دوره تربیت‌مربی «ابزارهای هوش مصنوعی» در قم برگزار می شود

دبیر ستاد راهبری فناوری‌های هوشمند حوزه علمیه از برگزاری دوره تربیت‌مربی«ابزارهای هوش مصنوعی» با حضور یکصد نفر برای دانشگاهیان و حوزویان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان قم، محمدرضا قاسمی دبیر ستاد راهبری فناوری‌های هوشمند حوزه علمیه امروز(یکشنبه۱۶ دی ماه) در نشست خبری نخستین دوره تربیت مربی ابزارهای هوش مصنوعی گفت: اهمیت مسئله هوش مصنوعی امروز بر کسی پوشیده نیست و حوزه‌های علمیه باتوجه به مأموریت ویژه‌ خود از سال‌ها قبل به مسئله فناوری‌های هوشمند و هوش مصنوعی وارد شدند.

وی با بیان اینکه ستاد فناوری‌های هوشمند حوزه علمیه با حکم ریاست حوزه‌های علمیه تشکیل شده است، افزود: حجم اندکی از داده‌های هوش مصنوعی متعلق به جمهوری اسلامی ایران و ناظر به ارزش‌های دینی است و این امر ضرورت امر تولید محتوا در این فضا توسط حوزویان را آشکار می‌کند.

قاسمی با اشاره به اینکه امروز با پدیده سواد هوش مصنوعی مواجه هستیم، گفت: ایران در حوزه هوش مصنوعی رتبه خوبی در جهان دارد و جزو ۲۰ کشور اول هستیم اما در حوزه کاربست‌ها با رتبه خوبی مواجه نیستیم و ارتقای رتبه در این عرصه نیازمند فراهم آوردن بسترها و زیرساخت‌هاست.

دبیر ستاد راهبری فناوری‌های هوشمند حوزه علمیه با اشاره به اینکه بررسی ابعاد فقهی، اخلاقی و علمی مسئله هوش مصنوعی در دستور کار حوزه‌های علمیه قرار دارد، گفت: سند اخلاقی هوش مصنوعی یونسکو توسط حوزویان مطالعه، بررسی و نقد شد و واکنش به‌هنگام نسبت به یونسکو نشان دادند.

وی با بیان اینکه نسبت به مسئله هوش مصنوعی، دو نوع رویکرد وجود دارد، ادامه داد: رویکرد ابزارگرایانه برای هوش مصنوعی لازم است اما کافی نیست، رویکرد تهدیدگرایانه برای هوش مصنوعی نیز وجود دارد که بیانگر عقب ماندن ایران در حوزه هوش مصنوعی است اما باید نگاه متوازن از دو رویکرد نسبت به هوش مصنوعی داشته باشیم.

قاسمی با اشاره به اینکه اگر در مسئله هوش مصنوعی غفلت کنیم، توان مقابله با طراحی‌های کلان دشمن را که به میدان مبارزه آمده نداریم، گفت: بهره‌مندی و به‌کارگیری ابزارهای هوش مصنوعی باید در راستای بهبود کیفیت تولیدمحتوا و وارد کردن داده‌های دیجیتالی علوم انسانی بومی در این ابزارها باشد.

وی با اشاره به اینکه به‌دنبال روایت پیشرفت و جریان‌سازی در حوزه هوش مصنوعی هستیم، افزود: جنس فناوری‌های هوش مصنوعی مانند فناوری‌های سابق نیست و در هندسه تمدنی کشورمان باید جایگاه خود را پیدا کند لذا با یک رویکرد تمدنی به‌دنبال بررسی لایه‌های عمیق و ابعاد مختلف آن هستیم.

لازم به ذکر است افتتاحیه دوره تربیت مربی «ابزارهای هوش مصنوعی» روز پنجشنبه، ۲۰ دی‌ماه با حضور استاندار قم برگزار می‌شود و اختتامیه آن نیز در تاریخ دوم اسفندماه با حضور آیت‌الله اعرافی و آقامیری رئیس مرکز ملی فضای مجازی برگزار خواهد شد.

کد خبر 1797669

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha