سینمای ایران و مالزی؛ همکاری فرهنگی در افق‌های تازه آغاز شد

به‌منظور معرفی برنامه‌های جشنواره و تأکید بر اهمیت گسترش همکاری‌های فرهنگی میان ایران و مالزی، نشست رسانه‌ای سومین جشنواره فیلم‌های ایرانی در مالزی دوم بهمن‌ماه در سالن سینمایی جی‌اس‌سی مید ولی واقع در شهر کوالالامپور برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کوالالامپور با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و  سفارت جمهوری اسلامی ایران در مالزی و شرکت ملی توسعه فیلم مالزی (فیناس)، به‌عنوان برگزارکنندگان اصلی این رویداد، تلاش گسترده‌ای برای برگزاری موفق این جشنواره انجام دادند.

حبیب‌رضا ارزانی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مالزی و حسن المطلب، کارگردان و از پیشگامان سینمای انیمیشن در مالزی، از سخنرانان این نشست بودند. استقبال خوب  رسانه‌ها و فعالان حوزه سینمای  از این نشست، نشانگر اهمیت این رویداد در ایجاد پیوندهای فرهنگی و هنری میان دو کشور بود.

ارزانی در این نشست، بیان کرد: جشنواره فیلم ایران صرفاً یک جشن سینمایی نیست؛ بلکه پلی فرهنگی است که ملت‌ها را به هم پیوند می‌دهد و درک متقابل را تقویت می‌کند. سینمای ایران، با روایت داستان‌هایی عمیق و جهان‌شمول، همواره توانسته است مخاطبان جهانی را به خود جذب کند.

وی افزود: این آثار، نه تنها تصویری واقعی از زندگی و سنت‌های ایرانی ارائه می‌دهند، بلکه بستری برای بررسی مسائل اجتماعی و انسانی فراهم می‌آورند.

سفر گروهی از فیلم‌سازان و مدیران سینمای ایران به ایران

رایزن فرهنگی کشورمان با اشاره به تاریخچه سینمای ایران گفت: پس از انقلاب اسلامی، سینمای ایران دچار تحولی شگرف شد و توانست با کارگردانانی همچون عباس کیارستمی، اصغر فرهادی و مجید مجیدی، سبکی منحصربه‌فرد ایجاد کند که روایت‌های تأثیرگذار انسانی را با ظرافت‌های اجتماعی تلفیق می‌کند. آثار این هنرمندان نه تنها تحسین منتقدان جهانی را برانگیخته، بلکه در صنعت سینمای بین‌المللی تأثیری ماندگار گذاشته است.

وی در ادامه، گفت: شباهت‌های فرهنگی میان ایران و مالزی زمینه‌ساز همکاری‌های بیشتری در صنعت فیلم‌سازی است.

ارزانی اعلام کرد که گروهی از فیلم‌سازان و مدیران سینمای ایران ماه آینده به مالزی سفر خواهند کرد تا فرصت‌های همکاری با صنعت فیلم و شبکه‌های تلویزیونی این کشور را بررسی کنند.

تبلور معنویت و اخلاق در سینمای ایران

وی درباره سینمای دفاع مقدس و سینمای پس از انقلاب اسلامی گفت: بزرگترین هنر هنرمندان ایرانی، با توجه به تمام تحریم های غرب علیه ایران، استقاده از ظرفیت داخل و عدم اتکا به غرب است. سینمای دفاع مقدس به عنوان سمبلی از ظلم‌های بسیار علیه ایران اسلامی و دفاع مقدس توده‌هاست.

ارزانی تأکید کرد: به تصویر کشیدن این صحنه‌ها در قالب سکانس‌های یک فیلم، هنرمندی هنرمندان ایران را طلب می‌کند که این اتفاق مبارک توسط سینماگران ایران رقم خورد.

سینمای ایران و مالزی؛ همکاری فرهنگی در افق‌های تازه آغاز شد

رایزن فرهنگی کشورمان در ادامه سخنانش، به معنویت و اخلاق در سینمای ایران اشاره داشت و گفت: در بخشی از فیلم‌های ایران پس از انقلاب مضامین اخلاقی و معنوی بسیاری وجود دارد که قابل استفاده برای تمام کشورهاست.

لزوم همکاری‌های مشترک میان متخصصان سینمای مالزی و ایران

حسن المطلب، از پیشگامان سینمای انیمیشن در مالزی با تمجید از سینمای ایران اظهار داشت: سینمای ایران از برجسته‌ترین نمونه‌های روایت داستان‌های انسانی است که توانسته است با ترکیب هنر، فرهنگ و اخلاق، مخاطبان جهانی را جذب کند. کارگردانانی مانند عباس کیارستمی و مجید مجیدی در این مسیر نقش بسزایی ایفا کرده‌اند.

وی رشد سینمای انیمیشن ایران را ستود و از حضور انیمیشن «پسر دلفینی» در این جشنواره به‌عنوان فرصتی برای معرفی توانمندی‌های این حوزه یاد کرد.

حسن المطلب ابراز امیدواری کرد که این جشنواره بتواند زمینه‌ای برای همکاری‌های مشترک میان متخصصان سینمای مالزی و ایران فراهم کند.

سینمای ایران و مالزی؛ همکاری فرهنگی در افق‌های تازه آغاز شد

وی به امام خمینی(ره)، بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و فرمایش ایشان درباره ی سینما اشاره کرد و گفت: امام خمینی(ره) در آن زمان فرمودند ما باید از سینما برای بیان مضامین و مفاهیم عالی استفاده کنیم و ایشان سینما را تحریم نکرد.

سومین دوره جشنواره فیلم‌های ایرانی در مالزی از ۱ تا ۴ اسفندماه جاری در سالن‌های سینمایی جی‌اس‌سی در کوالالامپور، پنانگ و جوهور بهرو برگزار خواهد شد. در این دوره، پنج فیلم ایرانی از ژانرهای مختلف به نمایش درمی‌آیند.

کد خبر 1799976

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha