به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از ستاد اقامه نماز، جلسه بررسی و تشریح برنامه های ستاد اقامه نماز در سال ۱۴۰۴، با حضور قائم مقام، معاونین و مشاورین ستاد اقامه نماز و به صورت وبیناری ویژه مدیران و کارشناسان استانی، در روز سه شنبه هجدهم دی ماه برگزار شد.
دکتر سید احمد زرهانی، قائم مقام ستاد اقامه نماز با بیان اینکه سال آینده سال مهمی برای ستاد اقامه نماز است، گفت: ما در سطح ملی با فشارهای اقتصادی سیاسی و تبلیغات دشمن مواجه هستیم و در عین حال رهبر معظم انقلاب راست قامت و مقتدر در برابر این هجمه ها ایستاده است و ما اهالی فرهنگ نیز به دنبال ایشان آماده مواجه با دشمنان داخلی و خارجی هستیم.
وی با تاکید بر اینکه برای مقابله با دشمنان باید از تمام امکانات ملی استفاده کنیم، گفت: همه ساله در دی ماه برنامه سال آینده ستاد اقامه نماز مدون می شود و در شورای معاونین مورد بررسی قرار می گیرد؛ در همین راستا ۵۰ برنامه تدوین شده و پس از بررسی و اصلاح در هیات امنای ستاد اقامه نماز در بهمن ماه سال جاری به استان ها ابلاغ می شود.
دکتر زرهانی با تاکید بر اینکه در برنامه های سال آینده خلاقیت و نوآوری هایی انجام شده است، گفت: یکی از مهمترین برنامه های سال آینده ستاد اقامه نماز استفاده از ظرفیت بانوان، مادران، دختران دانش آموز و دانشجو در پهنه ملی است. چرا که نیمی از جمعیت کشور را بانوان شکل می دهند و ظرفیت مناسبی برای تبلیغ، تعلیم و تربیت و ایجاد بستر مناسب برای تحول آفرینی هستند.
به گفته قائم مقام ستاد اقامه نماز، براساس مصوبه هیات امنای ستاد اقامه نماز، مشاور در امور بانوان در استان های ایجاد خواهد شد و لازم است استان ها بانوانی که شایستگی لازم در حوزه تبلیغ و ترویج معارف نماز را دارند شناسایی و معرفی کنند.
دکتر زرهانی با یادآوری اینکه ستاد اقامه نماز یک برنامه ۲۰ ساله دارد و تقویت بنیان خانواده یکی از ارکان مهم کار ستاد است، گفت: پس از استقرار هیات بانوان در سطح ملی و استانی به تدریج گام های بعدی برای استقرار بانوان در شهرستان ها را نیز در دستور کار قرار خواهیم داد.
وی یکی دیگر از موضوعات مورد تاکید ستاد اقامه نماز را بارور کردن شهرستان ها در امر نماز عنوان کرد و گفت: ستاد مجاز به استخدام نیرو در شهرستان ها نیست ولی می تواند از ظرفیت ملی برای فعال کردن شهرستان ها در امر نماز استفاده کند؛ شرح وظایف و ماموریت مدیران شهرستان ها اصلاح و ابلاغ شده است و دبیران شهرستانی می توانند مانند ائمه جمعه و استانداران، فرمانداران را نیز به میدان بیاورند و عملکرد فرمانداران درعرصه نماز ارزیابی شود.
قائم مقام ستاد اقامه نماز با بیان اینکه دبیران شهرستان اتاق فکر نماز را نیز در شهرستان ها فعال کنند، گفت: این اتاق فکرها متشکل از معلمان، فرهنگیان، مدیران، اساتید حوزه و دانشگاه و فعالان عرصه فضای مجازی در راستای ارائه راهکار برای اقامه نماز تشکیل شود. همچنین دبیران شهرستانی برای تشکیل جلسات شورا نیز تلاش کنند.
به گفته دکتر زرهانی، امکان دسترسی دبیران شهرستانی به اتوماسیون و اختصاص بودجه و اعتبار برای شهرستان ها از دیگر موضوعاتی است که در دستور ستاد اقامه نماز قرار دارد.
وی از دیگر موضوعات مورد تاکید ستاد اقامه نماز در سال آینده را فعال کردن حاشیه شهرها، بخش ها و روستاها در امر نماز خواند و گفت: در این زمینه می توان از ظرفیت دهیاران، علمای دین و معلمان در روستاها استفاده کرد و امیدواریم سال آینده سال ورود رسمی و منظم به حاشیه شهرها، بخش ها و روستاها باشد.
دکتر زرهانی با تاکید بر اینکه برنامه سال آینده در چهار فصل در دست تدوین است و متناسب با بودجه به دفتر مقام معظم رهبری ارسال می شود، گفت: این برنامه متشکل از مقدمه و تبیین اندیشه های رهبری و چشم انداز ۲۰ سال است و در فصل های برنامه های تخصصی نماز، برنامه استان ها، تفاهم نامه با دستگاه ها و حوزه های تخصصی بدنه تدوین می شود.
در ادامه حجت الاسلام و المسلمین بهشتی مشاور علمی و فرهنگی ستاد اقامه نماز، به کتاب «چهلچراغ نماز در مدرسه» اشاره کرد و گفت: این کتاب برای اجرا نوشته شده است و در آن راهکارهای دعوت نسل نو به نماز تبیین شده است. همچنین دلایل عدم اقامه نماز نسل نو تشریح شده است که یکی از این عوامل عدم آگاهی نسل نو از فلسفه اقامه نماز است که در این کتاب به آن پرداخته شده است.
وی با یادآوری اینکه برای تبلیغ اقامه نماز نیازمند مهارت و آگاهی هستیم، خاطرنشان کرد: در این کتاب راهکارهای تبلیغ در محیط مدرسه، تبلیغ در فضای مجازی، تبلیغ در صبحگاه ها و تبلیغ بین الصلاتین بیان شده است.
حجت الاسلام و المسلمین بهشتی در ادامه به ضرورت استفاده از ظرفیت بانوان در امر ترویج معارف نماز اشاره کرد و گفت: راه اندازی واحد خواهران در مرکز اقامه نماز تصمیم خوبی است که به گسترش اقامه نماز کمک خواه کرد.
نظر شما