۲۸ هزار کانون مسجدی؛ پایگاه کادرسازی از جوانان و عدالت فرهنگی

حدود ۲۸ هزار کانون فرهنگی هنری در مساجد سراسر کشور با فعالیت‌های فرهنگی، آموزشی و هنری توانسته اند،  مأمن صدها هزار نوجوان و جوان علاقه‌مند و مستعد باشند و از این طریق برای آینده نظام نیروهای توانمند و مومن انقلاب تربیت شود.

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، انقلاب اسلامی ایران در حالی به چهل و ششمین سالگرد پیروزی خود رسیده است که دستاوردها و پیشرفت‌های آن در عرصه داخلی و بین‌المللی نمایان است. امروز انقلاب اسلامی ایران علیرغم هجمه  استکبار جهانی و تحریم‌های ناجوانمردانه، در اعماق قلوب مردم آزادی‌خواه جهان جای گرفته و هرروز بر پیشرفت و عظمت آن افزوده می‌شود و پیشرفت ایران اسلامی در طول این چهار دهه برکسی پوشیده نیست.

درجریان انقلاب اسلامی، مساجد یکی از عوامل مؤثر و مهم در ایجاد و شکل گیری نهضت اسلامی و زمینه ساز گسترش، تعمیق و تثبیت این جریانات به شمار می آمدند و درشکل دهی مبارزه علیه ظلم و استبداد نظام شاهنشاهی نقش مهمی را ایفاء می کردند، پس از انقلاب نیز مساجد در مقاطع مهم و در ابعاد مختلف همواره نقش محوری داشته اند، به طوری که نهادهای مردمی و موثر در جامعه مثل هیات های مذهبی و کانون های فرهنگی و هنری ثمرات زیادی را برای جامعه داشتند.

یکی از دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی بنابر مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۱۳۷۱، ایجاد کانون های فرهنگی هنری مساجد است که با هدف مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن فعالیت خود را ذیل نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز کرد و هم اکنون حدود ۲۸ هزار کانون فرهنگی هنری در مساجد سراسر کشور به فعالیت مشغول هستند و توانسته اند،  مأمن صدها هزار نوجوان و جوان علاقه‌مند و مستعد باشند.

ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور به عنوان یکی از گسترده ترین و  مردمی ترین نهادهای فرهنگی کشور با مشارکت جدی  کانون های فرهنگی هنری مساجد سعی داشته است که ضمن بهره مندی از ظرفیتهای بالقوه جوانان و نوجوانان گام هایی بلند در راستای پیشبرد اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بردارد.

۲۸ هزار کانون مسجدی؛ پایگاه پرورش نسل جوان و عدالت فرهنگی

اهمیت کانون ها از نگاه بزرگان

تاکیدات مکرر مراجع عظام تقلید، نمایندگان مقام معظم رهبری در استانها، استانداران، نمایندگان مجلس، ائمه جماعات و فعالان و نخبگان فرهنگی کشور بر لزوم توجه جدی به کانونها و کتابخانه های مساجد، همواره مجموعه ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد را بر انجام دقیق و جدی تر رسالت خطیری که پیش رو دارد مصمم تر کرده است. یکی از افتخارات کانون های فرهنگی هنری مساجد توجه خاص مقام معظم رهبری به این مجموعه است به طوری که در سفر به استان خراسان شمالی ایشان به تاریخ ۱۹ مهر ۱۳۹۱ در جمع روحانیون و مردم استان به جایگاه کانون های فرهنگی هنری مساجد و ضرورت توجه ائمه جماعات به کانون ها اشاره داشتند.

اهداف ایجاد کانون های فرهنگی هنری مساجد طبق اساسنامه آن احیای نقش واقعی فرهنگی، آموزشی، هنری و تبلیغی مساجد، تربیت و رشد نیروهای متعهد، انقلابی و کارآمد در حوزه فرهنگ و هنر، توسعه فرهنگ اصیل اسلامی در شهرها و روستاهای کشور و مقابله با تهاجم فرهنگی دشمنان مطرح شده است.

تربیت نیروهای هنرمند در رشته های تئاتر و سرود

تجهیز کانون‌های فرهنگی هنری و کتابخانه‌های مساجد، به روزرسانی بانک اطلاعات کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، کمک به تولید و عرضه محصولات فرهنگی و دینی، برای استفاده بهینه از فرصت‌ها و مقابله با تهاجم فرهنگی، شناسایی، جذب، آموزش و حمایت از استعدادهای برتر و نخبگان کانون‌ها در رشته های هنری، قرآنی، فرهنگی و کتابخانه‌های مساجد، تلاش در جهت تخصصی شدن کانون‌ها و کتابخانه‌های مساجد، حمایت و هدایت فعالیت‌های فرهنگی، هنری و دینی کانون‌ها از جمله دستاوردهای این کانون ها بوده است.

۲۸ هزار کانون مسجدی؛ پایگاه پرورش نسل جوان و عدالت فرهنگی

توجه به بحث فرهنگ در مناطق روستایی و محروم

کانون های فرهنگی هنری مساجد به رغم تنوع برنامه های فرهنگی در هر مسجد اما جهش خاصی را به حوزه فرهنگ و هنر بخشید و توانست از ظرفیت هنر برای خدمت به گسترش فرهنگ ناب بهره برداری نماید،  برگزاری دوره‌های آموزشی برای تربیت و کشف استعدادهای هنرمند مسجدی و تشکیل گروههای سرود و تئاتر از دل مسجد، برگزاری اردوها و جشنواره‌های فرهنگی، هنری و تبادل فرهنگی و هنری و هماهنگی با مراکز فرهنگی بخشی از دستاوردهای کانون های مساجد در سالهای گذشته بوده است.

ایجاد کتابخانه های مخزن دار و باز، بیمه کتابداران مساجد، توجه به مساله فرهنگ در مناطق روستایی و عشایری، طرح اوقات فراغت تابستانی،  حضور در نمایشگاه های کتاب و قرآن، اجرای طرح شنبه های با کتاب با هدف معرفی ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی بخش دیگری از دستاوردهای کانون های مساجد در سال های گذشته است.

تبدیل مساجد به پایگاه قرآن

از دیگر دستاوردهای که می توان به آن اشاره کرد، می توان به بهره گیری از ظرفیت مساجد و کانون های فرهنگی هنری برای تقویت برنامه های قرآنی اشاره کرد، به گونه ای که در سال ۱۴۰۲ دوهزار کانون فرهنگی هنری به فعالیت های قرآنی اختصاص یافت و در راستای تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر تبدیل مساجد به پایگاه قرآنی، زمینه تبدیل مساجد به پایگاه قرآن فراهم شد. همچنین

اجرای طرح‌هایی مانند تلاوت نور، قرائت یک صفحه قرآن، راه‌اندازی جلسه تفسیر روزانه قرآن کریم در مساجد، هماهنگی با دستگاههای فرهنگی برای بزرگداشت دهه کرامت، برگزاری جشنواره قرآنی مدهامتان در هفده دوره از دیگر فعالیت های کانون های مساجد است.

۲۸ هزار کانون مسجدی؛ پایگاه پرورش نسل جوان و عدالت فرهنگی

سامانه همراه مسجد

 راه اندازی سامانه همراه مسجد (مرکز ارتباطات مردمی مساجد)   با هدف پاسخ دهی سریع به مشکلات فعالان مسجدی و عموم مردم و پیگیری حل مسائل مطرح شده در کمترین زمان ممکن و به صورت هدفمند از دیگر دستاوردهای کانون های مساجد است که می توان به آن اشاره کرد.

۲۸ هزار کانون مسجدی؛ پایگاه پرورش نسل جوان و عدالت فرهنگی

کد خبر 1801378

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha