نمایشگاهی برای ازدواج و جوانی جمعیت

رویداد و نمایشگاه ایران جوان به مدت دو روز(ششم و هفتم بهمن ماه) در کوشک باغ هنر با حضور ۳۰ مجموعه تلاشگر در حوزه جوانی جمعیت و خانواده در حال برگزاری است فعالان شرکت کننده کننده در این نمایشگاه تلاش دارند تا به راهکارههای لازم در زمینه فرزند آوری و فرزندپروری بپردازند.

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، رویداد و نمایشگاه ایران جوان از روز ششم بهمن ماه در کوشک باغ هنر اراضی عباس آباد با حضور و ارائه خدمات ۳۰ مجموعه تلاشگر در حوزه جوانی جمعیت و خانواده به مدت دو روز در حال برگزاری است.

این رویداد با پشتیبانی و تسهیل‌گری شهرداری تهران، بنیاد برکت، ستاد ملی جمعیت و بنیاد ملی خانواده برگزار می‌شود و در حاشیه این نمایشگاه نشست‌های تخصصی با محوریت راهکارهای فرار از سالخوردگی جمعیت، خانواده، فرزندآوری و فرزندپروری مورد بررسی قرار گرفته و کارشناسان و صاحب‌نظران نظرات خود را بیان نموده اند.

نمایشگاهی برای ازدواج و جوانی جمعیت

«سیدعلیرضا تقدیری» ، مسئول رویداد و نمایشگاه ایران جوان در گفتگو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره اینکه در این نمایشگاه ۳۰ مجموعه فعال و کنشگر خانواده و جوانی جمعیت، فعالیت هایشان را به بازدیدکنندگان معرفی می کنند، گفت: تلاش داریم در این نمایشگاه تعامل و هم افزایی نیز میان مسئولان و مجموعه های مرتبط به جوانی جمعیت شکل بگیرد.

وی با اشاره به اینکه این نمایشگاه به مدت دو روز(ششم و هفتم بهمن ماه) در مجموعه باغ هنر برگزار شده است، افزود: در کنار این نمایشگاه، نشست های تخصصی ایران جوان با موضوعات جوانی جمعیت  برگزارشده است و این نمایشگاه برای عموم مردم آزاد است.

یکی از مجموعه هایی که در رویداد و نمایشگاه ایران جوان حضور دارد، مجموعه خانواده مسجد بنیان است، هدف این مجموعه مردمی به عنوان یک حلقه میانی این است که کمک کند، «مسجد» به عنوان قرارگاه «تشکیل، تحکیم و تعالی» فعال باشد و نهاد خانواده، نقش خود را در جامعه تثبیت کند. ویژگی های کلیدی این مجموعه مسجد محوری و اساس کار مردم هستند.

واسطه گری ازدواج با محوریت مساجد

«مریم آقایی»،  در گفتگو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به فعالیت های این مجموعه گفت: این مجموعه ۱۳ سال است که فعالیت خود را  پیرامون معرفی طرح خانواده مسجد بنیان دنبال می کند و شش ماه است، سامانه های خود را در این زمینه راه اندازی کرده و قابل بهره برداری است. این مجموعه شبکه مردمی است و ذیل نهادهای حاکمیتی فعالیت ندارد، اما نهادهای حاکمیتی و مردمی از طرح این مجموعه حمایت می کنند، به عنوان مثال بنیاد ملی خانواده در زمینه فراهم کردن زیر ساخت ها با مجموعه خانواده مسجد بنیان همکاری دارد و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات و وزارت جوانان و وزش مجوز فعالیت برای مجموعه صادر کرده است.

نمایشگاهی برای ازدواج و جوانی جمعیت

تسهیلگرمجموعه خانواده مسجد بنیان خاطر نشان کرد:  مجموعه بنا دارد، مساجد را فعال و به هم شبکه کند، تا بتوانند به خانواده های محله خود خدمت رسانی نمایند، علاوه برآن، افراد محله را توانمند می کند که با واسطه سامانه مدرسه واسطین و سامانه پیوند شبکه سازی در مساجد اتفاق بیافتد.

وی خاطر نشان کرد: چشم انداز ما این است که مساجد خدمت رسان مردم باشند، زیرا معتقدیم که اگر مسجدی داشته باشیم که به همه اهالی محله خدمات رسانی می کنند و مساجد خدمت رسانی هایشان را با هم به اشتراک بگذارند و هم افزایی کنند، می توانند مامنی برای مردم باشند. به نظر ما لازم نیست، یک مسجد همه خدمات مربوط به خانواده ها را به تنهایی در محله ارایه نماید، زیرا در توانش نیست، ما درصدد هستیم اگر در محله ای ۵ مسجد است، هرکدام یک کارگروه تخصصی شوند و در زمینه های ازدواج، جوانان و  محورهای دیگر به مردم خدمات ارایه دهند و ما نیز به آنها کمک کنیم تا در زمینه  واسطه گری نیز فعال باشند.

