چهارمین جشنواره ملی مولودی‌خوانی نبوی در سنندج به کار خود پایان داد

چهارمین جشنواره ملی مولودی‌خوانی نبوی با تجلیل از «حاج خلیفه ماشالله بختیاری» پیشکسوت ۱۱۳ ساله مولودی‌خوانی کردستان به کار خود پایان داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان کردستان، مولودی‌خوانی از آئین و رسوم مردمان کردستان است که در جشن‌ها، شادی‌ها، مناسبت‌ها و برنامه‌های مختلف سال در این استان اجرا می‌شود.

اهمیت مولودی‌خوانی به حدی است که دانشگاهیان را برای برنامه‌ریزی در خصوص برگزاری جشنواره‌ای متناسب با این موضوع پای کار آورد.

دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج چهار سال است که برگزاری جشنواره مولودی‌خوانی را با عنوان جشنوازه مولودی‌خوانی نبودی میزبانی می‌کند، جشنواره‌ای که امسال به صورت ملی برگزار شد و مورد استقبال مولودی‌خوانان استان‌های مختلف کشور قرار گرفت.

چهارمین جشنواره ملی مولودی‌خوانی نبودی در سنندج به کار خود پایان داد

امروز چهارشنبه(۳ بهمن ماه) چهارمین جشنواره ملی مولودی خوانی نبوی به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واخد سنندج به کار خود پایان داد و ضمن تقدیر از برگزیدگان این جشنواره پیشکسوت عرصه مولودی‌خوانی «حاج خلیفه ماشالله بختیاری» مولودی‌خوان ۱۱۳ ساله را مورد تکریم قرار داد.

ترویج اندیشه وحدانیت و ارزش‌های دینی در سایه پیروزی انقلاب اسلامی

ماموستا اقبال بهمنی نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری در این جشنواره اظهار کرد: یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران ترویج اندیشه وحدانیت و ارزش‌های اسلامی است که به برکت پیروزی انقلاب اسلامی روز به روز این تفکر در حال افزایش بوده و ثمره آن عشق و ارادت مردمان این کشور به ویژه استان کردستان به پیامبر رحمت و مهربانی است.

وی افزود: مردمان کردستان ارادتمندان به رسول اکرم و اهل بیت علیه السلام هستند و بخشی از این ارادت را در طنین نوای دف و مولودی خوانی و ذکر پیامبر نمایش می‌دهند.

وی خاطرنشان کرد: امروزه وجود خانقاه‌ها به عنوان یکی از مراکز فرهنگی در استان کردستان زمینه ترویج فرهنگ طریقت و هدایت نوجوانان به سمت مولودی‌خوانی را فراهم کرده است.

چهارمین جشنواره ملی مولودی‌خوانی نبودی در سنندج به کار خود پایان داد

نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری اذعان کرد: برگزاری چنین جشنواره‌هایی منجر به تقویت مولودی خوانی و ایجاد انگیزه میان جوانان در این زمینه می‌شود.

مولودی‌خوانی سرشار از ذکر نام خدا و رسول اکرم

حجت‌الاسلام علی فرج‌الله مسئول دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این مراسم اظهار کرد: مولودی‌خوانی ذکر نام خدا و نعت رسول اکرم است که نباید به فراموشی سپرده شود.

وی افزود: مولودی‌خوانی در نعت رسول اکرم سابقه دیرینه‌ای دارد که به دوران صدر اسلامی برمی‌گردد.

وی تصریح کرد: امروزه مردم غزه با مردم کردستان رابطه عجیبی دارند چرا که امام شافعی متولد غزه است و شادی و نشاط مردم غزه در پیروزی اخیر موجب شادی مردمان این مرز و بوم شد.

مسئول دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی با زنده بودن هنر با دنبال کردن آن توسط هنرمندان استمرار می‌یابد و امروز باید هنرمندان عرصه مولودی‌خوانی این هنر معنوی را به نسلهای فعلی و آیندگان منتقل کنند.

چهارمین جشنواره ملی مولودی‌خوانی نبودی در سنندج به کار خود پایان داد

حجت‌الاسلام علی فرج‌الله ادامه داد: برگزاری جشنواره مولودی‌خوانی نبوی برای چهارمین سال در کردستان اقدامی ارزشمند از سوی دانگشاه آزاد کردستان است که به ماندگاری این هنر و ایجاد انگیژه هنرمندان مولودی خوان کمک می‌کند.

کردستان مهد مولودی‌خوانی

کیوان شافعی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج نیز در این جشنواره اضافه کرد: کردستان مهد مولودی خوانی است که مولودی خوانان این استان با نعت رسول خدا ارادت خود را به ایسلن به تصویر می‌کشند.

وی افزود: فضائل پیامبر اکرم در قالب اشعار آهنگین از سوی مولودی خوانان قرائت و به زبان‌های فارسی، کردی و عربی خوانده می‌شود.

شافعی اضافه کرد: این جشنواره ها می‌تواند به گوشه ای از ارادت مولودی خوانان و دف نوازان به رسول اکرم بپردازد و آنرا به نمایش بگذارد.

چهارمین جشنواره ملی مولودی‌خوانی نبودی در سنندج به کار خود پایان داد

کردستانی‌ها مولودی‌خوانی را عامل برکت و رحمت الهی می‌دانند و در ایام مختلف سال به ویژه ماه ربیع‌الاول نوای مولودی‌خوانی در کوی و برزن و منازل طنین انداز می‌شود.

چهارمین جشنواره مولودی‌خوانی نبوی از روز گذشته در دانشگاه آزاد سنندج در رشته‌های دف نوازی و مدیحه سرایی گروهی، مولودنامه، معراج‌نامه، مقام خوانی، خانقاهی انفرادی و بخش مقالات علمی و پژوهشی در زمینه مولودی‌خوانی آغاز بکار کرد.

این جشنواره از سری برنامه‌های امامت و مهدویت بود که در سه بخش دانشجویی، علمی و پژوهشی برگزار شد.

کد خبر 1800084

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha