به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از الکفیل، « لطیف عبدالزهره» مدیر بخش مرمت نسخ خطی در مرکز حفظ میراث نسخه خطی و آرشیو اسناد وابسته به این اداره، گفت: این مرکز به عنوان بخشی از برنامه سال ۲۰۲۵ ترمیم نسخه کمیاب از قرآن متعلق به قرن چهارم هجری را که در کتابخانه حرم مطهر العباس نگهداری می شود، آغاز کرده است.
وی افزود: مراحل مرمت شامل بررسی بیولوژیکی و شیمیایی و همچنین درمان ترک هایی که نسخه خطی دچار آن شده است، ترمیم چرم پوشش آن و ساخت جعبه مخصوص برای نگهداری آن و بازگرداندنش به خزانه آستان است.
عبدالزهره تصریح کرد: مرحله اول مرمت با بررسی جامع نسخه خطی، کاغذهای آن، رنگ های آن، تزئینات و مرکبهای به کار رفته در نگارش آن و عکاسی از آسیب های وارد شده به آن و شماره گذاری صفحات آن براساس توالی قرآن کریم قبل از شروع هرگونه مرمت آغاز می شود.
وی با بیان اینکه قرآن از آسیب های بیولوژیکی و شیمیایی ناشی از عوامل جوی و نگهداری نامناسب قبلی دچار مشکل شده است که این مسئله منجر به شکستگی صفحات آن و جدا شدن بخش هایی از آن شده است، تاکید کرد: هدف از مرمت این قرآن ها، حفظ آنها و تضمین دوام و مقاومت آنها در برابر شرایط محیطی آینده است.
نظر شما