به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان کردستان، اولین پویش سراسری درختکاری به مناسبت میلاد امام علی(ع) و «روز پدر» همزمان با سراسر کشور در تمام ۱۰ شهرستان کردستان اجرایی شد.
هدف از اجرای این پویش مشارکت مردم در گسترش پوشش گیاهی و توجه به حفاظت از محیط زیست بود.
درختان و پوشش گیاهی به عنوان کمربند سبزی در حراست از حیات زمین عمل میکنند و طبیعتی بکر و ناب را برای بشریت خلق میکنند.
امروز با حضور مسئولان شهرستان سنندج و مردم روستای کیلانه از توابع شهر سنندج مراسم پویش درختکاری با نام پدر انجام شد که در آن دانش آموزان این روستا به همراه اولیای خود و سایر اهالی نهالی بر بزرگترین تپه مشرف به روستا کاشتند.
کودکان و نوجوانان آماده حراست از طبیعت
کودکان و دانشآموزان امروز با شرکت در این پویش نشان دادند که برای حفظ و حراست از طبیعت آمادهاند و در توسعه درختکاری شهر و دیار خود پیشقدم هستند.
نهالهایی که منابع طبیعی به کودکان هدیه میکرد تا در چالههای کوچک حفاری شده کاشته شود، شور و شوق را به این کودکان هدیه میداد.
امروز این مراسم ملی در جای جای ایران به دوستداران طبیعت امید بخشید و نوید داشتن طبیعتی سرسبزتر را برای آیندگان خبر میداد.
پدرانی هم از اهالی محله و روستا در این مراسم حضور یافتند تا به یمن روزی که به نامشان رقم خورده برای پدران آینده این سرزمین درخت بکارند و این زنجیره سبز و حیات بخش را تداوم ببخشند.
داوطلبان هلال احمر هم در این پویش حضور پررنگ داشتند تا در کنار شرکت کنندگان نقش خود را ایفا کنند و برای ترویج فرهنگ درختکاری قدمی بردارند.
پویش درختکاری «به نام پدر» اقدامی ارزشمند برای ترویج ثروت ملی
حسن عسکری فرماندار سنندج درختکاری را ترویج ثروت ملی قلمداد کرد و یادآور شد: پویش سراسری درختکاری به نام پدر اقدامی ارزشمند برای قدردانی از پدر و نهادینه کردن فرهنگ درختکاری میان کودکان است.
وی اظهار کرد: لازم است که از بانیان برگزاری این مراسم تشکر کرد و برای ترویج این مهم تلاش شود.
وی ضمن تبریک روز پدر بیان کرد: این پویش که در روز ۱۳ رجب و مصادف با میلاد حضرت علی(ع) انجام شده یک فرصت فرخنده برای ترویج ثروت ملی است.
فرماندار سنندج تصریح کرد: امیدوارم که خداوند به ما توفیق دهد تا در دنیا در مسیر امام علی و در آخرت از شفاعت ایشان بینصیب نشویم.
عسکری عنوان کرد: این پویش در راستای حفظ ثروت ملی بوده و ما باید از منابع طبیعی حفاظت و نگهبانی کنیم تا نوادگان ما هم بتوانند از آن بهرهمند شوند.
وی با تاکید بر لزوم وقف برای آیندگان بیان کرد: حضرت علی(ع) در طول حیات خود در اطراف شهر چاه و قنات حفر کردند و آن را برای استفاده آیندگان وقف کردند و امروز ما هم پیرو نیت و اقدام امام علی(ع) درخت میکاریم تا بستر طبیعت گسترش یابد و در آینده هم فرزندان ما بتوانند از آن استفاده کنند.
برگزاری این پویش میتواند زمینه ترویج فرهنگ درختکاری را ارتقا دهد و در راستای ایجاد فضای سبز نقش مؤثری را ایفا کند.
فرهنگ درخت کاری لازم است که الگویی برای جوانانی شود تا در پاسداشت و حراست از طبیعت و کاشت درخت برای اینده خود اقدام کنند.
سنت حسنه درختکاری پاسداشتی از مادر طبیعت است که امروز با نام پدر و توسط همه اقشار جامعه انجام شد.
نظر شما