آقایی گفت: ما تلاش می کنیم در مدرسه واسطین که تحت پوشش مجموعه خانواده مسجد بنیان است، فرد واسطه گر میان مجموعه ما و مسجد را نسبت به دغدغه های جوانان توانمند کنیم تا در محلات نسبت به حل مشکلات آنها تلاش کنند و به واسطه پلتفرم پیوند متقاضیان محلات(واسطه گران) را به هم متصل کنیم، ما بنا داریم از این طریق سنت واسطه گری و به مسجد رفتن را احیا کنیم و مساجد پایگاهی برای خدمت رسانی به مردم شوند، زیرا مسجد باید به صورت مردمی و بدون چشم داشت به مردم کمک کند.

نمایشگاهی برای ازدواج و جوانی جمعیت

آقایی تصریح کرد: با توجه  به اینکه از دیگر رویکردهای این مجموعه ساماندهی شبکه های مردمی است، هر شبکه ای که مسجد محور است، توسط مجموعه خانواده مسجد بنیان به هم پیوند می دهیم، در حال حاضر ۳۰۰ مسجد تقاضا برای شبکه سازی هستند و در فاز اول توانسته ایم ۳۰ مسجد را وارد سامانه شبکه سازی کنیم و در آینده متقاضیان بیشتری وارد سامانه شبکه سازی و پیوند می شوند.

نمایشگاهی برای ازدواج و جوانی جمعیت

 بنابراین گزارش، از دیگر مجموعه های حضور یافته در این رویداد و نمایشگاه بنیاد بین المللی الزهرا(س) است، این بنیاد با بیش از ۳۰ سال تجربه و صدها نمایندگی در داخل و خارج کشور تلاش دارد، انجام فعالیت های فرهنگی و اجتماعی جوانان، نیکوکاری و امور خیریه، ترویج و تبلیغ سنت های شرع مقدس اسلام را دنبال کند، حمایت از خانواده های محروم و نیازمند و بی سرپرست و بد سرپرست از دیگر محورهای کاری این مجموعه است.  حجت الاسلام سید تقی امامی، مسئول بنیاد بین المللی الزهرا(س) در گفتگو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به فعالیت های این بنیاد گفت: این بنیاد در امور اجتماعی وفرهنگی جوانان فعالیت دارد و از سال ۶۲ فعالیت این مجموعه آغاز شده است در طول این سالها توفیقات خوبی در حوزه ازدواج جوانان، مسائل فرهنگی جوانان، به هنگام کردن موضوع ازدواج، فرزندآوری، جلوگیری از طلاق، جوانی جمعیت در دستور کاراین مجموعه بوده است.

وی با اشاره به راه اندازی ۳۱ شبکه ملی در استانها توسط این بنیاد بیان کرد: در قریب ۴۰۰ شهرستان و پایگاههای چهار هزارگانه ای جهادی را در مساجد تراز فعال کرده ایم و به دنبال آن هستیم که جلوی پیرشدن جمعیت کشور را بگیریم، یکی دیگر از برنامه های این بنیاد این است که با نهادهایی همانند قوه قضائیه پیرامون صلح جویی برای جلوگیری از طلاق تفاهم نامه هایی را به امضا رسانده است و با سازمان ها و نهادهای حاکمیتی نیز همکاری های مشترکی فراهم کرده است.

ترویج ازدواج به هنگام و پیشگیری از طلاق

وی یکی از طرح های این مجموعه را طرح «نمتا» دانست و تصریح کرد: این طرح برای ترویج ازدواج به هنگام، تشویق برای فرزند آوری جامعه ولایی و پیشگیری از پدیده طلاق اجرا می شود و در ۱۲ کارگروه فعالیت دارد، کارگروه های فعال این مجموعه نیز شامل پایش آماری مجردین با اولویت بانوان نمازگزار، کفویابی و همسان گزینی، مشاوره و زمینه های ازدواج دائم، تامین جهیزیه، تسهیل اجرای مراسم ازدواج، تامین مسکن موقت و دائم، حل اختلاف و مصالحه، کارآفرینی و اشتغال، فرهنگی و تبلیغات، فضای مجازی و شبکه های اجتماعی است.

حجت الاسلام امامی توانمندسازی خانواده های بی سرپرست، بد سرپرست و حل مشکلات اقتصادی آنها را یکی دیگر از رویکردهای این مجموعه دانست و ابراز کرد: تامین ارزاق خانواده های نیازمند، همراهی با معلولین و ناتوانان جسمی، روحی وذهنی و سالخوردگان در امر مراقبت و نگهداری، تامین وام قرض الحسنه ازدواج، برگزاری برای ۳۱۳ زوج مراسم عقد در مسجد جمکران بخشی دیگری از فعالیت های این مجموعه خانواده محور است.

