ورزش کردستان درگیر و دار نبود حامی

ورزش کردستان علیرغم درخشش ورزشکاران این استان در عرصه‌های ملی و کسب ۵۷ مدال رنگارنگ توسط آنها در میادین فراملی، از نبود حامی و پشتیبان رنج می‌برد و امروز این دغدغه به مطالبه جدی ورزشکاران کردستانی تبدیل شده که خواهان حمایت ادارات و بخش‌های خصوصی از ورزش استان هستند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان کردستان، کردستان سرشار از استعدادهای ورزشی است، ورزشکارانی که در رشته‌های مختلف افتخارآفرین این مرز و بوم شده‌اند و تعدادی از آنها با تلاش خود ۵۷ مدال رنگارنگ را در میادین فراملی به افتخارات این استان افزوده‌اند.

در حال حاضر ۶۸ هزار و ۲۷۳ ورزشکار کردستانی سازمان یافته در قالب ۵۲ هیات استانی و ۳۱۰ هیات شهرستانی فعالیت دارند.

مشکل مالی یکی از دغدغه‌های ورزش قهرمانی در کردستان است و این مهم ضرورت همکاری و حمایت بخش‌های خصوصی و اسپانسر را برای پشتیبانی از ورزشکاران دوچندان کرده است.

عصر امروز شنبه ( ۶ بهمن ماه) شورای عالی ورزش و ستاد ساماندهی امور جوانان استان با حضور استاندار و مسئولین کردستان برگزار شد تا راهکارهای لازم برای جذب حمایت بخش خصوصی و نهادهای تولیدی و اقتصادی استان احصا شود.

در واقع بررسی راهکارهای حمایت بخش خصوصی و نهادهای تولیدی و اقتصادی استان از ورزشکاران و تیم های ورزشی کردستان در لیگ های مختلف کشور و بحث در خصوص وضعیت زیرساخت‌های ورزشی و راه های تامین اعتبار پروژه های نیمه تمام حوزه ورزش از جمله دستور کار شورای عالی ورزش استان بود و برنامه های هفته جوان نیز به عنوان دستور کار ستاد ساماندهی امور جوانان استان کردستان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

ورزش کردستان درگیر و دار نبود حامی

واحدهای تولیدی بزرگ استان کردستان حامی ورزش باشند

استاندار کردستان با اشاره به تعدد استعدادهای ورزشی در استان از واحدهای تولیدی بزرگ خواست در راستای ایفای نقش مسئولیت اجتماعی خود از ورزش حمایت کنند.

آرش زره‌تن لهونی تاکید کرد:  شرکت‌های دولتی برای هزینه‌کرد در حوزه مسؤلیت‌های اجتماعی نیازمند مصوبه شورای برنامه‌ریزی استان هستند اما شرکت‌های خصوصی دارای سازوکار سخت اداری برای ایفای نقش مسئولیت های اجتماعی خود نیستند.

استاندار کردستان در این خصوص پیشنهاد کرد کمیته‌ای با حضور جمعی از پیشکسوتان معتمد و مقبول ورزشی ذیل شورای عالی ورزش استان تشکیل و در این کمیته در خصوص نحوه توزیع عادلانه هزینه مسئولیت‌های اجتماعی میان هیات‌ها وتیم‌های ورزشی استان، تصمیم‌گیری شود.

وی استفاده از مصوبه برنامه هفتم توسعه را دیگر ظرفیت قانونی حمایت از ورزش عنوان کرد و افزود: طبق این مصوبه هزینه کرد واحدهای اقتصادی در حوزه ورزش، به عنوان مالیات آنان محاسبه می‌شود لذا استفاده از این محل به نفع ورزش استان است.

زره‌تن لهونی نبود مکان مناسب برای برگزاری مسابقات ملی و بین‌المللی در سنندج را دور از شان مردم فرهیخته این شهر دانست و قول داد ۱۵ میلیارد برای تجهیز و تکمیل سالن ۶ هزار نفری سنندج اختصاص دهد.

وی در ادامه از همه دستگاه‌های اداری استان خواست تا زمانی که مجموعه خوابگاهی مناسبی در استان آماده شود، اداره کل ورزش و جوانان را در اسکان ورزشکاران در زمان برگزاری مسابقات مختلف، یاری نمایند.

