خبرگزاری شبستان، گروه بین الملل: از زمان آغاز عملیات «طوفان الاقصی»، با وجود حجم گستردگی هدفگیری اسرائیل و تلاش آنان برای نفوذ به جبهه داخلی غزه و ایجاد هرج و مرج که همگی با شکست مواجه شدند، دولت حماس در غزه توانایی بیسابقهای در مقاومت و انسجام در تمامی سازمانها و بخشهای مختلف دولتی، امدادی و امنیتی از خود نشان داد.
مقاومت بخش دولتی در غزه یکی از پیچیدهترین چالشهای پیش روی دولت اشغالگر رژیم صهیونیستی را به شکست کشاند و باید گفت یکی از اهداف تجاوز اسرائیل، از بین بردن تواناییهای اقتدارگرایانه دولت غزه بود که در ترورهای گسترده و خشونت آمیز رهبران و ایجاد خلل در سیستم امدادی آن را نشان داد، اما این اقتدار از بین نرفت.
اتخاذ سیاست ترور
دولت اشغالگر رژیم صهیونیستی با هدف ایجاد خلاء که به مرور زمان به فروپاشی و گسترش سیاست هرج و مرج منجر شود، سیاست ترور را در پیش گرفت و در نتیجه آن، غزه، صدها رهبر دولتی خود را در جهت پایداری در جبهه مقاومت از دست داد.
ترورهای اسرائیلی شامل معاونان وزیر و شهرداران نیز میشد که برجستهترین آنها مهندس ایهاب الغصین، معاون وزیر کار، مروان حمد، شهردار شهر الزهرا، حاتم الغمری، شهردار اردوگاه المغازی و ایاد المغاری، شهردار اردوگاه النصیرات بودند.
در مورد بخش بهداشت، غزه بیش از هزار شهید از کادرهای بهداشتی داده است که در میان آنها جمعی از ماهرترین پزشکان، به ویژه جراح عدنان البرش، دکتر عمر فروانه، رئیس دانشکده پزشکی در دانشگاه اسلامی، دکتر همام اللوح، مشاور پزشکی هلال احمر قطر، و دکتر رأفت لبد، مدیر بیمارستان داخلی در مجتمع پزشکی الشفا بودند.
در جبهه امنیتی و پلیسی، دولت غزه گروهی از بهترین مردان جوان خود، از جمله مدیرکل پلیس، سرلشکر محمود صلاح، و دستیار او، حسام شوان، سرتیپ فائق المبحوح، رئیس عملیات پلیس را معرفی کرد. سرهنگ رائد البنا، مدیر تحقیقات در شمال غزه، رئیس پلیس نصیرات، سرهنگ دوم محمد البیومی، و سرهنگ رضوان رضوان، رئیس پلیس جبالیا و سرگرد امجد هتهت، مدیر کمیته اضطراری در غزه غزه غربی ترور شدند.
انسجام دستگاههای دولتی در غزه
اسماعیل الثوابته، مدیرکل دفتر رسانهای دولت در غزه، گفت: اشغالگران رژیم صهیونیستی عمدا تلاش میکرد تا از طریق سیاستهای ترور و بمباران، وحشت را در میان کارگران بخشهای دولتی و امدادی ایجاد کند و خانه هایشان را با هدف دورکردن آنها از وظایفشان بمباران کرد و اشغالگران متوجه نشدند که این کارمندان و کارگران سپر محکمی بودند که به راحتی نمی توانست آنها را شکست بدهد.
اقدام رژیم صهیونیستی برای ترور افراد اصلی دستگاه های دولتی و رهبران اجرایی نشان دهنده تمایل اسرائیل به گسترش هرج و مرج و ایجاد وضعیت بی ثباتی در صفوف جامعه و جبهه داخلی به منظور دستیابی به هدف اصلی یعنی جایگزینی حاکمیت حماس بود که این امر محقق نشد.
از جمله گزینههایی که اشغالگران مطرح کردند، ایجاد حکومت قبیله ای در جنوب نوار غزه و تجربه ایجاد جزایر بشردوستانه در شمال با کنترل امنیتی اسرائیل بود و مردم غزه از خطر چنین پیشنهادی آگاه بودند و با پایداریشان طرحهای رژیم صهیونیستی را به شکست کشاندند.
یکی از مدیران کل کمیته فوریت های دولتی غزه نیز در این باره گفت: تجربه حکومت داری در جریان عملیات سیل الاقصی را میتوان یکی از پیچیده ترین مراحلی دانست که در هجده سال گذشته پشت سر گذاشته ایم. از آنجایی که ارتباط و هماهنگی بین وزارتخانه ها و ادارات دولتی از کانال های رسمی عبور میکرد و الگوهای رمزگذاری شده ارتباطی هر از گاهی تغییر می کرد و به دلیل تعداد زیاد ترورها در بین نیروهای امدادی و دولتی با چالش روزانه مواجه بودیم و این سختیها راپشت سر گذاشتیم.
وی افزود: برای پرهیز از سناریوی برگزاری جلسات و رعایت پروتکلهای معمول، مقامات ارشد دولت تصمیم به تفویض اختیار، لغو تمرکز و اعطای اختیار تصمیمگیری بدون مراجعه به رهبری به مسئولان را گرفتند.
نظر شما