نمایشگاهی برای ازدواج و جوانی جمعیت

حمایت از ۸۸۸ زوج نیازمند

بنابراین گزارش، حجت الاسلام «محمد باقری»، دبیر پویش آیینه و شمعدون نیز در گفتگو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان پیرامون اهدف راه اندازی این پویش گفت: سال ۹۵ این پویش با هدف تهیه جهیزیه ۷۵ هزار نوعروس زوج و ایرانی آغاز  به کار کرد، با توجه به اینکه در آن ایام کمیته امداد امام خمینی(ره) اعلام کرد که شمار زیادی از افراد نیازمند در این کمیته در صف دریافت جهیزیه هستند، این خبربازتاب گسترده ای پیدا کرد، به طوری که  در رسانه های ضدانقلاب و معاند نیز در این زمینه تبلیغ شد و به همین منظور گروهها و تشکل های مختلف در این زمینه برای تامین جهیزیه زوج های جوان فعال شدند.

وی بیان کرد: با فعال شدن این پویش، لایه های مختلف نیزبرای حمایت از پویش درگیر و گروههای مختلف پای کار آمدند و ما از این طریق توانستیم جهیزیه های بسیاری را برای نیازمندان و زوج های جوان تهیه کنیم. در پویش دوم آیینه و شمعدون هم که اخیرا راه اندازی شده است، بنا داریم که از۸۸۸  زوجی که مشکل اقتصادی دارند، را حمایت و آنها را راهی خانه بخت کنیم، در این زمینه هم تشکل های بسیاری را فعال نموده ایم، تشکل های علاقه مند می توانند در این پویش ثبت تشکل کنند و عضو باشگاه ازدواج یاب شوند و معرفی نیازمند نمایند، تشکل هایی که درثبت تشکل فعال شوند و مشارکت با این پویش کنند، از امتیازات ویژه هم بهره مند می شوند و به سفر مشهد مقدس به صورت رایگان مشرف می شوند.

حجت الاسلام باقری تصریح کرد: پویش آیینه و شمعدون با همکاری آستان قدس رضوی راه اندازی شده و هزینه بخشی از جهیزیه ها را  آستان قدس رضوی متقبل شده  است، از طرفی بنیاد ملی خانواده هم حمایتگر این پویش است و موضوعات زیرساختی را با آنها دنبال می کنیم.

نمایشگاهی برای ازدواج و جوانی جمعیت

شرکت بیش از ۱۰ هزار نفر در کارگاههای ترویج افزایش جمعیت/ تالیف ۵ کتاب

 ازدیگرموسساتی که تلاش دارد درحوزه جمعیت، فرزندآوری و تربیت فرزند گام های اثرگذار بردارد، موسسه نهضت مردمی جمعیت(اندیشه کوثر) است، تالیف ۷ جلد کتاب، تالیف درسنامه تخصصی و برگزاری دوره های کنشگر جمعیتی از جمله فعالیت های این موسسه است، حجت الاسلام «محمدمسلم وافی» در گفتگو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به فعالیت های سه ساله مجموعه نهضت مردمی جمعیت(اندیشه کوثر) در راستای جوانی جمعیت اظهار کرد: همت این مجموعه در این است که خلاءهای موضوع جمعیت برطرف شود، به همین منظور در ۲۸ استان دوره و کارگاه برگزار کرده ایم  و ۸۳ دوره تربیت کنشگر برگزارشده است، کارگاههای شیوه های پاسخگویی، مناظره و تبلیغ چهره به چهره، از جمله برنامه ها ی این مجموعه است و تاکنون ۱۰ هزار ۳۵۰ نفر در این دوره ها شرکت کرده اند.

نمایشگاهی برای ازدواج و جوانی جمعیت

وی بیان کرد:تالیف پنج کتاب با موضوع خانواده جمعیت و تربیت فرزند، راه اندازی کانال سه محتوایی در فضای مجازی، راه اندازی صندوق قرض الحسنه، اعزام ۶۰۰ نفرروز مبلغ جهت برگزاری دوره های آموزشی، تولید ۱۱۵ سخنرانی، تولید ۵ درسنامه جمعیتی، تهیه و ساخت بیش از ۳۰۰ کلیپ با موضوع جمعیت، برگزاری ۱۰ مراسم با محوریت تکریم وخانواده های چند فرزندی، دیدار با ۱۲۰ مسئول در سطح ملی و استانی جهت تبیین قانون جوانی جمعیت و مطالبه گری از جمله فعالیت های این موسسه است.

نمایشگاهی برای ازدواج و جوانی جمعیت

گروه جهادی سفیران نجات، گروه موسسات خانواده بهارنکو، رویداد استانی جامعه پرداز، مهرآستان، گروه مردمی امیدمادر، مجموعه پناه، ستادمادران ایران(سما)، مرکز اندیشه ورزی زنان ایران، مدرسه بانو، گروه جهادی حسنا، سفیران نجات و هیأت یا مهدی(عج) از دیگر مجموعه های فعال در عرصه خانواده و جوانی جمعیت هستند که در این نمایشگاه حضور داشته اند.

کد خبر 1800595

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha