به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حمید شاه آبادی، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شب گذشته (14مهر) در مراسم اختتامیه چهاردهمین جشنواره تئاتر استانی قم به جایگاه ویژه استان قم در تئاتر اشاره کرد و گفت: قم باید داعیه دار گونه های مختلف تئاتر در عرصه های هنر دینی و دفاع مقدس باشد.
وی تاکید کرد: هنگامی که اعتقادات و اندیشه های دینی هنرمندان با هنرشان آمیخته می شود تاثیر بیشتری بر روی مخاطب خواهد داشت.
شاه آبادی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به طرح استقرار گروه های تئاتری در سطح کشور گفت: این طرح با هدف حمایت از گروه های فعال در این عرصه تدوین شده و در کشور ابلاغ خواهد شد.
وی ادامه داد: در این طرح گروه های تئاتری در سه سطح الف، ب و ج تقسیم بندی شده و بر این اساس از حمایت های مادی و معنوی بهره مند می شوند.
شاه آبادی تصریح کرد: بر اساس این آیین نامه مجوزهای موقت گروه ها به صورت دایمی شده و اعتباری دایمی نیز برای فعالیت آنها در نظر گرفته می شود تا بتوانند برنامه ای سالانه ارایه کنند.
وی خاطر نشان کرد: تا پایان دولت دهم و با اجرای این طرح پایه های حرکتی گروه های تئاتر در کشور مستحکم تر شده تا زمینه فعالیت تخصصی تر آنها نیز فراهم شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم نیز در این مراسم گفت: تئاتر آیینی از این استان آغاز شده و این هنر در قم از پشتوانه عمیق اعتقادی و محتوایی برخوردار است.
سیدمرتضی اسماعیلی طبا تصریح کرد: بحث هنر دینی و رابطه دین و هنرمند در تئاتر قم به خوبی متجلی است و این هنر تاثیرگذاری بالایی بر مخاطب دارد.
وی بر ساماندهی اتاق فکر تئاتر قم با حضور پیشکسوتان این عرصه تاکید کرد و گفت: در این اتاق می توان نقاط ضعف را شناسایی و مرتفع ساخت.
اسماعیلی طبا افزود: برای نخستین بار شورای حمایت و ساخت تئاتر در استان قم با هدف رعایت عدالت در توزیع اعتبارات و حضور همه گونه های تئاتری در سه سطح الف، ب و ج ایجاد شد.
لازم به ذکر است، در پایان این مراسم هیئت داوران برگزیدگان این جشنواره را به شرح ذیل اعلام کرد:
در بخش بروشور، سیدرضا شریعت برای طراحی برشور عهد دیرین و هادی معزی برای طراحی تئاتر قصه آژاکس برگزیده شدند.
سیدشهاب رضوی نیز در بخش گریم در تئاتر عهد دیرین تو رو می خواند و نیز در بخش موسقی نیز حامد جهانبخش برای نمایش زمان آخر و مهدی نادری برای نمایش عهد دیرین موفق به دریافت لوح تقدیر شدند.
در بخش نور سعید برجعلی و سالار حسینی فر برای تئاتر زمان آخر و در بخش طراحی لباس سیدمحمد حسینی در نمایش عهد دیرین و محمدرضا شاهمردی و سالار حسینی فر برای تئاتر قصه آژکس منتخب دریافت جایزه شدند.
در بخش طراحی صحنه نیز مهدی نیکروش برای نمایش باید امشب بروم و مشترکا محمدرضا شاهمردی و سالار حسینی فر در تئاتر قصه آژاکس لوح تقدیر هیات داوران این جشنواره را از آن خود کردند.
زکیه بهبهانی، حمیده عمویی و زهرا فشکی و بهناز انارکی و در بخش بازیگری زن و علی مقدم، سیدمیثم عابدینی، سیدصدرا میره ای و مهدی رکنی نیز در بخش بازیگری مرد به مقام های اول تا سوم دست یافتند.
دربخش نمایشنامه نیز محمدرضا شاهمردی برای کار قصه آژاکس، کامران شهلایی برای نمایش باید امشب بروم و ابوالفضل بوالغندر برای تئاتر کابوس کشدار شادی لوح تقدیر این جشنواره را کسب کردند.
محمدرضا شاهمردی، فاضل حائری و صدیقه مشایخی به ترتیب برای نمایش های قصه آژاکس، باید امشب بروم و کابوس کشدار شادی در بخش کارگردانی مقام های برتر جشنواره را کسب کردند.
پایان پیام/
نظر شما