به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، علی اکبر روحیگلخطمی در نشست خبری مراسم "همایش بیست سالگی ما، پاسداشت ۲ دهه خدمت ماندگار کانون شهید روحی در ترویج و ارتقای فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در کشور" با بیان اینکه کانون روحی از معدود تشکلهای تخصصی در حوزه کتاب و کتابخوانی در کشور است، اظهار کرد: این مجموعه از سال ۱۳۸۳ فعالیت خود را در حوزه کتاب و کتابخانه آغاز کرد و امروز به عنوان یکی از پیشروترین نهادهای فرهنگی در این زمینه شناخته میشود. ما در طول این سالها موفق به کسب رتبههای برتر در جشنوارههای مختلف شدهایم، از جمله تقدیر ویژه در جشنواره کتابخوانی ماه در سال ۱۴۰۲، تشکل برتر کتابخوانی در سال گذشته از سوی استانداری خراسان رضوی، و مروج برتر کتابخانه کشور در سال ۱۳۹۸ از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی.
وی با تشکر از رسانهها و اصحاب قلم به خصوص خبرگزاری شبستان و ایبنا که در طول این سالها همراه این مجموعه بودهاند، گفت: رسانهها نقش مهمی در معرفی فعالیتهای ما داشتهاند و ما قدردان این همراهی هستیم. همچنین، تاکیدات مقام معظم رهبری در حوزه کتاب و کتابخوانی همواره چراغ راه ما بوده است.
مدیرعامل موسسه فرهنگی روحدانایی از رونمایی کتاب «بیستسالگی ما» در این مراسم خبر داد و توضیح داد: این کتاب شامل سی روایت از مدیران و مسئولین استانی و کشوری است که در طول این بیست سال با مجموعه ما همکاری داشتهاند. این کتاب به عنوان یک الگوی تجربهنگاری میتواند برای سایر نهادهای فرهنگی در سطح کشور مفید باشد.
وی همچنین از رونمایی نماد جدید موسسه روحدانایی در این مراسم خبر داد و افزود: این نماد نشاندهنده هویت جدید ما و ادامه مسیرمان در حوزه ترویج فرهنگ کتابخوانی است.
برگزاری ۵۰۰ رویداد کتابخوانی
روحیگلخطمی با اشاره به گستردگی فعالیتهای این مجموعه، گفت: ما در طول بیست سال فعالیت خود، نزدیک به ۷۳۰۰ روز را در حوزه تخصصی کتاب و کتابخوانی سپری کردهایم و در این مدت بیش از ۵۰۰ رویداد شهری، استانی و ملی برگزار کردهایم. از جمله این رویدادها، پویشهای ملی کتابخوانی است که با استقبال گسترده مخاطبان مواجه شده است.
وی افزود: مرکز مجازی مسابقات کتاب ما با آدرس www.M-ketab.ir توانسته است نزدیک به ۱۰۰ هزار عضو از سراسر کشور جذب کند. همچنین، مخاطبان اصلی ما در استان خراسان رضوی بیش از ۶۵ هزار نفر هستند که نشاندهنده گستردگی فعالیتهای ما در این منطقه است.
در بخش دیگری از این نشست، روحیگلخطمی به تشریح رویداد «مشهد، شهر کتابخانهها» پرداخت و گفت: این رویداد برای سومین سال متوالی در سطح شهر مشهد برگزار میشود و هدف اصلی آن تربیت مربیان و تسهیلگران کتابخوانی نوجوان است. امسال، ۱۰۷ باشگاه کتابخوانی در محلات مشهد فعال هستند و نزدیک به ۱۰۰ مربی و تسهیلگر در دورههای آموزشی ما شرکت کردهاند.
راه اندازی باشگاههای کتابخوانی در ۱۷۰ محله مشهد
مدیر کانون فرهنگی هنری شهید روحی ادامه داد: این مربیان پس از گذراندن دورههای چهلساعته، باشگاههای کتابخوانی را در ۱۷۰ محله مشهد راهاندازی کردهاند. این باشگاهها به عنوان پل ارتباطی بین مدرسه، مسجد، خانواده و کتابخانه عمومی عمل میکنند و نقش مهمی در ارتقای فرهنگ مطالعه در بین نوجوانان ایفا میکنند.
روحیگلخطمی از برگزاری مراسم پایانی این رویداد در روز چهارشنبه، ۱ اسفندماه، در تالار شهر مشهد خبر داد و گفت: در این مراسم از مربیان و باشگاههای برتر کتابخوانی تقدیر خواهد شد. همچنین، کتابهای برتر انتخابشده توسط نوجوانان معرفی و از آنها تقدیر میشود.
وی در پایان با تشکر از همراهی نهادهای مختلف و مشارکتهای مردمی، گفت: ما در این مسیر همواره به دنبال ایجاد پیوند بین نهادهای فرهنگی و مردم بودهایم و امیدواریم با ادامه این فعالیتها، گامهای موثری در ترویج فرهنگ کتابخوانی برداریم.
انتهای پیام/
نظر شما