به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، علی مجتبی روزبهانی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان در این مراسم، اظهار کرد: در جمهوری اسلامی ایران روز ۱۳ رجب، روز میلاد امام علی(ع) به عنوان روز پدر نامگذاری شده است؛ این نامگذاری فرصتی طلایی برای یادآوری و تقدیر از زحمات بی دریغ پدران است. روزی برای تفکر درباره تلاشها، رنجها، از خود گذشتگیها و ایثار پدران جامعه و روز پاسداشت مقام و قدردانی از زحمات و زدودن غبار خستگی از چهره پر رنج و محبت پدر و روز نظاره کردن لبخند زیبای پدر و به یاد پدر بودن و با پدر بودن و برای پدر بودن است.
وی با اشاره به اشتراکات فرهنگی دو کشور گفت: یکی از اشتراکات فرهنگی ایران و ترکمنستان، احترام به پدر و مادر و توجه به جایگاه رفیع پدر و مادر در فرهنگ و جامعه است. در فرهنگ اسلامی و ایرانی و همچنین فرهنگ ترکمنی، پدر بودن شان و مقام مهم دارد و ارزش فوق العادهای دارد، چرا که پدر امانتداری است که فرزند به وی سپرده میشود و او در حفظ و شکوفایی و تربیت این هدیه و امانت الهی میکوشد و او را تربیت میکند.
سفیر کشورمان ابراز کرد: پدران به عنوان نمونهای از قدرت، صبر و عشق بیبدیل برای فرزندانشان ایستادگی میکنند. آنها نه تنها مسئولیت مالی خانواده را بر عهده میگیرند، بلکه با حضورشان و حمایتهایشان، زمینه را برای رشد و توسعه فرزندان و خانواده نیز فراهم میکنند.
روزبهانی تصریح کرد: نیکی کردن و محبت نسبت به والدین و به ویژه پدر، به گفته حدیثی از پیامبر اکرم(ص)، بر عمر انسان میافزاید و برکت زندگی است و یا در جایی دیگر میفرمایند خشنودی خدا در خشنودی پدر و ناخشنودی خدا در نارضایتی پدر است.
همچنین ابراهیم پرویز سرپرست رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در عشق آباد گفت: روز پدر در نقاط مختلف جهان در تاریخهای متفاوتی گرامی داشته میشود. در بسیاری از کشورها، این روز در سومین یکشنبه ماه ژوئن جشن گرفته میشود. اما در ایران، روز پدر با میلاد حضرت علی(ع)، برای تجلیل از نقش و جایگاه پدران در خانواده و جامعه برگزار میشود؛ چرا که حضرت علی(ع) اسوه تقوی، پرهیزگاری، عدالت و حکمت و الگوی ناب همه مردان و همه بشریت در تمام ادوار تاریخ است و به عنوان پدری نمونه برای فرزندان خود شناخته میشود.
وی با اشاره به به نقش پدر در بنیان خانواده افزود: این روز فرصتی برای قدردانی از زحمات، فداکاریها و محبتهای پدرانی است که همواره نقش حیاتی در شکلگیری و تقویت بنیانهای خانواده ایفا میکنند؛ پدر نماد استواری، حمایت و راهنمایی در زندگی خانواده است. حضور و تأثیر پدر نه تنها در جنبههای مادی بلکه در تربیت فرزندان، ایجاد ارزشهای اخلاقی و اجتماعی و تقویت روابط خانوادگی بسیار اهمیت دارد.
سرپرست رایزنی فرهنگی کشورمان ادامه داد: نقش و جایگاه پدر در فرهنگ ترکمنستان نیز مانند جمهوری اسلامی ایران بسیار برجسته و با اهمیت است این جایگاه ریشه در سنتها، باورهای قومی و مذهبی ترکمنها دارد و در جنبههای مختلف زندگی خانوادگی و اجتماعی نمایان است.
وی ادامه داد: شاعر شهیر ترکمن «مختومقلی فراغی» در اهمیت و نقشی که پدر در بنیانهای خانواده دارد شعری با عنوان «آتامینگ» درباره پدر فرزانهاش دولت محمد آزادی سروده و در آن به بیان ویژگیهای اخلاقی و شخصیت والای آن اندیشمند پرداخته است.
پرویز از سنتهای مردم ترکمن یاد کرد و گفت: احترام به پدران مسنتر از جمله سنتهای خوب مردم ترکمن است. در فرهنگ ترکمنی، پدران سالخورده جایگاه ویژهای دارند و احترام به آنها یک وظیفه اخلاقی محسوب میشود و تصمیمات آنها در اغلب مسائل خانوادگی و اجتماعی تاثیرگذار است.
تجلیل از فارسیآموزانی که نمایشگاهی از آثار هنری خود را به معرض نمایش گذاشتند و اعطای گواهینامه به فارسیآموزانی که با موفقیت دوره عالی را گذراندند از دیگر برنامههای مراسم بود.
نظر شما