لزوم برنامه ریزی برای تولید محصول فرهنگی هنری در حوزه کودک و نوجوان؛ راننده اسنپ باشیم

جانباز گفت: ما قرار است نقش کمک‌کننده و مباشرت را داشته باشیم تا جریان هنر و محصول فرهنگی هنری برای کودک و نوجوان را تقویت کنیم، در جریان جهاد تبیین باید راننده اسنپ شده و عرضه‌کنندگی داشته باشیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان مازندران، علی جانباز- رئیس حوزه هنری کودک و نوجوان کشور در آیین افتتاحیه دفتر کودک و نوجوان حوزه هنری استان مازندران و معارفه محمدرضا ولی‌پور بعنوان مسئول دفتر کودک و نوجوان حوزه هنری استان و همچنین رونمایی از پوستر نوج، اظهار کرد: پاسخ به این سوال که چرا حوزه هنری فعالیت خود را در عرصه کودک و نوجوان آغاز کرد، مهم است.

وی افزود: ما در مجموعه‌ حوزه هنری از ابتدای پیگیری دفتر ادبیات پایداری در کشور شاهد این بودیم که بخش مهمی از کار مربوط به کودک و نوجوان بود.

جانباز خاطرنشان کرد: ما دو دوره مدیریت‌های متنوعی داشتیم و کار مفید "شکرستان" را در مجموعه حوزه هنری تولید کردیم، آقای "صادق رضایی" نیز یک کار موثر و خوب را ارائه بودند که کار کتاب و نشر مهرک را از وی به یادگار داریم.

رئیس حوزه هنری کودک و نوجوان با اشاره به وجود تنوع موضوعات حوزه کودک و نوجوان، عنوان کرد: در دهه ۹۰ تجربه دوره مربی‌گرا را در کشور داشتیم که پیش از آن نداشتیم، از ۱۴۰۰ به اینطرف نتوانستیم در ایده تربیتی خودمان را بازآوری کنیم و جامعه به سمت فردگرایی حرکت می‌کند، احتمال گوشی همراه بیشترین عنصری است که با آن در تعامل است.

این مسئول ادامه داد: ما تربیت می‌کنیم تربیت در دوره جدید مصرف‌گراست و حجم مشاهدات در صفحات مجازی خورد و خوراک فرهنگی است که مخاطب بیش از هر چیزی با آن مواجه است، اساسا دیگر خبری از تجربه محیط‌گرا نیست.

وی کارکرد مصرف و محصول فرهنگی را کارکردی تربیتی دانست و گفت: امروز امر محتوا و محصول فرهنگی امری استراتژیک دانست مثلا کره که امروز بچه‌های ما با گروه بی تی اس آشنایی زیادی دارند و سایر موارد که با خلق مزیت سیاسی، اقتصادی و فرهنگی همراه است.

جانباز اعلام کرد: امروز محتوا و صنایع فرهنگی در صنایع نیز کارکرد دارد، مثلا یکی از تمرکزهای صادراتی ترکیه در حوزه اسباب‌بازی است و به‌طور کلی مصرف و محصول فرهنگی کارکرد پیدا می‌کند بنابراین حوزه هنری یک سازمان استراتژیکی بوده که نقش مباشرتی دارد.

رئیس حوزه هنری کودک و نوجوان با اشاره به گزارشی از اقدامات حوزه هنری در حوزه کودک و نوجوان، بیان کرد: ما تقریبا بزرگترین تولیدکننده انیمیشن در کشور هستیم، بیش از ۷هزار دقیقه انیمیشن سالی دو یا سه انیمیشن سینمایی تولید می‌شود اینها دستاوردهای انقلاب است، انیمیشن "بچه زرنگ، کانگوروها، ببئیی و ببئو، رویا شهر و غیره" محصولات جریان انقلاب است.

این مسئول با اشاره به عملکرد حوره هنری در بخش کتاب کودک، بیان کرد: نشر شکوفه، امیرکبیر، مهرک، بین‌الملل و غیره حدود ۲هزار کتاب کودک تولید شده، در حوزه سرود و موسیقی کودک بار همینطور، در حوزه توجه به مسئله بازارپردازی محصولات فرهنگی به‌خصوص بازار اسباب‌بازی نیز تمرکز جدی صورت می‌گیرد.  

وی تاکید کرد: در حوزه تربیت و توانمندسازی قشر آینده این صنایع متاسفانه در کشور لنگ هستیم، منظور اینکه صف مشخصی در تربیت گروه‌های هنری نوجوانان نداشتیم حتی نیم درصد کار انجام نشده،   در ساری چهار الی پنج هنرستان داریم که سهم ورودمان کم است.

جانباز اعلام کرد: باشگاه‌های رشد نوجوان اتفاق خوبی است که در حوزه هنری شکل گرفته، مثلا جشنواره امید فردا بزرگترین جشنواره هنری کشور است، ما هم قرار نقش کمک‌کننده و مباشرت را داشته باشیم تا جریان هنر و محصول فرهنگی هنری برای کودک و نوجوان را تقویت کنیم.

رئیس حوزه هنری کودک و نوجوان بیان کرد: ما در تلاشیم که در مباشرت امر تربیت کمک کنیم، امروز اگر بخواهیم به بچه‌ها اسلحه بیاموزیم باید هنر یاد بدهیم کنش و درون‌دادش هنری شده در حالی که در دوران دفاع مقدس به ما آموزش اسلحه ارائه می‌شد.

این مسئول با بیان اینکه وظیفه اصلی ما جهاد تبیین است، اعلام کرد: شیوه و عمل ما در جهاد تبیین کار ترویجی است، باید توزیع‌کنندگی با تولیدمان هماهنگ باشد، تولید کتاب، ویدیو و نماهنگ خوب است اما باید به عرضه تولیدات در دست مخاطبان توجه کرد اما حواسمان نیست.

وی یادآور شد: در جنگ همه نمی‌رفتیم اسلحه بسازیم آموزش تفنگ‌زدن داشتیم الان همه در حال تولید هستیم کسی در فیلم توزیع و مروج بودن نیست، مثلا فیلم‌سازانی که فیلم شهدایی همچون شیرودی و کشوری ساختند به اینکه چقدر فروش رفت توجه نمی‌کنند.

جانباز تاکید کرد: مثال اینکه فیلم زودپز تا الان ۱۸۰میلیارد تومان فروخت ۲ میلیون و ۵۰۰نفر آن را دیدند، فیلم فسیل را هم ۷ میلیون نفر دیدند تعداد محدودی آن را ساختند هزار نفر مخاطبش هستند ما برعکس هستیم هزار نفر تولید می‌کنیم چند نفر محدود آن را می‌بینیم.

رئیس حوزه هنری کودک و نوجوان کشور در پایان تصریح کرد: ما باید راننده اسنپ شویم توزیع کنیم که مصداق بارزی از جهاد تبیین همین است، ترویج کتاب خیلی خوب است اما آن چیزی که مزیت است اما باید میدان را دست بگیریم، ما نمی‌توانیم در اینستاگرام درباره شهید عجیمیان و ...‌.حرف بزنیم باید در میدان باشیم.  


به گزارش شبستان، در پایان این مراسم پوستر اولین رویداد استعدادیابی تربیت هنرمند نوجوان در ساری رونمایی شد، این رویداد با موضوعاتی از قبیل؛ فن بیان و مجری‌گری، هوش مصنوعی، نویسندگی، فیلم‌سازی، عکاسی، گرافیک، نقاشی، تدوین، سرود، شعر و تئاتر برگزار خواهد شد و علاقه‌مندان می‌توانند آثار هنری خود را حداکثر تا ۲۰ بهمن ماه به شماره ۰۹۳۷۷۹۰۹۸۴۵ در پیام‌رسان بله و ایتا ارسال کنند.

کد خبر 1800175

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha