نزدیک به ۸۰ کلان برنامه فرهنگی و هنری در چهارمحال‌وبختیاری اجرا شد

احمدی با اشاره به اینکه از ابتدای امسال تاکنون نزدیک به ۸۰ کلان برنامه فرهنگی و هنری در استان اجرا شده است، گفت: باید با عبور از جشنواره‌ها و توجه به رویکردهای نوآورانه در رویدادها، زمینه را برای مردمی‌تر شدن برنامه‌ها و خلق مخاطب فراهم کرد.

پیام احمدی به خبرنگار خبرگزاری شبستان در استان چهارمحال‌وبختیاری گفت: در ۹ ماه گذشته با برنامه‌ریزی‌های انجام شده و با توجه به لزوم رعایت عدالت فرهنگی، برنامه‌های محوری مختلفی در حوزه فرهنگ و هنر در مرکز استان و شهرستان‌ها به اجرا درآمد.

وی به اختصاص اعتباراتی ویژه شهرستان‌ها از محل اعتبارات قرارگاه فرهنگی هنری و رسانه‌ای شهید آوینی هم اشاره و تصریح کرد: علاوه بر ۸۰ کلان برنامه در نظر گرفته شده، هر یک از ادارات شهرستانی فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز بنا به شرایط و زیست بوم فرهنگی اجتماعی شهرستان، برنامه‌هایی را برای اجرا در نظر گرفت که جشنواره عکس لردگان از جمله این برنامه‌هاست.

احمدی تقویت موضوع سرود، طرح قرآنی بشری و سیزدهمین جشنواره حماسه‌خوانی مناطق زاگرس نشین را از دیگر برنامه‌های اجرایی در شهرستان لردگان در سال ۱۴۰۳ برشمرد و گفت: در این مدت در شهرستان‌های فلارد و خانمیرزا هم بحث نغمه‌های محلی، نهج البلاغه‌ خوانی و جشنواره شعر و ترانه سوزو، مورد توجه قرار گرفته است.

لزوم عبور از جشنواره‌ها و توجه به خلاقیت و نوآوری در رویدادهای فرهنگی و هنری 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری در بخش دیگری از سخنان خود افزود: زمان آن رسیده است که از برخی جشنوارها عبور شود چراکه اگر رویدادهای فرهنگی و هنری با بهره‌مندی جمع بیشتری از مردم شکل گیرد و به جمع هنرمندان محدود نشود می‌توان به فرهنگسازی امیدوارتر بود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر مردم با مسائل و مشکلاتی بسیاری در حوزه‌های اقتصادی، هویتی، رسانه‌ای و تهاجمات فرهنگی روبه‌رو هستند، تصریح کرد: پرداختن به این مسائل از دریچه هنر، امکان ارائه راهکارها را به شکلی مناسب‌تر فراهم خواهد کرد.

احمدی نقش اصحاب فرهنگ و هنر در رابطه با موضوع اقتصاد را به عنوان به یکی از دغدغه‌های کنونی جامعه متذکر شد و گفت: به نظر می‌رسد، هنرمندان می‌توانند با تولید آثار در مبارزه با خلق پول، جلوگیری از ربا، به چرخه افتادن صحیح منابع و کمک به کاهش اسراف، نقش‌آفرینی موثرتری داشته باشند.

وی یادآور شد: در حال حاضر موضوع شناسایی دوباره مسائل و مشکلات اجتماعی و فرهنگی شهرستان‌ها در دستور کار مجموعه فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قرار دارد تا در نهایت طراحی عملیات برای سال ۱۴۰۴ مبتنی بر نظام مسائل به پیش برود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: نتیجه‌ای که این مجموعه به دنبال آن است، موضوع نوآوری در ارائه محتواهاست، باید از شکل همیشگی برگزاری جشنواره‌ها فاصله گرفت و با حرکت به سمت خلق نوآوری، اسباب حضور و بهره‌مندی هر چه بیشتر مردم را از رویدادهای فرهنگی و هنری فراهم کرد.

الگوسازی سرآمدان، فرهنگ عمومی و ارتقای جایگاه استان در افکار عمومی سه رویکرد اصلی برنامه‌های سال ۱۴۰۴ 

وی با بیان اینکه سه رویکرد برای اجرای برنامه‌های فرهنگی و هنری سال آینده در استان در نظر گرفته شده است، گفت: معرفی و الگوسازی سرآمدان از جمله این رویکردهاست که تلاش می‌شود با همراهی شهرستان‌ها، برنامه‌های مناسبی در این زمینه به اجرا درآید.

احمدی ارتقای فرهنگ عمومی و جایگاه استان و شهرستان‌ها در سطح ملی را از دیگر رویکردها در تدوین برنامه‌های حوزه فرهنگ و هنر بیان و تصریح کرد: هر یک از رویکردها دارای شاخه و ابعاد مختلفی است که امید است در مرحله اجرا، نتیجه بخش بوده و اثرات مناسبی را بر جای بگذارد.

اعتبار سینمای لردگان در دست پیگری است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری همچنین اظهار داشت: اختصاص زمین برای احداث سینما در مجاورت فرهنگسرای شهر لردگان به مراحل نهایی نزدیک شده است و موضوع اعتبارات آن نیز در بخش‌های مختلف در حال پیگیری است.

احمدی با بیان اینکه فرهنگسرای لردگان به فرهنگ و ارشاد اسلامی تحویل داده نشده است، افزود: تلاش‌ها برای نصب و راه‌اندازی هواساز این فرهنگسرا در مجموعه راه و شهرسازی و آغاز فرآیند واگذاری این زیرساخت فرهنگی ادامه دارد.

وی در ادامه از لردگان به عنوان سرزمین شور، حماسه و پایمردی و منطقه‌ای با تاریخ کهن یاد کرد و گفت: لردگان شهر شیخ پیاده، کارون پیاده و همراهی با کاروان بیعت کنندگان ۲۰ بهمن ۵۷ است اما اینکه لردگان در سطح ملی تا چه حد مطرح و شناخته شده، موضوع مهمی است.

احمدی تولید فیلم‌های سینمایی پیرامون کاروان پیاده و شهید ظفر خالدی را با وجود برخی نقطه نظرات، اقدامی مناسب برای معرفی شهرستان لردگان دانست و یادآور شد: متاسفانه برخی اقدامات خلاف قانون به رویکرد سیاه‌نمایی‌ فرهنگ و هویت ایران و منطقه در حال طراحی و نشر در فضای مجازی است که با بررسی‌های به عمل عمده دلیل وجود چنین ناهنجاری‌هایی تامین منافع افرادی معدود است، این وظیفه هنرمندان است که از حیثیت هنر پیش از ورود سیستم امنیتی، انتظامی و قضایی، دفاع نموده، وارد میدان شده و این مهم را مدیریت کنند.

کد خبر 1798051

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha