همکاری فرهنگی ایران و تایلند با تکیه بر شخصیت شیخ احمد قمی افزایش می‌یابد

مهدی زارع‌بی‌عیب رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در تایلند و تئرانانت چونگپیچیت، استاد دانشگاه کاستسارت تایلند و هماهنگ‌کننده بنیاد چائو پرایا بوورراجنایوک (شیخ احمد قمی) در خصوص بررسی راهکارهای همکاری مشترک در حوزه‌های فرهنگی و تاریخی بین دو کشور دیدار کردند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، تئرانانت چونگپیچیت در این دیدار، به اهمیت شخصیت شیخ احمد قمی برای تایلند اشاره کرد و با تأکید بر نقش تاریخی شیخ احمد قمی، این عالم را یکی از شخصیت‌های برجسته‌ دانست.

وی اذعان کرد: شیخ احمد نقش مهمی در تقویت روابط فرهنگی و مذهبی میان ایران و تایلند ایفا  و خدمات ارزشمند شیخ احمد در دربار پادشاهی تایلند زبانزد و وی نه تنها به‌عنوان یک دیپلمات و مشاور دربار، بلکه به‌عنوان یک پل فرهنگی میان دو ملت عمل کرد.

این استاد دانشگاه به دستاوردهای شیخ احمد در حوزه‌های اجتماعی و مذهبی پرداخت و اظهار داشت: میراث معنوی و فرهنگی ایشان همچنان در تایلند زنده و در شکل‌گیری هویت بخشی از جامعه تایلندی، به‌ویژه خاندان‌های تاریخی نظیر خاندان بونناک، نقشی کلیدی داشته است.

وی افزود: مطالعه و بررسی خدمات شیخ احمد می‌تواند الهام‌بخش برنامه‌های مشترک فرهنگی میان ایران و تایلند باشد و زمینه‌ساز توسعه همکاری‌های بیشتر در آینده خواهد شد.

تئرانانت چونگپیچیت به همکاری‌های خود با مرکز فرهنگی ایران در طول بیش از ۳۰ سال اشاره کرد و با بیان خاطرات و تجربیات همکاری‌های گذشته، عنوان کرد: رایزنی فرهنگی ایران همواره نقشی برجسته در تقویت روابط فرهنگی میان دو کشور ایفا کرده و قبلا هم پروژه‌های مشترک فرهنگی، علمی و آموزشی اجرا شده‌ و تأثیرات مثبت این برنامه‌ها در ایجاد درک متقابل و احترام میان ملت‌های ایران و تایلند قابل احصاست.

وی تأکید کرد: همکاری‌های نزدیک میان مرکز فرهنگی ایران و نهادهای تایلندی به‌ویژه در حوزه‌های هنر، زبان فارسی و تاریخ ایران، زمینه‌ساز توسعه ارتباطات میان دو ملت شده است.

این استاد دانشگاه ابراز امیدواری کرد که این همکاری‌ها در آینده گسترش یابد و پروژه‌های جدیدی به‌ویژه در حوزه‌های معرفی میراث فرهنگی و تاریخی ایران در تایلند آغاز شود.

تئرانانت از تلاش‌های مستمر رایرنی فرهنگی ایران برای ترویج فرهنگ و تمدن ایرانی در تایلند قدردانی کرد و بر آمادگی خود برای ادامه این همکاری‌ها تأکید داشت.

در ادامه، موضوعاتی نظیر جلسات مشترک با حضور خاندان بونناک و خاندان چک احمد با توجه به پیشینه تاریخی و نقش برجسته این خاندان‌ها در تعاملات فرهنگی دو کشور، ایجاد دهکده فارسی در دانشگاه راجابات آیوتایا با هدف ترویج آشنایی بیشتر مردم تایلند با فرهنگ و تمدن ایرانی، رونمایی از کتاب جدید خاندان بونناک و برگزاری برنامه‌ای به مناسبت هفتادمین سالگرد روابط دیپلماتیک ایران و تایلند در قالب نمایشگاه‌های مشترک فرهنگی و هنری و انتشار ویژه‌نامه‌ای به زبان‌های فارسی و تایلندی مورد بررسی قرار گرفت.

کد خبر 1797644

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha