به گزارش خبرگزاری شبستان از استان قم، حجتالاسلام محمدصادق یوسفیمقدم، در کمیسیون تخصصی نخستین همایش ملی مرجعیت علمی قرآن کریم که در پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن برگزار شد، گفت: این همایش با هدف تولید دانش قرآنی، فرهنگسازی و جلب نظر سیاستگذاران علمی کشور برای توجه به ابعاد علمی قرآن کریم برنامهریزی و اجرا شده است.
وی با بیان اینکه فرآیند آمادهسازی این همایش از دیماه سال ۱۴۰۰ آغاز شد،افزود: تا امروز بیش از ۵۰ نشست علمی در قالب کرسیهای تخصصی برگزار شده که بیسابقه است؛ این نشستها فرصت مناسبی برای نقد و اصلاح مقالات و تولید محتوای علمی فراهم کرده است.
رئیس پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن کریم به تولید مقالات علمی در این رویداد اشاره کرد و گفت: تاکنون ۱۳۶ مقاله تدوین شده است و این تعداد تا پایان همایش به ۱۴۰ مقاله خواهد رسید؛ ارزیابی تخصصی مقالات، برگزاری نشستهای علمی حول محورها و انتشار مقالات در مجلات علمی پژوهشی از جمله اقداماتی است که برای تقویت خروجیهای علمی انجام دادهایم.
یوسفیمقدم تأکید کرد: قرآن کریم کتاب هدایت بشری است و باید در عرصههای مختلف علمی حضور داشته باشد؛ پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن کریم در این راستا مجموعهای از نرمافزارها و دادههای علمی را آماده ارائه به فضای علمی کشور کرده است که نقطه شروعی برای حرکت گستردهتر در مسیر مرجعیت علمی قرآن خواهد بود.
وی با اشاره به تدوین گزارشهای علمی در این زمینه افزود: حدود ۲۰۰ صفحه تحقیق درباره محتوای مقالات جمعآوری و تبیین شده است که در قالب گزارش مرجعیت علمی قرآن کریم منتشر خواهد شد؛ علاوه بر این، تاکنون سه جلد مصاحبه علمی با شخصیتهای برجسته و چندین کتاب تخصصی در این زمینه آماده و در اختیار محققان قرار گرفته است.
رئیس پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن کریم همچنین به ساختار کمیسیونها و پنلهای همایش اشاره کرد و گفت: این پنلها در پنج محور اصلی از جمله مفهومشناسی، مبانی مرجعیت علمی قرآن کریم و روششناسی تحقق این مرجعیت برگزار شدهاند؛ هر روز به یک محور اختصاص یافته تا مباحث علمی به صورت جدی و دقیق بررسی شود.
نخستین همایش ملی مرجعیت علمی قرآن، پنج شنبه، چهارم بهمن ۱۴۰۳ با معرفی صاحبان آثار برتر به کار خود پایان میدهد.
نظر شما