به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، نشست کمیته مساجد دهه فجر با حضور حجتالاسلام والمسلمین علی ملانوری، رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، حجت الاسلام عربانصاری، معاون شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، حجت الاسلام محمدحسن اختری، رئیس کمیته حمایت از انقلاب اسلامی مردم فلسطین و نمایندگان دستگاه ها و نهادهای عضو این شورا صبح امروز (شنبه، ۲۹ دی ماه) در ساختمان بهشتی ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور برگزار شد.
راهپیمایی ۲۲ بهمن باید به جشن خانوادگی ما تبدیل شود
در این نشست، حجت الاسلام والمسلمین «علی ملانوری» با اشاره به اینکه دهه فجر شناسنامه جمهوری اسلامی و عید ما است، گفت: ۲۲ بهمن تولد دوباره کشور است و باید برای بزرگداشت این ایام با مشارکت مردم تلاش کنیم و ظرفیت هایمان را برای باشکوه برگزار شدن جشن های این ایام به میدان بیاوریم.
رئیس کمیته مساجد ستاد گرامیداشت دهه فجر انقلاب اسلامی بیان کرد: دهه فجر و بزرگداشت انقلاب اسلامی جزو محورهای مهم کارهای ماست، جمهوری اسلامی ایران بدون دهه فجر و ۲۲ بهمن معنا ندارد و دهه فجر عنصر هویتی ما محسوب می شود.
وی بر لزوم مردمی برگزار شدن جشن های دهه فجر انقلاب اسلامی تاکید کرد و افزود: امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری مردم را صاحب انقلاب می دانستند، لذا ضرورت دارد جشن های این ایام با مشارکت مردم برگزار و راهپیمایی ۲۲ بهمن به جشن خانوادگی ما تبدیل شود.
رییس ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور بر اهمیت نقش اجتماعی مساجد تاکید کرد و گفت: لازم است مساجد مسیرهای راهپیمایی ۲۲ بهمن آمادگی لازم برای خدمت رسانی به مردم را داشته باشند و نوآوری در کنار استمرار برنامه ها در جشن های این ایام مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به فعالیت حدود ۹۰ هزار مسجد در کشور، گفت: ۲۸ هزار کانون فرهنگی هنری مجهز به ابزار سمعی و بصری هستند و نیروهای فعال و گروه های شناخته شدهای در این مجموعه ها فعالیت می کنند و ضرورت دارد که در ایام دهه فجر بر تولیدات فرهنگی و هنری تمرکز شود.
ضرورت حرکت منسجم کانونهای مساجد در بزرگداشت دهه فجر
حجت الاسلام ملانوری با بیان اینکه شبکه کانون های مساجد باید در حرکت های ملی منسجم گام بردارند، گفت: اگرچه هر مسجد، کانون فرهنگی هنری و مجموعه های مرتبط متناسب با شهر و روستا برنامه های این ایام را مورد توجه قرار می دهند، اما لازم است در کنار برنامه های فرهنگی و هنری در چند نکته نیز تمرکز صورت گیرد؛ اول بانگ اللهاکبر در شب ۲۲ بهمن، چراغانی اماکن مذهبی و مساجد، انجام برنامه های تبلیغاتی و اهتمام به اقامه نماز ۲۲ بهمن.
بنا بر این گزارش، در ادامه این نشست، حجت الاسلام والمسلمین محمدمهدی عرب انصاری نیز بیان کرد: ما تلاش می کنیم مسیر انقلاب را آن گونه که شهدای انقلاب اسلامی ترسیم کردند، ادامه دهیم.
معاون شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران به احترام به کرامت انسانی، پایبندی به تحقق روابط فردی و اجتماعی را مورد اهتمام قرار داده و علمی ترین و حقیقی ترین نسخه را برای بشریت ارائه کرده است، قبل از انقلاب همه ایران را به عنوان ژاندارم منطقه می خوانند اما در حال حاضر ایران منجی منطقه و جهان است.
نقش کلیدی مساجد در پیروزی انقلاب
وی افزود: مساجد یکی از همراهان و حامیان انقلاب و بستری برای رویش، آغاز و گسترش انقلاب بوده اند و متدینین و رجال سیاسی کشور از مساجد برای پیشبرد اهداف انقلابی استفاده می کردند و از طرفی مساجد هم در جریان سازی انقلاب نقش داشته اند و امروز نیز با برنامه های ویژه اهداف نظام را دنبال و با نظام همراهی می کنند.
حجت الاسلام و المسلمین عرب انصاری ادامه داد: کانون های فرهنگی هنری مساجد به عنوان محفلی گرم، صمیمی و باانگیزه و بانشاط برای نوجوانان و جوانان محسوب می شوند و نقشی مهم در برگزاری باشکوه جشنهای دهه فجر دارند.
وی ابراز کرد: رسانه ها به ویژه رسانه ملی می توانند برنامه های کمیته مساجد را در ایام دهه فجر پوشش دهند و برنامه های جذاب و اثرگذار برای مخاطبان پخش کنند همان گونه که شاهد بودیم در مراسم معنوی اعتکاف حضور نوجوانان و جوانان در این مراسم پررنگ بود و به خوبی از رسانه ملی پوشش داده شد.
وی با ابراز امیدواری از اینکه امیدواریم در دهه فجر مساجد محوری برای این ایام همانند سالهای قبل برنامه داشته باشند، خاطرنشان کرد: مردم همواره در مساجد حضور چشمگیری دارند و گرایش مردم به مسجد همواره بسیار بوده است، زیرا آنها دلداده به مساجد هستند و ضرورت دارد که در ایام دهه فجر با اجرای برنامههای مختلف و اطلاع رسانی دوباره شاهد رونق خانه های خدا باشیم.
حجت الاسلام عرب انصاری بر لزوم اهتمام به برخاستن بانگ الله اکبر در شب ۲۲ بهمن تأکید کرد و گفت: مردم دهه فجر را با خاطرات مسجدی ثبت کرده اند و در قبل از پیروزی انقلاب مساجد، در انگیزه بخشی و روحیه دادن به مردم نقش مهمی ایفا کردند، بنابراین این انگیزه بخشی و ایجاد روحیه در بزرگداشت این ایام نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
ضرورت اهتمام به جهاد تبیین
بنا بر این گزارش، در ادامه این نشست، حجتالاسلام والمسلمین «محمد حسن اختری» بر لزوم اهتمام به بحث تبیین و جهاد تاکید کرد و گفت: امروز جهاد تبیین بر عهده کسانی است که تریبون، ممبر و کرسی در دست دارند.
رئیس کمیته حمایت از انقلاب اسلامی مردم فلسطین با اشاره به فضاسازی و سیاهنمایی دشمن برای ناامید کردن مردم از نظام اسلامی، گفت: متاسفانه شاهدیم که برخی از افراد صاحب تریبون نیز ستون پنجم دشمن شده اند و هدفشان متزلزل کردن ایمان، اعتقادات و باورهای مردم است.
مسجدیها پای کار جشنهای انقلاب
وی بر لزوم اهتمام مساجد و اهل مسجد به بحث جهاد تبیین، گفت: خطبا و اهل منبر لازم است که پای انقلاب باشند و موضوع روشنگری مردم را مورد توجه قرار دهند.
حجتالاسلام اختری بر لزوم تقویت جلسات قرآنی مساجد تاکید کرد و گفت: مقام معظم رهبری همواره تاکید دارند که در مساجد جلسات قرآن برگزار کنید و دعا بخوانید. امروز تلاش دشمن در داخل و خارج کشور این است که مردم را نسبت به انقلاب و مسئولان نظام و دین بدبین کنند در حالی که پیشرفت های جمهوری اسلامی بعد از انقلاب قابل مقایسه با قبل از انقلاب نیست البته اگر می خواهیم قدرتمند باشیم، باید سختی ها را هم تحمل کنیم.
وی ادامه داد: پیشرفت های هسته ای و تسلیحاتی ما مهمترین اصل برای نگه داشتن کشور ما است زیرا اگر این سلاح ها را نداشتیم معلوم نبود که برای دفاع از خود، دیگر کشورها آنها را در اختیار ما قرار دهند.
رئیس کمیته حمایت از انقلاب اسلامی مردم فلسطین همچنین به گسترش فضاهای مجازی و برنامه های دشمنان در این فضا اشاره کرد و گفت: ما می توانیم از این فضا برای ارائه پیشرفت ها و دستاوردهایمان به مردم استفاده و حفاظت از دین، دستاوردها، دفاع از اسلام و قرآن را در جامعه و در میان مردم تقویت کنیم. امروز می توان با کارهای فرهنگی و هنری فاخر در نوجوانان و جوانان روحیه انقلابی را تقویت کرد، به عنوان مثال سرود سلام فرمانده یکی از کارها و تولیدات فاخر خوب بود که ضرورت دارد چنین تولیداتی افزایش یابد.
