«فاطمه باباسالاری»، مسئول بسیج جامعه زنان اصفهان در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان در مورد نقش آفرینی زنان در شکل گیری و معرفی هویت و تمدن ایران اسلامی، اظهار کرد: با نگاه به تاریخ ایران اسلامی خصوصا تاریخ معاصر این نقش آفرینی زنان به وضوح قابل مشاهده است البته این نقش آفرینی فراز و فرودهایی در طول تاریخ داشته و در مقاطعی پررنگ تر بوده؛ برای مثال این نقش آفرینی در دوران مشروطیت به وضوح قابل مشاهده است. همچنین در دهه های ۴۰ و ۵۰ و مقدمات مبارزات انقلاب اسلامی و در سال های منتهی به شکل گیری انقلاب این نقش آفرینی را می توان دید تا جایی که در کلام امام (ره) و رهبر انقلاب این نقش آفرینی مطرح می شود.
وی افزود: امام خمینی (ره) می فرمایند: «اگر زنان ما نبودند، انقلاب نبود و این به این خاطر بود که زنان ما در وسط میدان حاضر بوده و همسران و عزیزان خود را تشویق به تظاهرات و پخش اعلامیه می کردند. آنها گاهی در وسط میدان و گاهی به عنوان پشتیبان نقش آفرینی می کردند». در دوران دفاع مقدس نیز زنان ما حضور پررنگی هم در پشتیبانی جنگ، هم به عنوان امدادگر و حتی در خط مقدم حضور داشتند.
باباسالاری گفت: همسران، فرزندان و خانواده های شهدا و جانبازان و زنان جانباز نقش های مختلفی ایفا کردند و اگر این زنان صبورانه این مصائب را تحمل و عزیزان را برای حضور در جبهه تشویق نمی کردند، قطعا ما در دوران دفاع مقدس دچار مشکل می شدیم.
وی تأکید کرد: پس از آن در سنگر خانواده، علم، اقتصاد و مناسبات اجتماعی شاهد حضور پررنگ و موثر زنان هستیم؛ بنابراین ما اگر بخواهیم از هویت ایران اسلامی صحبت کنیم، زنان به عنوان نیمی از جامعه اسلامی نقش بسیار موثری را ایفا کردند. نیمی که حتی می توانند در نیم دیگر جامعه که همانا مردان هستند، حرکت ایجاد کنند و باعث پویایی آنها شوند که قطعا در مقاطع مختلف ایران اسلامی این مسئله وجود داشته است؛ بنابراین ما با افتخار می توانیم از زنان خود به عنوان زنان کنشگر فعال اجتماعی در عرصه های مختلف در طول تاریخ ایران اسلامی یاد کنیم.
مسئول بسیج جامعه زنان اصفهان در مورد الگوی سوم زن مسلمان مورد تأکید رهبر انقلاب، ادامه داد: نکته ای که در مورد دیدگاه رهبر انقلاب درباره فعالیت اجتماعی زنان وجود دارد و آن بیانیه که در سال ۹۱ به کنگره هفت هزار زن شهیده صادر و دیدگاه خود را به عنوان الگوی سوم زن مسلمان مطرح کردند، زن مسلمانی که در این رقت و لطافت و خصوصیات زنانگی خودش می تواند حضور پررنگی در تحولات و مناسبات اجتماعی داشته و منشاء اثر باشد.
وی خاطرنشان کرد:در مورد الگوی سوم باید بگوییم با وجود تمام تلاش هایی که در طول این سال ها بعد از بیان رهبر انقلاب درباره آن مطرح شده، هنوز گفتمان سازی شایسته ای از آن برای جامعه مخاطب خود نمی بینیم و عده زیادی از مردم ما اطلاعی از آن ندارند. همچنین در کتب درسی و محصولات فرهنگی ما در مورد این گفتمان چیزی وجود ندارد. دانشجویان، معلمان، اساتید و حوزه علمیه ما هنوز تصویر درستی از این الگوی سوم ندارند و برای آن ارائه نشده است چون هنوز جایگاه والای زن درست فهم نشده است.
وی اظهار کرد: این امر سبب شده تا درباره اسلام و انقلاب اسلامی سیاهنمایی شود زیرا که جایگاه زنان درست مطرح نشده است. این امر رسالت ما را سنگین تر می کند و همچنین ضروری است سیاستگذاران و تصمیم گیران در عرصه فرهنگ در کتب درسی و دانشگاهی و حوزه های علمیه و مراکز مطالعاتی در مورد این موضوع تلاش بیشتری کنند تا زن مسلمان ایرانی بتواند به عنوان یک الگو برای زنان ایرانی و همه زنان مجاهد دنیا مطرح شود.
باباسالاری خاطرنشان کرد: الگوی سوم زن می تواند نقش محوری زنان را در سه ساحت مشخص کند. زنی که از الگوی سوم پیروی کند، می تواند هم در ساحت فردی هم در ساحت خانواده و هم در ساحت اجتماع نقش آفرینی کند به شرطی که ما زنان را از این جایگاه والای خود و توانمندی هایشان آگاه کنیم و همچنین در قوانین و مناسبات اجتماعی خود جایگاه آنها را به درستی تبیین کنیم تا اگر زن ایرانی اسلامی شاغل است، شرایط مناسبی در محیط کار داشته باشد تا بتواند نقش همسری و مادری خود را نیز به درستی ایفا کند. امیدوارم با تلاشی که در حوزه تبیین الگوی سوم صورت می گیرد در آینده شاهد شکوفایی هر چه بیشتر ظرفیت های زنان ایران اسلامی باشیم.
نظر شما