در حاشیه برگزاری جشنواره سینمای کوتاه، تفاهم نامه همکاری سینمایی میان ایران و کشورهای سوئیس، ایتالیا، قطر، کرواسی و تانزانیا و فلسطین امضاء شد.
به گزارش خبرنگار شبستان، عصر امروز یکشنبه 30 آبان تفاهم نامه های فرهنگی سینمایی جهت همکاری ها و تعاملات فعالیت های سینمایی میان ایران و کشورهای سوئیس، ایتالیا، قطر، تانزانیا، کرواسی در تالار آیینه مجموعه فرهنگی صبا به امضا رسید.
هاشمی میرزاخانی مدیرعامل انجمن سینمای جوان که نماینده امضای این تفاهم نامه ها با نمایندگان دیگر جشنواره های معتبر جهانی بود گفت: ما خوشحالیم که توانستیم با برگزاری جشنواره سینمای کوتاه بیش از 4500 فیلم را از سوی دبیرخانه این جشنواره دریافت کنیم و این در حالیست که 95 کشور جهان نیز با ارسال فیلم های تولیدی کشورشان دراین جشنواره شرکت کنند.
میرزاخانی ضمن خوش آمدگویی به تک تک نمایندگان کشورهای حاضر در مراسم امضای تفاهم نامه افزود: سینمای ایران یکی از معتبرترین سینماهای دنیاست و حضور این همه فیلم و 95 کشور در جشنواره سینمای کوتاه خود گواه این موضوع است.
مدیرعامل انجمن سینمای جوان تصریح کرد: ما دوست داریم که فیلمسازان ما بتوانند در جشنواره های کشورهای متبوع شما به بهترین شکل حضور پیدا کنند تا آثار این هنرمندان هر چه بهتر به مردم کشور شما معرفی شود و همچنین خوشحال می شویم که آثار سینمایی هنرمندان سینماگر شما نیز در جشنواره های ایرانی حضور پیدا کنند.
وی درباره تعاملات فرهنگی با سایر کشورها گفت: به عنوان نمونه می خواهم بگویم ما در پاییز امسال هفته ای را به عنوان هفته فرهنگی ایران در کشور قطر برگزار کردیم که بخشی از برنامه های این جشنواره معرفی سینمای ایران بود که بسیار هم مورد استقبال قرار گرفت و گفتگویی هم با شخصیت ها و مقامات فرهنگی قطر برای همکاری جهت ساخت یک فیلم سینمایی مشترک بین ایران و قطر نیز داشتیم که نتیجه گفتگوها مثبت بود.
آیووریس لوس مدیر جشنواره پویانمایی اشتوتکارت در این مراسم گفت: جشنواره اشتوتکارت دارای دو بخش فیلم کوتاه و بلند است و تصمیم داریم بخشی را به فیلم هایی که درباره کودکان ایرانی ساخته شده اند اختصاص بدهیم.
وی در ادامه افزود: از دیگر برنامه های این جشنواره دعوت از کارگردانان و هنرمندان دست اندرکار این فیلمهاست.
آیورویس لوس تصریح کرد: ما امیدواریم که هر چه زودتر شاهد حضور فیلم سازان ایرانی در جشنواره خود و فیلمسازان کشور ما در جشنواره های ایرانی باشیم.
همن بوف مدیر جشنواره پویانمایی کرواسی در جریان این مراسم گفت: من برای اولین بار در کشور ایران حضور پیدا کرده ام اما در بدو ورود به تهران هم شهر تهران و هم جشنواره سینمای کوتاه را بزرگ یافته ام.
وی افزود: کل جمعیت کرواسی بیش از 5 میلیون نفر است که در این کشور سالانه 10 فیلم بلند ساخته می شود اما فیلمهای کوتاه متعددی که در آن ساخته می شود که می توان از میان آنها چیزی حدود 60 فیلم با کیفیت و قابل قبول جدا کرد.
مدیر جشنواره پویانمایی کرواسی تصریح کرد: کرواسی با انیمیشن خود معروف است و کمتر کسی است که مکتب زاگرب را نشناخته و یا نامش را نشنیده باشد اما با همه این تفاسیر ما هر ساله یک فیلم ایرانی در جشنواره خود داریم و امیدوارم که بتوان با امضای این تفاهم نامه این همکاری رنگ بهتری به خود بگیرد و ما شاهد حضور فیلمسازان دو کشور در جشنواره های یکدیگر باشیم.
ماریا استبای نفر دوم جشنواره آبساله سوئیس در این آیین گفت: من برای اولین بار به ایران می آییم و انتظار این همه مهمان نوازی را نداشتم، جشنواره فیلم کوتاه جشنواره بزرگی است و من فیلم های زیادی از جوانان فیلمساز ایرانی و دیگر کشورها را در این جشنواره دیدم.
استبای افزود: بی شک من پیام تفاهم نامه روابط فرهنگی و سینمای این جشنواره و مسئولان جشنواره ایرانی را به هیئت مدیره فستیوال فیلم سوئیس ارایه می دهم تا هر چه زودتر شاهد روابط خوب و دو طرفه میان ایران و سوئیس باشم.
عباس ارنائوت مدیر جشنواره الجزیره قطر نیز از دیگر میهمانان این مراسم گفت: من علاقه مند به ایران و متعلق به این جشنواره هستیم.
همیشه بخشی از جشنواره الجزیره مختص به فیلم های ایرانی است ارناتوت افزود: جشنواره سینمای کوتاه را جشنواره ای خوب و حرفه ای دیدم ما نیز مانند کشور شما نیازمندیم که این روابط ادامه پیدا کند و فیلم های ما در سالن های سینما به نمایش درآید.
دانیل نیالوس مدیر جشنواره فیلم زنگبار از کشورها تانزانیا در آیین با بیان این مطلب گفت: از سازماندهی جشنواره و اطلاع رسانی آن خیلی راضی هستیم و در طول این دو روز خیلی از فیلم های ایرانی و حتی خارجی را موفق شدم ببینم که اینها همه نشان از یکی برنامه ریزی و مدیریت حساب شده دارد.
نیالوس افزود: اگرچه من تا به حال به ایران نیامدم اما از طریق سفارت ایران در کشور تانزانیا که روابط خوبی با هم داریم با فرهنگ و سینمای ایران آشنایی خوبی دارم با فضای دوستانه متقابلی که میان کشور من و کشور شما وجود دارد امیدوارم تعاملات فرهنگی خوبی در زمینه شرکت در جشنواره به وجود بیاید تا فیلمسازان ایرانی بتوانند در فستیوال فیلم زنگبار شرکت کنند و تجربه هایی را نیز در آن به دست بیاورند.
وی تصریح کرد: گرچه جشنواره ما از جشنواره شما جوانتر است اما تجربه های خوبی را تاکنون به دست آورده است.
کاتالیا مال تستا مدیر جشنواره مذهب امروز از کشور ایتالیا در ادامه این مراسم بیان کرد: فستیوال مذهب امروز شامل بخش های سینمای بلند، مستند و کوتاه است که در این جشنواره برای حضور فیلمسازان همیشه باز است و ما دوست داریم که در این جشنواره شاهد حضور فیلمسازان و فیلم های کوتاه ایرانی باشیم.
مال تستا تصریح کرد: گرچه جشنواره ما از جشنواره سینمای کوتاه ایران جوانتر است اما سینمای ایران در این جشنواره جایگاه خاصی دارد و به طور یقین بگویم جشنواره مذهب امروز بدون حضور فیلم های ایرانی معنی نخواهد داشت.
نظر شما