خبرگزاری شبستان، گروه بین الملل: پس از اعلام موفقیتآمیز تلاشها برای آتشبس در نوار غزه پس از بیش از یک سال جنگ نسلکشی توسط رژیم اشغالگر اسرائیل، کشورهای عربی و بینالمللی از این اقدام استقبال کردند و خواهان بازسازی و رساندن کمک به فلسطینی شدند.
وزارت خارجه عربستان سعودی در بیانیه ای با استقبال از این توافقنامه و تشکر از میانجی گرها، اعلام کرد: عربستان بر لزوم پایبندی به این توافق، توقف حملات اسرائیل به غزه و خروج کامل نیروهای اشغالگر اسرائیل از غزه و تمامی اراضی فلسطینی و عربی دیگر و بازگرداندن آوارگان به مناطق خود تاکید کرد.
عربستان ابراز امیدواری کرد که این توافقنامه برای همیشه به این جنگ وحشیانه اسرائیل که بیش از ۴۵ هزار شهید و بیش از ۱۰۰ هزار زخمی برجای گذاشته است، پایان دهد.
«شیخ عبدالله بن زاید آل نهیان» معاون نخستوزیر و وزیر امور خارجه امارات نیز از اعلام توافق آتشبس در نوار غزه و آزادی اسرا استقبال کرد و از تلاشهای قطر، مصر و آمریکا برای دستیابی به این توافق قدردانی کرد.
بن زاید ابراز امیدواری کرد که این توافق راه را برای پایان رنج مهیا کند و از وقوع خسارت جانی بیشتر جلوگیری کند و به بحران و شرایط غم انگیز نوار غزه پایان دهد.
وزیر خارجه امارات بر لزوم پایبندی دو طرف به توافقات و تعهدات به منظور پایان دادن به رنج اسرای فلسطینی و اسرائیلی تاکید کرد.
وی بر موضع قاطع امارات متحده عربی برای ارسال فوری و پایدار کمکهای بشردوستانه به نیازمندان و اجازه رسیدن کمک ها بدون هیچ مانعی برای پایان دادن به شرایط بحرانی بشردوستانه که ساکنان بیش از ۱۵ ماه با آن مواجه بودهاند، تاکید کرد.
بن زاید بار دیگر بر ضرورت حمایت جامعه بینالملل از همه تلاشها برای احیای روند صلح در خاورمیانه و همچنین پایان دادن به اقدامات غیرقانونی که راهحل تشکیل دو کشور و تشکیل یک فلسطین مستقل را تهدید میکند، تاکید کرد.
وزارت امور خارجه بحرین بر اهمیت توافق آتش بس در نوار غزه، تبادل اسرا، اجازه ورود کمک های بشردوستانه و بازگشت آوارگان به خانه های خود در شمال نوار غزه تاکید کرد.
این وزارتخانه اعلام کرد: این توافق پیشرفتی قاطع برای کاهش وضعیت فاجعه بار انسانی و پایان دادن به جنگ ویرانگر که بیش از ۱۵ ماه طول کشیده است، تلقی می شود.
وزارتخانه بحرین بر اهمیت تعهد همه طرفها به اجرای مفاد توافق از طریق آتش بس فوری، خروج نیروهای اسرائیلی از نوار غزه، حفاظت از غیرنظامیان و تامین نیازهای ضروریشان برای امداد، غذا، پزشکی و سوخت بدون محدودیت تاکید کرد.
وزارت امور خارجه عمان از اعلام دستیابی به توافق آتش بس بشردوستانه در غزه که شامل تبادل اسرا و اجازه ورود کمک های بشردوستانه و امدادی به نوار غزه است، استقبال کرد.
برهمین اساس، وزارت امور خارجه لبنان بر ضرورت تحکیم توافق و تلاش برای رساندن فوری کمکهای بشردوستانه به نوار تاکید کرد و بر حمایت خود از ملت فلسطین در تلاش برای دستیابی به حقوق کامل مشروع شان تأکید کرد.
وزارت خارجه عراق با تاکید بر اهمیت تشدید تلاشهای بینالمللی برای بازسازی مناطقی که توسط اسرائیل ویران شده است، خواستار دسترسی فوری برای ارسال کمکهای بشردوستانه به نوار غزه و سرزمینهای آسیبدیده فلسطین و تامین نیازهای اساسی مردم فلسطین شد.
این وزارتخانه بر اهمیت تشدید تلاشهای بین المللی برای بازسازی مناطق که در نتیجه حملات اسرائیل تخریب شدند، تاکید و اعلام کرد که باید بازگشت زندگی به حالت عادی و بهبود شرایط زندگی مردم تضمین شود.