استاندار کردستان از پیشنهاد پیشکسوتان ورزشی استان  در خصوص تجاری سازی اماکن مربوط به ورزش و جوانان استقبال کرد و افزود: مولدسازی هم دیگر ظرفیتی‌ است که می‌تواند در راستای ایجاد درآمد پایدار در حوزه ورزش استان مورد استفاده قرار گیرد لذا برای تصمیم گیری در این ۲ مورد کمیته‌ای در ورزش و جوانان استان تشکیل شود.

ورزش کردستان برای افتخارآفرینی و درخشش نیازمند حمایت های بخش خصوصی است

آمنه غلام ویسی مدیرکل ورزش و جوانان کردستان نیز در این جلسه شورای عالی  گفت: قهرمانان ورزشی پرچم پرافتخار کشورمان را در میادین مختلف در جای دنیا به اهتزاز در می آورند و ورزش عرصه عزت و سربلندی کشورها است و باید مورد توجه قرار گیرد.

ورزش کردستان درگیر و دار نبود حامی

وی به وجود زمینه های مساعد برگزاری رویدادهای ورزشی در سطح ملی و بین المللی به میزبانی کردستان اشاره کرد و تصریح کرد: در صورت حل مشکل خوابگاه و زیرساخت‌های ورزشی می توانیم توانمندی های جوانان این استان را نمایان سازیم.

غلام ویسی با بیان اینکه هزینه کردن در حوزه ورزش سرمایه گذاری در زمینه سلامت و ارتقاء تندرستی افراد جامعه است اذعان داشت: ورزش عرصه به منصه ظهور رساندن توانایی ها و شایستگی های جوانان است.

وی بیان کرد: در حال حاضر ۴۸ تیم استان در لیگ‌های مختلف فعالیت داشته که ۱۳ تیم آن در لیگ های برتر از جمله رشته‌های فوتبال، هندبال، قایقرانی و کونگ فو حضور دارند.

وی خاطر نشان کرد: ۱۳ مجمع انتخابات استان در سال جاری برگزار شده است و امسال شاهد برگزاری بیشترین مجمع‌های انتخابات هیات‌های ورزشی در کردستان بوده‌ایم.

مدیرکل ورزش و جوانان کردستان با اعلام اینکه سرانه فضای ورزشی استان هم اکنون ۵۲ سانتیمتر است، گفت: این رقم در کردستان ۳۰ سانتی متر  کمتر از میانگین کشوری است و نیاز است برای ارتقای آن زمینه اتمام پروژه‌های نیمه تمام حوزه ورزش استان را فراهم کرد.

غلام ویسی گفت: کردستان دارای ۳۱ پروژه استانی و ۶ پروژه ملی نیمه تمام با پیشرفت ۱۰ تا ۹۰ درصدی است.

وی ادامه داد: براساس آخرین آمار، ۶۸ هزار و ۲۷۳ ورزشکار سازمان یافته در قالب ۵۲ هیات استانی و نزدیک به ۳۱۰ هیات شهرستانی فعالیت دارند، ضمن اینکه ۷۲۶ باشگاه تخصصی در استان فعال هستند.

لزوم تقویت زیرساخت‌های ورزش قهرمانی

وی با بیان اینکه زیرساخت‌ها برای پیشبرد اهداف ورزش قهرمانی باید تقویت شوند، اضافه کرد: در المپیک چهار سال آینده، با برنامه‌ریزی انجام گرفته کردستان قطعا نمایندگانی خواهد داشت.

غلام ویسی گفت: اولین خواسته ورزشکاران تکمیل و حل مشکلات سالن ۶ هزار نفری مجموعه ورزشی ۲۲ گولان سنندج با ۹۰ درصد پیشرفت است که با اتمام آن می‌توان میزبان رقابت‌های بین‌المللی و شاهد آورده‌های سیاسی و اقتصادی موثری برای استان بود.

مدیرکل ورزش و جوانان کردستان خواستار استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای کمک به ورزش استان از جمله اختصاص یک درصد اعتبار دستگاه‌های اجرایی به ورزش شد و تصریح کرد: این مهم می تواند مشکل مالی ورزش قهرمانی استان را رفع کند.

حمایت و ورود بخش دولتی و خصوصی به عرصه حمایت از ورزش قهرمانی استان از خواسته‌های حوزه ورزش استان بود که توسط غلام‌ویسی مطرح شد.

گفتنی است؛ در شورای عالی ورزش کردستان روسای هیات های کشتی، تنیس روی میز و کونگ فو استان به بیان مشکلات حوزه ورزش و ارائه راهکارهای حل این مشکلات پرداختند.

کد خبر 1800438

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha