به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین محمد تقی سبحانی، رئیس همایش ملی مرجعیت علمی قرآن کریم در نشست خبری که در سالن جلسات مرکزهمایشهای غدیر دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد، اظهار کرد: قرآن کریم منبع اصلی و نقطه اشتراک امت اسلامی و حجیت آن هیمنه و حاکمیت معارف بر وجوه حیات مسلمین است که تمام مسلمانان به آن باور دارند.
رئیس قطب تعمیق ایمان دینی بیان کرد: قرآن خود را به عنوان استوار ترین شیوه برای هدایت بشر معرفی کرده است که موجب سعادت و حیات طیبه انسان میشود.
استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم افزود: قرآن یک منبع حیات بخش و اصل جاوید فرهنگی و معرفتی است و بر این باور هستیم که با تصریح حدیث ثقلین آشنا ترین و عارف ترین شخصیت به قرآن اهل بیت علیهم السلام هستند.
وی ابراز کرد: در دوران معاصر شرایطی پدید آمد که جایگاه قرآن تحت الشعاع قرار گرفت و با ظهور علوم جدیدی با تکیه بر منابع تجربی و طبیعی آن را تضعیف کرد.
حجت الاسلام سبحانی اضافه کرد: مبنای علوم تجربی و طبیعی مادی بر این است که دانش انسانی باید از اصول تجربی تبعیت کند و بر این اساس جایگاه وحی الهی در ساحت علوم تجربی و طبیعی جایگاه چندانی نخواهد داشت.
وی با بیان اینکه دنیای امروز در همه وجوه خود بر اساس دانش و نظریههای علمی اداره میشود، افزود: اگر علوم برخواسته از تجربه و تعقل بشر نتواند نسبتی به قرآن پیدا کند، نتیجه آن تضعیف حیات بشری و فراموشی معارف وحیانی خواهد شد.
رئیس همایش مرجعیت علمی قرآن تصریح کرد: مرجعیت علمی قرآن ایدهای است که بیش از صد سال در جهان اسلام به تعابیر مختلفی مطرح شده است، به گونهای که در گذشته گفته میشد باید بازگشت به قرآن داشته باشیم و امروز تاکید بر این است که حیات علمی انسان باید در فضای قرآن تنفس کند و دانشهای مختلف بتوانند از معارف قرآنی بهره مند شوند.
حجتالاسلام سبحانی عنوان کرد: هدف از مرجعیت قرآنی این است که درون مایههای معرفتی به ساخت دانشهای انسانی منتج شود و روح قرآن دانش انسانی را در بر بگیرد.
وی یادآور شد: دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم از دیرباز پایگاه مطالعات قرآنی و بزرگترین مرکز پژوهشی و فرهنگی در حوزه قرآن کریم تلقی میشده و آثار گستردهای را در ساحتهای مختلف دانش قرآنی تولید کرده است.
رئیس همایش ملی مرجعیت علمی قرآن کریم گفت: در راستای تبیین مرجعیت علمی قرآن کریم از دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه انتظار میرفت که یک پایگاه و منبعی برای نشر این ایده داشته باشد که این تصمیم از دو سال گذشته اخذ شد و کارگروهی تحت عنوان مرجعیت علمی قرآن شکل گرفت.
حجت الاسلام سبحانی ابراز کرد: اولین اقدامی که در کارگروه مرجعیت قرآن کریم انجام شد، نگاشتن یک منشور جامع در زمینه مرجعیت علمی قرآن بود که خوشبختانه این امر محقق شد و در اختیار عموم قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: در این منشور راهکار و شیوههای اجرایی مرجعیت علمی قرآن کریم تبیین شده و هم اکنون به شورای انقلاب فرهنگی ارسال شده تا به عنوان سند رسمی ابلاغ شود.
حجت الاسلام سبحانی گفت: همایش مرجعیت علمی قرآن کریم ضمن تجمیع آرا نخبگان و تعمیق ادبیات قرآنی در سطح ملی در شش محور مختلف برگزار شده و تاکنون بیش از ۲۵۰ چکیده به دبیرخانه این همایش ارسال شده که از میان حدود ۱۳۶ اثر پذیرفته شده است.
رئیس همایش ملی مرجعیت علمی قرآن کریم اظهار کرد: آیین اختتامیه این همایش روز پنجشنبه ۴ بهمنماه با ارائه ۱۳۶ برگزیده با سخنرانی حجت الاسلام لکزایی رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و اسلامی در دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: همایش مرجعیت علمی قرآن کریم طی یک هفته از روز شنبه هفته آتی برگزار خواهد شد و در هر روز ۱۰ مقاله با حضور صاحبان آن ارائه میشود.
۱۳۶ مقاله به تایید دبیرخانه همایش «مرجعیت علمی قرآن کریم» رسیده است
دبیر علمی همایش ملی مرجعیت علمی قرآن کریم گفت: ۱۳۶ مقاله از ۱۵۰ اثر دریافت شده توسط دبیرخانه همایش ملی مرجعیت علمی قرآن کریم پذیرفته شده است.
بهره گیری از قرآن برای اسلامی سازی علوم
بنابراین گزارش، حجتالاسلام محمدصادق یوسفیمقدم، رئیس پژوهشکده معارف قرآن کریم وابسته به دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در ادامه نشست خبری «همایش ملی مرجعیت علمی قرآن کریم» که در سالن اجتماعات همایشهای غدیر دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد، اظهار کرد: قرآن کریم کتابی است که میتواند راهبری دین را بر عهده بگیرد و به فرمایش مرحوم علامه بلاغی مرحوم علامه طباطبایی این کتاب الهی همچنان که اعجاز در فصاحت و بلاغت دارد، اعجاز در تشبیهات و آموزههای دین نیز دارد.
دبیر علمی همایش ملی مرجعیت علمی قرآن کریم تصریح کرد: بهترین راه برای اسلامی سازی علوم این است که از منبع قرآن کریم بهره گیری شود و امروز بایستی ضمن استفاده از مفاهیم این کتاب الهی تولید و تقویت علم صورت پذیرد.
حجت الاسلام یوسفی مقدم ادامه داد: قرآن کریم همواره مشوق علوم انسانی بوده است و چه بسا میتواند بسیاری از آسیبها مرتفع کند و تعارضی با علوم تجربی ندارد.
وی با بیان اینکه ۱۳۶ مقاله از ۱۵۰ اثر دریافت شده توسط دبیرخانه همایش ملی مرجعیت علمی قرآن کریم پذیرفته شده است، افزود: طی یک سال گذشته نشستهایی ضمن ارائه مقالات علمی در خصوص مرجعیت علمی قرآن کریم در دانشکده الهیات استانبول و شهرهای قم و مشهد برگزار شده است.
حجت الاسلام یوسفی مقدم گفت: از اهداف برگزاری همایش ملی مرجعیت قرآن کریم جلب نظر سیاستگذاران علمی در کشورهای مختلف است و در این راستا با حدود ۱۹ مرکز علمی تعامل برقرار شده است.
دبیر علمی همایش ملی مرجعیت علمی قرآن کریم بیان کرد: تبدیل قرآن کریم به یک منبعی برای علوم اسلامی و انسانی از اهم اهداف این همایش است و ضمن زمینه سازی و بسط مفهوم مرجعیت علمی قرآن کریم نشستها و گفتگوهای علمی بسیاری با همکاری مراکز مختلف برگزار شده است.
۲۱۲چکیده در همایش ملی «مرجعیت علمی قرآن کریم» پذیرفته شده است
دبیر اجرایی همایش ملی مرجعیت علمی قرآن کریم گفت: ۲۵۰ چکیده در نخستین فراخوان همایش ملی مرجعیت علمی قرآن کریم به دبیرخانه همایش رسید که از این تعداد ۲۱۲ چکیده مورد پذیرش نهایی قرار گرفت.
بنابرگزارش خبرگزاری شبستان؛ حجت الاسلام مرتضی غرسبان، دبیر اجرایی همایش ملی مرجعیت علمی قرآن کریم در ادامه این نشست خبری، اظهار کرد: همایش ملی مرجعیت علمی قرآن کریم از اوایل سال ۱۴۰۱ کلید خورد و با برگزاری جلسات متعدد علمی محورهای همایش تنظیم و در نهایت در تیرماه این سال از پوستر و سایت همایش رونمایی و دریافت مقالات آغاز شد.
دبیر اجرایی همایش ملی مرجعیت علمی قرآن کریم بیان کرد: بنا بر این بود که این همایش در سال ۱۴۰۲ برگزار شود، اما به دلیل تقاضای مخاطبین به تعویق افتاد و در نهایت آئین اختتامیه در چهارم بهمن ماه سال جاری برگزار خواهد شد.
وی ابراز کرد: در نخستین فراخوان همایش ملی مرجعیت علمی قرآن کریم ۲۵۰ چکیده به دبیرخانه همایش رسید که از این تعداد ۲۱۲ چکیده مورد پذیرش نهایی قرار گرفت، افزود: پس از اعلام فراخوان همایش ملی مرجعیت قرآن کریم تعداد مقالات به ۱۷۸ اثر رسید که از این تعداد ۱۳۶ مقاله به تایید نهایی رسیده است.
حجت الاسلام غرسبان گفت: تصریح کرد: مجموعه کتابها و مقالات ارسالی به این همایش در شش محور تقسیم میشود که مجموعه این آثار در شش جلد به چاپ خواهد رسید.
وی ادامه داد: دبیرخانه مرجعیت علمی قرآن کریم در این مدت اقدام به برگزاری ۴ پیش نشست در شهرهای قم و مشهد و ۲ پیش نشست در کشور ترکیه کرده است ضمن اینکه نشستهای اختتامیه این همایش از هفته آتی در قم برگزار خواهد شد.
حجت الاسلام غرسبان گفت: نشستهای آئین اختتامیه این همایش طی یک هفته با عناوین مفهوم شناسی و دلایل مرجعیت علمی قرآن در روز شنبه، مبانی مرجعیت علمی قرآن کریم در روز یکشنبه، مرجعیت علمی قرآن کریم در علوم اسلامی در روز دوشنبه، مرجعیت علمی قرآن در علوم انسانی و علوم طبیعی در روز سه شنبه و روش شناسی قرآن کریم در روز چهارشنبه و اختتامیه آن روز پنجشنبه چهارم بهمن در تالار شیخ طوسی(ره) دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار خواهد شد.
نظر شما