به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، استاندار خراسان جنوبی عصر امروز شنبه (۱۵ دی» با جمعی از فعالان فرهنگی و هنری استان نشستی برگزار کرد که در این جلسه بیش از ۲ ساعته فعالان این بخش دغدغهها و مشکلات خود را مطرح کردند.
نقشه مهندسی فرهنگی استان تدوین شد
مهدی افتخاری، عضو انجمن آثار و مفاخر فرهنگی خراسان جنوبی با خواندن این بیت شعر که «غیر از هنر که تاج سر آفرینش است بنیان هیچ منزلتی جاودانه نیست»، گفت: دفتر انجمن در سالهای گذشته در استان راهاندازی شده است و به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و دفتر انجمن تاکنون بزرگداشت آیتالله تهامی و بزرگداشت ابن حسام خوسفی یکی از شاعران برجسته آیینی استان در سطح ملی برگزار شد.
وی با اشاره به تدوین نقشه مهندسی فرهنگی استان در شورای فرهنگی عمومی خراسان جنوبی، ادامه داد: همچنین از طریق اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی درخواست تسهیلاتی برای چاپخانهها و داشتن فصلنامه مطالعات فرهنگی و اجتماعی استان داشتیم.
افتخاری یادآور شد: دوشنبه هر هفته جلسه دفتر انجمن آثار و مفاخر استان برگزار میشد که به دلایلی تعطیل شده است.
وضعیت بحرانی زیرساختهای فرهنگی و هنری شهرستانها
محمدعلی رحیمی- شاعر خوسفی و استاد ادبیات دانشگاه هم در ابتدا به خوانش ابیاتی از ابن حسام خوسفی پرداخت؛ «بیا بیا که در این خطهٔ خرابآباد/ نگشت بیتو دمی این دل خرابآباد/ گره زن آن زلف بنفشه بر لاله/ که کار بستهی من جز بدان گره نگشاد/ فروغ لاله مگر عکس روی شیرین است/ که گرد کوه برآمد به دیدن فرهاد/ به آشکار بده می به دست ابن حسام/ شراب و عیش نهان چیست کار بیبنیاد».
وی ادامه داد: مردم خراسان جنوبی خیلی به فرهنگ و هنر اهمیت میدهند و من خود با شعر دلهای مردم را مسخر کردهام همان کاری که بزرگان این دیار انجام دادند.
رحیمی با اشاره به وضعیت بحرانی شهرستانهای به لحاظ سختافزاری و زیرساختی در حوزه فرهنگی و هنری، افزود: ساخت مجتمع فرهنگی و هنری خوسف از سال ۸۰ آغاز شده و اکنون اگر از دور نگاه کنید یاد ستونهای تخت جمشید میافتید و همچنان نیمهتمام رها شده است.
وی با بیان اینکه نمونه این پروژهها فرهنگی و هنری نیمهتمام در تمام شهرستانها وجود دارد، گفت: سالن علامه فرزان سالها قبل دچار حریق شده و برای فرهنگ و ارشاد درد است که بخواهد جلسهای برای شاعران برگزار کند اما برای سالن دست به دامن سایر دستگاههای اجرایی باشد.
هنر در سایه آزاداندیشی شکل بگیرد
این شاعر خوسفی با اشاره به اینکه همه ادارات فرهنگ و ارشاد در شهرستانها دچار مشکل و کمبود نیرو هستند و ادارات شهرستان خوسف، زیرکوه و بشرویه به صورت نمایندگی است، افزود: آقای استاندار از شما درخواست داریم به این وضعیتی در استان خاتمه دهید.
رحیمی بیان کرد: این نگاههای بسته به حوزه فرهنگ و هنر ضربه میزند و بایستی هنر در سایه آزاداندیشی که مورد وفاق همه ملتها است، شکل بگیرد و بگذاریم همه نگاهها با هم رشد کنند.
قصه لاینحل معافیت مالیاتی موسسات قرآنی
هادی مساح- نماینده اتحادیه تشکلهای قرآنی استان خراسان جنوبی نیز در این دیدار به مهمترین مشکلات موسسات قرآنی سطح استان اشاره کرد و گفت: وضعیت گرانی اجاره بهاء در بیرجند بسیاری از موسسات قرآنی را به تعطیلی کشانده است این در حالی میباشد که دستگاههای اجرایی اماکن بلااستفاده بسیاری دارند که میتوانند در اختیار موسسات قرآنی قرار دهند.
