به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از الهدی، «مشتاق یوسف زی» روزنامه نگار برجسته پاکستانی گزارش داد: پیروان اهل بیت علیهم السلام به ویژه در منطقه کورام در ایالت خیبر پختونخوا به طور سیستماتیک مورد هدف گروه های تکفیری و سایر گروه های مذهبی و قومی در این منطقه قرار میگیرند.
یوسف زی در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد که شیعیان کورام تاکید کرده اند که شبه نظامیان افراطی در منطقه به طور خاص آنها را هدف قرار می دهند.
وی خاطرنشان کرد که با ادامه بسته شدن جاده پیشاور- پاراچنار وضعیت پیچیده تر شده است و ساکنان مجبور شدند پس از بیش از ۸۰ روز محاصره خفقان آور به جاده های مرزی با افغانستان یا مسیرهای خطرناک کوهستانی پناه ببرند.
این روزنامه نگار برجسته تحقیقی افزود: تلاشهای دولت برای خلع سلاح غیرنظامیان به دلیل بی اعتمادی به نیتهای رسمی با مقاومت شدیدی روبرو است، زیرا با توجه به اینکه ساکنان منطقه سلاح های خود را تنها وسیله دفاع از خود در برابر حملات مکرر تکفیری ها می دانند و حتی معتقدند تحویل سلاحها، آنها را به طعمه آسانی تبدیل خواهد کرد.
این روزنامه نگار پاکستانی تاکید کرد که وخامت اوضاع امنیتی نتیجه مستقیم فقدان کنترل دولت است، به همین دلیل مقامات مسئول ورود تسلیحات به منطقه از مرزهای افغانستان هستند.
ساکنان محلی در بیانیهای بحثبرانگیز به وجود یک نقشه پنهان برای ایجاد پایگاه آمریکایی در منطقه اشاره و اعلام کردند که این مسئله وضعیت را پیچیدهتر میکند و پرسشهایی را درباره اهداف واقعی پشت بحرانهای جاری مطرح میکند.
منطقه کورام اخیراً در معرض یک تراژدی هولناک قرار گرفت که وضعیت بد بشردوستانه در پاکستان را آشکار کرد، جایی که دستکم ۳۰ کودک در نتیجه کمبود دارو در این منطقه که به دلیل تشدید خشونتهای فرقهای بین قبایل تحت محاصره است، جان باختند.
گزارشهای محلی و بینالمللی حاکی از آن است که منطقه کورام واقع در ایالت خیبر پختونخوا در مرز با افغانستان، دهها سال است که از خشونتهای فرقهای رنج میبرد، اما رویدادهای اخیر با بستن راههای اصلی منطقه توسط دولت منطقه برای مهار درگیریها، چرخش خونینتری به خود گرفته است که این امر مانع از ورود کمکهای حیاتی و ایجاد یک بحران انسانی خفه کننده شد.
از اکتبر گذشته، دست کم ۱۳۰ نفر در موجی از خشونتها که به دلیل اختلاف بر سر زمینهای کشاورزی آغاز شد، کشته شدند. این حمله تروریستی توسط افراط گرایان علیه کاروانی از خودروهای غیرنظامی، با اقدامات انتقام جویانه و آتش سوزی در مناطق مختلف همراه شد، در حالی که دولت منطقه مقرر کرد که گروه های مسلح سلاح های سنگین خود را برای بازگشایی راه ها تحویل دهند.
زاهد حسین، تحلیلگر امنیتی، این بحران را «بیسابقه» دانست و به نقش طالبان افغانستان و طالبان پاکستانی در حمایت از مسلمانان سنی در برابر شهروندان شیعه پاکستانیشان اشاره کرد که بحران را یشتر پیچیدهتر میکند و گسترش خشونتها را به خارج از منطقه کرام تهدید میکند.
این درحالی است که تلاشهای روحانیون محلی برای میانجیگری برای آتشبس وجود دارد اما آتشبسهای موقت در پایان دادن به خشونتها موفق نبوده است.
تحلیلگران هشدار میدهند که در سایه نبود راهحلهای عملی و حاکمیت مؤثر دولت، ادامه هرج و مرج میتواند منجر به تشدید تنش شود که ثبات منطقه را تهدید میکند، بنابراین تراژدی کورام فقط یک بحران انسانی نیست، بلکه زنگ خطری برای جهان در مورد خطر درگیری های فرقه ای و ادامه اهمال کاری مستمر و مشکوک دولت در پاکستان است.
نظر شما