شبستان خراسان جنوبی- خراسان جنوبی؛ با توجه به پیچیدگی روزافزون مسائل اجتماعی و ناتوانی روشهای سنتی برای پاسخگویی به این مسائل، تدوین الگوی کارآفرینی اجتماعی در سازمانهای مردم نهاد از اهمیت بسیار برخوردار شده است. مراکز نیکوکاری به عنوان سرمایه اجتماعی و بازوی توانمند کمیته امداد نقش بسزایی در رفع امور فقرا و نیازمندان جامعه ایفا میکند.
مراکز نیکوکاری؛ مرکزی مردمی برای خدمت رسانی به نیازمندان است که با هدف حس مسؤلیت پذیری اجتماعی، ارتقای خدمت رسانی به نیازمندان و محرومان، جمع آوری کمک های اقشار مختلف مردم و ارائه خدمات گوناگون در مناطق مختلف جغرافیایی در محلات با محوریت مساجد راه اندازی میشود. کمیته امداد امام (ره) براساس سیاست محوری و توانمندسازی مددجویان، خدمت به نیازمندان را پیگیری میکند. مراکز نیکوکاری به طور کامل مردم محور بوده و توسط معتمدان محلی و در قالب هیات امنا اداره و از ظرفیت افراد متمکن محل برای رفع نیاز محرومان آن محل استفاده می کنند.
مسجد تمدن ساز
حجتالاسلام الهیار محسنی، رئیس هیات عامل مرکز نیکوکاری غدیر قاین با اشاره به این مهم که مسجد غدیر در سال ۱۳۹۰ با نگاه مسجد تمدن ساز و انقلابی که نیاز محله را شناسایی و مشکلات را احصا کند، راه اندازی شده است، اظهار کرد: به دنبال آن در سال ۱۳۹۲ مرکز نیکوکار غدیر به عنوان اولین مرکزنیکوکاری در قاین راه اندازی شد.
وی با بیان اینکه مرکز نیکوکاری مرکز تهیه لوازم معیشتی و توزیع آن نیست بلکه اتاق فکر است، گفت: ۹۹ درصد مددجویان تحت پوشش مرکز با همکاری هیأت امنای مسجد مورد بازدید قرار گرفته و توانایی و نیازمندی های خانواده ها احصا و بسترهای لازم برای کمک رسانی به خانواده ها با کمک خیران فراهم شده است.
احصای مشکلات
رئیس هیات عامل مرکز نیکوکاری غدیر قاین افزود: بازدیدهای به عمل آمده و احصای مشکلات نشان میدهد که ۹۰ درصد مشکلات خانوادهها ناشی از فقدان مشاوره، نبود پشتوانه علمی، عدم انس با کتاب و... است.
حجتالاسلام محسنی گریزی به تحلیلهای رهبر انقلاب در زمینه جهاد تبیین زد و گفت: باید خانوادهها با انس گرفتن با کتاب و ارتقای فرهنگ مطالعه در راستای تبیین حق و باطل ورود کنند.
وی با اشاره به این مهم که نگاه به تاریخ نشان میدهد غنی ترین و زیباترین حاکمیت ائمه و پیامبر اسلام (ص) در مساجد بوده است، یادآورشد: مسجد سنگر همه بخشها است و با پیوند مدرسه، مسجد و محله بخش مهمی از مباحث تربیتی حل شده و معنویت مساجد به منزل و مدارس صادر میشود.
شناسایی بیش از ۱۱ هزار نیازمند
حسین حسینی رئیس کمیته امداد امامخمینی(ره) قاین هم با اشاره به فعالیت ۶ مرکز نیکوکاری در مرکز شهرستان گفت: ۱۱ هزار و ۳۰۰ نیازمند توسط این مراکز شناسایی شده و ۲ هزار و ۳۰۰ نفر از خدمات این مراکز بهرهمند می شوند.
وی افزود: در مدت ۹ ماهه امسال چهار میلیارد و ۷۱۵ میلیون تومان از طریق مراکز نیکوکاری به نیازمندان در حوزههای مختلف کمک شده است.
رئیس کمیته امداد امامخمینی(ره) قاین خدمات ارائه شده توسط مراکز نیکوکاری به نیازمندان را شامل اشتغال، امور فرهنگی، بهداشت و درمان، مسکن، جهیزیه، پوشاک، سبدکالا، لوازم ضروری و... بیان کرد.
حسینی استفاده از ظرفیت خود مردم برای توانمندی اقشار نیازمند را از اهداف راه اندازی مراکز نیکوکاری عنوان کرد و افزود: در مراکز نیکوکاری با وجود نیروهای افتخاری و متخصص برای پیشبرد کارهای نیازمندان قدم برمیداریم.
به گفته وی ارائه خدمات آموزشی، مشاوره ای، فرهنگی در کنار خدمات حمایتی و استفاده از ظرفیت مردم و خیران در کمک به نیازمندان از جمله برنامه های مراکز نیکوکاری است.
نظر شما