ه گزارش گروه سیاسی خبرگزاری شبستان، پزشکیان پس از دو روز رایزنی و گفت وگو با امامعلی رحمان و رایزنی در خصوص مسایل دوجانبه، منطقه ای و بین المللی و امضای ۲۳ قرارداد و تفاهمنامه دوجانبه در زمینه های مختلف اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، راه، بندر، دامپزشکی، علمی و ... بین مقامات دو کشور، با بدرقه رسمی، دوشنبه عازم مسکو شد.
در این سفر همچنین همایش مشترک تجاری، سرمایه گذاری و گردشگری با مشارکت بیش از ٣٠٠ نفر از فعالین اقتصادی و سرمایه گذاران ایرانی و تاجیکستانی در راستای افزایش همکاری ها و مبادلات اقتصادی و تجاری برگزار شد.
همچنین پزشکیان در جمع ایرانیان مقیم دوشنبه نیز حضور یافت.
همچنین در این سفر، پزشکیان در دانشگاه علوم پزشکی ابن سینای تاجیکستان نیز حضور یافت و ضمن سخنرانی به وی پروفسوری و دیپلم افتخار داده شد.
قرار است رئیس جمهوری اسلامی ایران و رئیس جمهوری فدراسیون روسیه در سفر مسکو علاوه بر رایزنی و گفت و گو در خصوص مسایل دوجانبه، منطقه ای و بین المللی، موافقتنامه جامع همکاریهای ایران و روسیه را امضا کنند.
به گفته "اسماعیل بقایی " سخنگوی وزارت امور خارجه، این موافقتنامه که معاهده یا موافقتنامه مشارکت جامع راهبردی بین جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه است طی سه، چهار سال گذشته بین دو طرف مورد مذاکره قرار گرفته و تبادل شده و در تابستان امسال نهایی شد.
این موافقتنامه طیف بسیار گسترده از موضوعات را در بر میگیرد که شامل حوزه های اقتصادی، حمل و نقل، انرژی، بهداشت و کشاورزی و همکاری در زمینه مقابله با چالشهای مشترک و همکاری در زمینه کاهش تبعات بلایای طبیعی و مقابله با جرایم سازمان یافته، مقابله با تروریسم و در حوزههای صنعتی، سرمایه گذاری مشترک و در حوزههای مرتبط با حمل و نقل و ترابری، حمل و نقل جاده، ریلی، هوایی، دریایی و همکاری در زمینه انتقال تجربه و دانش فنی در حوزههای موضوعات مطرح شده در این موافقت نامه خواهد بود.
روسیه پهناورترین کشور جهان است که در شمال اوراسیا قرار دارد. این کشور فراقارهای در آسیای شمالی و اروپای شرقی واقع است و با اقیانوس آرام شمالی، اقیانوس منجمد شمالی، دریای خزر، دریای سیاه، و دریای بالتیک مرز آبی دارد.
روسیه با ۱۴ کشور آسیایی و اروپایی مرز زمینی، و با کشورهای پیرامون دریای برینگ، دریای ژاپن، دریای خزر، دریای سیاه، و دریای بالتیک مرز آبی دارد. درازای کشور روسیه از تنگه برینگ تا برون بوم کالینینگراد؛ بهطور تقریبی ۵۰۰۰ کیلومتر است.
نظر شما