وی قصه مالیات موسسات قرآنی را لاینحل خواند و افزود: مالیات مستقیم برای موسسات قرآنی رایگان است اما باز میبینیم دعوتنامه مالیات میآید و چون پرداخت نمیکنیم باز ما را به مالیات بر ارزش افزده هم معرفی میکنند!
مساح خواستار حضور نماینده جامعه قرآنی در شورای فرهنگ عمومی و انتصاب مشاور قرآنی برای استاندار شد و بیان کرد: تمام دستگاههای دولتی بنا بر قانون درصدی از اعتبارات خود را باید برای ترویج مسائل قرآنی اختصاص دهند اما این مهم در استان اجرایی نمیشود و میطلبد این اعتبارات در شورای فرهنگی قرآنی سرجمع شود.
لزوم توسعه استان در تمامی ابعاد
سجاد رضایی- رئیس بسیج رسانه خراسان جنوبی هم به افتتاح خانه مطبوعات و خانه فرهنگ استان در سالهای اخیر اشاره کرد و گفت: دومین جشنواره منطقهای موسیقی مقامی آوای کویر بعد از هفت سال به همت ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال جاری برگزار شد.
وی با اشاره به اینکه بزرگداشت آیتالله تهامی و کنگره ملی ابن حسام خوسفی نیز برگزار شده است، ادامه داد: برگزاری جشنها مردمی در راستای نشاط اجتماعی و طرح قرآنی ۳۱۳ قرارگاه شهید آوینی از دیگر اقدامات در این چند سال اخیر بوده است.
رضایی از برگزاری رویداد تولید محتوای دیجیتال بسیج با هدف معرفی ظرفیتهای اقتصادی استان خبر داد و بیان کرد: توسعه و پیشرفت استان باید در همه حوزهها به ویژه حوزه فرهنگ و هنر و رسانه رقم بخورد.
روحالله محمدی- از کانون هنرمندان مستقل در استان هم در این دیدار با بیان اینکه این کانون حدود ۲۰ سال است در خراسان جنوبی بدون کمترین توجه و حمایتی مالی کار فرهنگی و هنری انجام میدهد، گلایه کرد: حق ما است در جلسات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی حضور داشته باشیم.
محمود حیدری- مدیرعامل خانه مطبوعات خراسان جنوبی نیز در این دیدار از توانمندی خبرنگاران استان و مشکلات پیشروی رسانهها سخن گفت و خواستار پیگیری و رفع بخشی از این مشکلات از جمله بیمه، مسکن، تامین تسهیلات، معافیت مالیاتی، همکاری دستگاههای اجرایی برای اشتراک سرپرستی روزنامههای سراسری، برگزاری جشنوارههای ملی مطبوعات و تکمیل خانه مطبوعات استان شد.
امیر اکبرپور- مدیرعامل موسسه فرهنگی هنری عرفان خراسان جنوبی هم با اشاره به بیمهری نسبت به موسسات هنری و دلسردی آنان، تصریح کرد: یک سالن (فرهنگسرا) در استان داریم که به تشخیص و سلیقه متولی در اختیار موسسات فرهنگی و هنری قرار میگیرد.
وی ادامه داد: به جای کمک به تقویت موسسات فرهنگی و هنری استان، پای خود را روی خر خره هنرمندان قرار دادند و بر اساس مصوبه ۱۰ درصد فروش بلیت کنسرت باید به شهرداری اختصاص یابد اما در کجای ایران چنین مصوبهای است!؟
اکبرپور گفت: درخواست داریم استاندار مشاوران خوبی انتخاب کنند و مستقیم ادارات و نشاط اجتماعی را رصد کند و اقتصاد و فرهنگ را به هم پیوند بزنند.
بازگشت خراسان جنوبی به جشنواره تئاتر فجر پس از ۱۲ سال
احسان محمدیان- کارگردان نمایش خیابانی «رفح» و مجری نیز با اشاره به اینکه خراسان جنوبی مملو از هنرمندان است، افزود: اما متاسفانه شاهد مهاجرت هنرمندان حوزه تئاتر از استان هستیم و در زمینه درآمدزایی در حوزه تئاتر فقیر هستیم چون سالن اختصاصی نداریم.
وی با بیان اینکه نمایش خیابانی «رفح» خراسان جنوبی را پس از ۱۲ سال به جشنواره بینالمللی تئاتر فجر بازگرداند، تصریح کرد: این نمایش، اثر برگزیده هجدهمین جشنواره تئاتر استان خراسان جنوبی است که با حمایت طرح قرارگاه شهید آوینی تولید شده است.
نظر شما