به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، همجدهمین دوره جشنواره بین المللی فیلم مقاومت امسال کلید خورد و در تولیدکنندگان از سراسر دنیا آثار خود را به این رقابت هنری ارسال کردند و قرار است که برتری آثار اکران شوند.
فیلم های این جشنواره همانگونه از عنوان رویداد مشخص است، مختص موضوع مقاومت و ادبیات ایثار و شهادت بوده تا اینکه واقعیتهای دوران مبارزه و ایستادگی در برابر دشمنان را به تصویر بکشد.
جایگاه این جشنواره به لحاظ روح هنری قالب در آن و تاثیر هنر بر انتقال مفاهیم امر ترویج فرهنگ ایثار و شهادت بسیار مهم بوده و شکل گیری جریان مردمی برای تولید اثر و همچنین اکران آن، بازتاب این برنامه را دو چندان کرده است.
ستاد برگزاری این جشنواره از ظرفیتهای مختلف مردمی و اداری استفاده کرده که از جمله آن کانونهای فرهنگی و هنری و بچه های مسجد هستند که در روند اجرای این رویداد به ویژه اکران فیلم ها مشارکت دارند.
بچه های مسجد پای کار جشنواره فیلم مقاومت
اعضای کانون های فرهنگی و هنری مساجد از مخاطبان فیلم های جشنواره مقاومت هستند که با حضور در مسجد پای این تولیدات نشسته و از مفاهیم آن بهره می برند.
گرچه در بعضی از تولیدات سینمایی همین بچه های مسجد هم حضور دارند اما در امر برگزاری و اکران فیلم ها در مساجد محله خود همکاری دارند و حتی بعضی از آنان هم مسئولیت اجرایی در جشنواره دارند.
جواد اسماعیلی یکی از جوانان عضو کانون فرهنگی و هنری شهدای وحید اصفهان است که مسئولیت فعالیتهای هنری این مرکز را نیز بر عهده دارد و به لحاظ سوابق عملکردی در حوزه فیلم از سوی ستاد هجدهمین جشنواره فیلم مقاومت به عنوان دبیر استانی این رویداد منصوب شد.
انجام هماهنگی های این جشنواره در استان اصفهان بر عهده این جوان عضو کانون فرهنگی و هنری قرار گرفته و هدایت و راهبریها را با هماهنگی مسئولان استانی انجام خواهد داد.
حال و هوای جشنواره مقاومت در استان اصفهان
دبیر جشنواره فیلم مقاومت استان اصفهان به تمهیدات صورت گرفته برای برگزاری و اکران فیلمها اشاره کرد و گفت: از ظرفیت مساجد و تشکلهای مردمی در جریان اکران و اطلاع رسانی برنامهها استفاده خواهد شد.
جواد اسماعیلی با بیان اینکه استان اصفهان از حیث ایثار و شهادت پیشگام در کشور است، افزود: در تولید محتوا و پخش فیلمهای جشنواره فیلم مقاومت نیز پیشتاز میشوند.
وی تمرکز زدایی در این جشنواره را یک فرصت برشمرد و اظهار داشت: در این دوره استانها نیز نقش مهمی دارند و این جریان به واسطه مشارکت نهادهای مردمی به بخش های روستایی هم میرسد.
افتتاحیه جشنواره فیلم مقاومت در روستای دره بید
افتتاحیه هجدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت امسال با حضور مردم روستای دره بید که از پیشتازان دوران دفاع مقدس هستند همزمان با یادواره شهدای این روستا برگزار شد.
هنرمندان برجسته ملی و استانی هم در جریان افتتاحیه این رویداد حضور داشتند و در کنار دیگر اهالی روستا و خانواده شهدا بودند.
روستای دره بید از توابع شهرستان تیران و کرون واقع در غرب استان اصفهان است که شهید آوینی نیز در تولید فیلم خود از مردمان این روستا یاد کرده که چگونه در دوران دفاع مقدس نقش آفرینی کردند.
مردهای این روستا برای حضور در جنگ پیشتاز شدند و در مقطعی از زمان به خاطر همین حضور روستا خالی از مرد شد و شهدایی که تقدیم نظام و انقلاب کردند حایز اهمیت است.
همین اتفاقات و جریان اثر گذار باعث شده تا این روستا میزبان مراسم افتتاحیه قرار گیرد و شخصیت های هنرمند و مقامات استانی در این مراسم شرکت کنند.
تاثیر هنر در انتقال مفاهیم ایثار و شهادت
استاندار اصفهان که در این مراسم افتتاحیه حاضر شد به اهمیت فیلم سازی و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت اشاره کرد و گفت: زبان هنر ماندگار مفاهیم و تاثیر گذاری را افزایش داده و جشنواره فیلم در این خصوص نقش مهمی دارد.
مهدی جمالینژاد ادامه داد: ساخت فیلم از دوران دفاع مقدس علاوه بر اینکه خاطرات آن دوران را زنده نگه میدارد، درسهای زیادی را به جامعه به خصوص نسل جدید منتقل میکند.
وی یادآورشد: باید درس های آن دوران مثل همدلی و وفاق را در نظر گرفت و امروز نیز با اتحاد و انسجام مسیر اداره کشور را در کنار همدیگر پیش برد.
نظر شما