به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، آیتالله سید احمد علمالهدی در مراسم عزاداری ویژه شهادت امام هادی (ع) که در حرم مطهر رضوی برگزار شد، ضمن عرض تسلیت شهادت این امام بزرگوار اظهار کرد: یکی از مشکلات ما در عرصه دلدادگی به اهلبیت(ع)، معرفتشناسی معصومین (ع) است.
ایشان افزود: ما در مقام ابراز احساسات و عواطف به اهلبیت (ع) چیزی کم نداریم اما متأسفانه این عشقها و احساسات آمیخته با معرفتشناسی کاملی نیست، لذا برخورد ما با یکایک ائمه(ع) متفاوت است.
نماینده ولیفقیه در خراسان رضوی ادامه داد: هر امامی که در سیره زندگانی خود حوادث و رویدادهایی است که عواطف و احساسات را بیشتر تحریک میکند، نسبت به آن امام توجه داریم اما از هر امامی که ما نتوانستیم معرفت و شناختی پیدا کنیم، توجه ما به این امام کمتر از سایر ائمه (ع) است.
ائمه معصومین(ع) در جریان امامت و ولایت نور واحد هستند
ایشان تأکید کرد: درحالیکه ائمه (ع) نور واحد هستند و در عرصه تبلیغ دین و بنده سازی برای خدا همه یک برنامه داشتند، منتها در اجرای این برنامه متناسب با زمان نقشهای مختلفی را ایفا میکردند.
آیتالله علمالهدی گفت: در نظر ما کربلا مخصوص امام حسین (ع) است، درحالیکه یکایک معصومین(ع) همسنگر ایشان بودند و در عرصه زندگانی خود دقیقا همان کارهایی را انجام دادند که سیدالشهدا(ع) در کربلا انجام دادند و درنهایت زندگانی آنها نیز به شهادت منتهی شد.
ایشان با بیان اینکه معرفتشناسی ما نسبت به نقش خاصی که هر امام در زمان خود داشته است، یک معرفتشناسی ناقص و ناتمام است، ابراز کرد: اگر سیره سیاسی وجود اقدس امام هادی (ع) را توجه کنیم، متوجه خواهیم شد که شرایط زندگی ایشان همان اتفاقاتی بود که در کربلا رخ داد، منتهی این اتفاقات سیاسی در چندین سال اتفاق افتاده بود و حوادث سیاسی کربلا از صبح تا ظهر عاشورا به طول انجامید.
زندگی سیاسی امام هادی(ع) پر از صحنههای عاشورایی بود
عضو مجلس خبرگان رهبری اضافه کرد: زندگی امام هادی (ع) از نظر مبارزات و هم از نظر مظالمی که برای ایشان پیش آمد، دقیقا همان صحنههای عاشورا بود.
ایشان با بیان اینکه مسئله نقش ائمه (ع) بعد از رحلت پیامبر اکرم (ص) نقشی واحد بود، تصریح کرد: از زمان رحلت پیامبر اکرم (ص) تا زمان غیبت امام زمان (عج) حدود ۲۴۰ سال طول کشید، تمام پیکره زندگانی دوازده امام ما از وجود امیرالمؤمنین(ع) تا وجود امام عسگری (ع) به صورت پیکره یک انسانی بود که ۱۴۰ سال در دنیا عمر کند و در هر زمانی با یک جریان خاصی در جهات مبارزه و برخورد، مقابل و روبرو باشد و نقشآفرینی کند.
آیتالله علمالهدی با اشاره به اینکه بعد از رحلت پیامبر اکرم (ص)، رهبری امت اسلام از خط امامت منحرف شد، گفت: عبدالله عمر از پیامبر (ص) حدیثی را نقل میکند که فرمودند «رشتههای اسلام یکی پس از دیگری از هم گسیخته میشود، اول رشتهای که گسیخته میشود؛ رشته حکومت است و آخرین رشتهای که دچار گسست میشود ، نماز است».