بنا بر این گزارش، در ادامه این نشست، مسئولان دبیرخانه کانون های مساجد استان های سیستان و بلوچستان، سمنان، خراسان جنوبی و گیلان به صورت مجازی به بیان برنامه های ایام الله دهه فجر کانون های مساجد استان متبوع خود پرداختند که تبدیل راهپیمایی ۲۲ بهمن به جشن خانوادگی، برپایی نمایشگاه سه بعدی شبهه زدایی، بحث مقاومت و پیشرفت کشور، اجرای طرح «هر مسجد یک جشن» و جشن های محله ای، تبیین گفتمان انقلاب در مساجد اهل سنت، برپایی ایستگاه های فرهنگی و نقاشی برای کودکان از جمله این برنامه ها بوده است.
بنا بر این گزارش، همچنین نمایندگان برخی از دستگاه ها همچون کانون اندیشه جوان، شورای معارف سیما، ستاد امر به معروف و نهی از منکر، بنیاد حضرت موعود (عج)، ستاد اقامه نماز، سازمان تبلیغات اسلامی، مرکز رسیدگی به امور مساجد نیز در این نشست به تشریح برنامه های دستگاه هایشان در ایام دهه فجر پرداختند.
برگزاری نشست های تبیینی، توزیع محتوا پیرامون انقلاب اسلامی در دانشگاه ها و کانون اندیشه جوان برای مخاطبان جوان از جمله برنامه های کانون اندیشه جوان برای ایام دهه فجر انقلاب اسلامی است و هماهنگی صدا و سیما با آموزش و پرورش و کانون های مساجد و دیگر دستگاه ها برای پوشش برنامه های دهه فجر در شبکه های سراسری، برون مرزی، داخلی و خارجی و پوشش برنامه های شاخص دستگاه ها و نهادهای عضو کمیته مساجد، دعوت از مسئولان دستگاه ها و نهادها در صدا و سیما برای اعلام برنامه ها، پخش محافل قرآنی از شبکه قرآن سیما از جمله برنامه های مورد توجه شورای معارف سیما دراین ایام است.
جشن ۱۰ شب، ۱۰ مسجد
اهتمام به جهاد تبیین در برنامه های دهه فجر از سوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر مورد توجه قرار خواهد گرفت و برگزاری اجلاس «خدمات انقلاب اسلامی به اندیشه مهدویت» در مشهد مقدس، اعزام مبلغ، برگزاری ویژه برنامه «۱۰ شب ۱۰ مسجد» با موضوع انقلاب و مهدویت، برپایی نمایشگاه پوستر مهدویت و انقلاب اسلامی در مدارس و مساجد هم از جمله برنامه های بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود (عج) است.
جشنواره فرهنگی فجر تا فجر
همچنین برگزاری جشنواره فرهنگی فجر تا فجر، برگزاری مسابقات کتابخوانی، پاسخ به شبهات در مساجد منتخب، برگزاری نشست های تخصصی نماز، اعزام مبلغ و کارشناس در مناطق محروم، دیدار با خانواده شهدای نماز، برگزاری جشن های تکلیف دختران و پسران در مناطق محروم، تجلیل از خادمان نماز و اکران فیلم در مدارس و نیز تولید برنامه قهرمانان با همکاری برنامه سمت خدا از جمله برنامه های ستاد اقامه نماز در ایام دهه فجر است.
بنا بر این گزارش، کنش گری بانوان در ویژه برنامه بانور در محلات، تبیین گری هسته های مقاومت در مساجد و مدارس و برگزاری جشن های دهه فجر انقلاب و نیز برپایی محافل قرآنی از جمله برنامه های سازمان تبلیغات اسلامی در ایام الله دهه فجر انقلاب است و آذین بندی مساجد، برپایی ایستگاه های صلواتی و فرهنگی، برگزاری مسابقات کتابخوانی در مساجد، بانگ الله اکبر از ماذنه مساجد در شب ۲۲ بهمن، اجرای ویژه برنامه های دهه فجر در مساجد محوری، برگزاری مسابقات کتابخوانی، حضور سخنرانان در مساجد برای پاسخگویی به شبهات مردم و همچنین اهتمام به جهاد تبیین از برنامه های مورد توجه مرکز رسیدگی به امور مساجد برای این ایام خواهد بود.
نظر شما