الازهر مصر نیز در بیانیه ای خواستار بسیج تلاشهای امدادی برای حمایت از مردم فلسطین با اعزام سریع کاروانهای امدادی پزشکی و کمکهای بشردوستانه و انجام همه اقدامات برای نجات سریع مجروحان شد.
الازهر بر بازسازی همه بیمارستانها و آماده باش برای پذیرش مجروحان و آمادگی آنها برای مقابله با موارد بحرانی، تاکید و اعلام کرد که کاروان های امدادی از طریق خانه زکات و خیریه، به عنوان بخشی از تلاش های مصر برای حمایت از مردم فلسطین افزایش یابد.
«شهباز شریف» نخست وزیر پاکستان درباره این توافق گفت: ما امیدواریم که توافق آتش بس به طور کامل رعایت شود.
وی افزود: ما در کنار فلسطینی ها می ایستیم و به جانفشانی هزاران قربانی بی گناه جنایات اسرائیل درود می فرستیم. مردم ما از اعلام آتش بس مورد انتظار در فلسطین استقبال کردند.
دولت چین با انتشار بیانیه ای ابراز امیدواری کرد که دستیابی به توافق آتش بس جامع د و دائمی از طریق اجرای موثر این توافق انجام میشود.
«دیوید لامی» وزیر خارجه بریتانیا با استقبال از این توافق گفت: تمام مراحل توافق آتش بس باید به طور کامل اجرا شود. ما به هر تلاش دیپلماتیک ممکن برای دستیابی به صلح پایدار، امنیت و راه حل دو دولتی ادامه خواهیم داد.
کمیسر مدیترانه اتحادیه اروپا گفت: برای بازسازی غزه و روند بازیابی با شرکای بین المللی از جمله کشورهای حاشیه خلیج فارس کار خواهیم کرد.
رئیس جمهور اتریش گفت: اعلام آتش بس در غزه و توافق برای آزادی گروگان ها امیدوار کننده است که اکنون رنج همه طرف ها پایان می یابد.
«جاستین ترودو» نخست وزیر مستعفی کانادا گفت: ما از مصر، قطر و ایالات متحده برای تلاش هایشان به منظور کمک به دستیابی به توافق تشکر می کنیم.
ترودو: هنوز جای کار وجود دارد، اما امروز به راه حل دو کشوری امیدواریم.
در همین حال، «نیکلاس مادورو» رئیس جمهوری ونزوئلا امیدواراست که تمام بشریت برای گشودن افقهای صلح، عدالت و بازسازی برای فلسطین، ملت های عرب و جهان متحد شوند.
دولت کلمبیا نیز از جامعه بین المللی خواست تا از مرحله بازسازی حمایت کند و به یک راه حل دو کشوری مستقل که در توافقنامه اسلو در سال ۱۹۹۳ تصریح شده است، دست یابد.
کلمبیا همچنین آمادگی خود را برای اجرای برنامه ویژه کمک های بشردوستانه به خانواده های آسیب دیده فلسطینی در غزه اعلام و بر تعهد خود به همبستگی و صلح تاکید کرد.
دولت اروگوئه نیز ابراز امیدواری کرد که این توافق اولین گام در روندی باشد که به آزادی همه اسرا، خروج نیروهای اسرائیلی از نوار غزه یعنی پایان درگیری منجر شود.
سلیندا سوسا، وزیر خارجه بولیوی از توافق آتش بس در غزه برای کاهش رنج قربانیان و احترام به فلسطین به عنوان یک کشور مستقل استقبال کرد.
«انریکه رینا» وزیر امور خارجه هندوراس نیز امیدوار است که این توافق که به درد و رنج مردم فلسطین پایان می دهد و احترام به قوانین بین المللی و حقوق بشردوستانه بین المللی را تضمین می کند، به طور کامل اجرا شود.
«لولا داسیلوا» رئیس جمهور برزیل، ابراز امیدواری کرد که توقف درگیریها و آزادی زندانیان به ایجاد راه حلی دائمی کمک کند که به صلح و ثبات در کل منطقه خاورمیانه دست یابد.
دولت برزیل از طرف های مربوطه خواست تا به شرایط مندرج در این توافقنامه احترام بگذارند و توقف دائمی درگیری ها، آزادی تمامی اسرا و ورود بدون مانع کمکهای بشردوستانه به غزه را تضمین کنند. همچنین شرایط لازم برای شروع فوری روند صلح و روند بازسازی زیرساخت های غیرنظامی تضمین شود.
این کشور تعهد خود را بر راه حل دو دولتی با ایجاد یک کشور مستقل و پایدار فلسطینی تایید کرد.
نظر شما