ایشان افزود: امام حسن (ع) با یک صلح توانستند بر امت اسلام ثابت کنند که جریان حکومت و خلافت در غیر از مسیر امامت یک مسیر انحرافی است، این واقعیت را مردم فهمیدند و بعد با مظالمی که بر امام حسین (ع) از سوی یزید وارد شد، این مسئله تثبیت شد.
امامجمعه مشهد مقدس ابراز کرد: از آن به بعد قرار بود که جریان اسلام ناب و جریان اجتماعی که بناست واقعیت اسلام و احکام و معارف اسلام را حفظ کند که این گسست خلافت و حکومت به گسست نماز ختم نشود، مسئله شیعه بود.
ایشان عنوان کرد: از وجود امام سجاد (ع) تا وجود امام هشتم (ع)، ائمه معصومین (ع) کارشان شکل دادن جریان شیعه بود تا اسلام ناب پیامبر (ص) در معارف شیعه و رفتار شیعه مشخص و متمرکز باشد و علوم اسلامی دقیقه بر جریان شیعه خودنمایی کند.
آیتالله علمالهدی با بیان اینکه سه امامی که بعد از امام هشتم (ع) آمدند را «ابن الرضا» میگفتند، با اینکه تنها امام جواد پسر امام رضا(ع) بودند گفت: از امام رضا (ع) تا وجود امام عسگری(ع) بنا شد امامت در مقابله با حکومت و تکان دادن حکومت طاغوتی بنیعباس حرکت و قیام کند.
ایشان ادامه داد: این لقب نشاندهنده وجود روحیه انقلابی گری و تدبیر و سیاست امام رضا (ع) در سه امام بعدی بود، به همین خاطر امام هادی (ع) نیز از نظر دوست و دشمن ملقب به «ابن الرضا» شدند.
نماینده ولیفقیه در خراسان رضوی ادامه داد: متوکل امام هادی (ع) را در زندان نگهداری میکردند، در آن زمان رسم بود که برای زندانیهای اعدامی در همان سلولی که هستند، قبری کنده میشد تا در همانجا دفن شوند، وقتی یکی از سربازان و دوستان ایشان وارد سلول شدند و دیدند که در مقابل حضرت قبری کنده شده است به گریه افتاد و گفت شما را اعدام خواهند کرد؛ امام هادی (ع) فرمود «اینها به مقصود خود نمیرسند تا سه روز دیگر متوکل زنده نیست».
نفوذ امام هادی(ع) موجب توسعه شیعه در ایران شد
ایشان با بیان اینکه توسعه شیعه در بیشتر بلاد ایران در زمان امام هادی (ع) رخ داد ، اضافه کرد: متوکل متوجه شد که امام هادی (ع) در لشگر ترک که قرار بود ارتباطات ایشان را با مردم قطع کند، نفوذ پیدا کردند و شیعه شدند؛ لذا جاسوسانی در منزل و سایر موارد گذاشته بود، بهعنوان اینکه پولهای زیادی که توسط همین افراد به امام تحویل داده میشد را بگیرند، دستور داد تا به منزل ایشان هجوم ببرند و هر چه پیدا کردند نزد متوکل بیاورند.
آیتالله علمالهدی بیان کرد: در این یورش مأموران متوکل یک کیسه پر از پول پیدا کردند، متوکل تا کیسه پول را نگاه کرد، دید مهر مادرش روی کیسه پول خورده است، ناراحت شد، مادر خود را بازخواست کرد، مادرش گفت بله من پول دادم چون برای سلامتی تو نذر کرده بودم که اگر خوب شدی این پول را به پسر پیامبر (ص) بدهم.
ایشان با بیان اینکه متوکل متوجه شد نفوذ امام هادی (ع) تا خانواده او رسیده است، افزود: امام هادی (ع) مقام ولایت و امامت خود را با این کیفیت توسعه بدهند و توانستند شیعه را در یک پهنه عظیمی گسترش بدهند.
انتهای پیام/
نظر شما