رئیس جامعه مدرسین افزود: قرآن می‌فرماید «یَومَ لَا یَنفَعُ مَال وَلَا بَنُونَ إِلَّا مَن أَتَی ٱللَّهَ بِقَلب سَلِیم» یعنی سلامت معنوی است که به انسان در پیشگاه خداوند سود می‌بخشد.

وی با اشاره به معارف بلند قرآن کریم، صحیفه سجادیه و کلام اهل بیت علیهم السلام ابراز داشت: این معارف باید چینش و موضوع بندی شود و در جای خود قرار گیرد تا بیشتر قابل استفاده شود.

آیت الله حسینی بوشهری در پایان، سلامت جامعه را عامل تحرک، پویایی و آینده نگری جامعه عنوان کرد و بیان داشت: جامعه سالم می‌تواند افق‌های دور را نزدیک کند و برای رسیدن به افق‌های والا، تحول بنیادین ایجاد کند.

شایان ذکر است در ابتدای این جلسه، تعدادی از اعضای فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران، ضمن تشریح فعالیت‌ها و وظایف این فرهنگستان، گزارشی از همایش‌ها و اجلاسیه‌های پیش روی این فرهنگستان ارائه کردند.

رهنمودهای قرآن و عترت در سبک زندگی و محیط زیست سالم، عدالت و سلامت، تکامل دوران اولیه کودکی، فضای مجازی و رسانه، ظرفیت‌های هوش مصنوعی در مقوله سلامت در آموزه‌های اسلامی، تأثیر سلامت معنوی بر سلامت جسم و تلاش برای ترویج مقوله سلامت معنوی در دانشگاه‌ها، از جمله سرفصل‌های ارائه شده در این گزارشات بود.

کد خبر 1797331

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha