به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، مراسم رونمایی از طرحهای ۵ ساله مدرسه «دارالعلم» امروز سه شنبه ۱۶بهمن ماه با حضور دکتر عبدالحمید طالبی؛ رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی و جمعی از اساتید حوزه و دانشگاه در تالار شیخ بهایی بنیاد پژوهشهای آستان قدس رضوی برگزار شد.
این طرح ها در کارگروه های تخصصی این مدرسه با بیش از ۱۰۰۰ساعت نفر کار علمی تخصصی تدوین شده و نقشه راه مدرسه دارالعلم در مسیر ۵ساله آتی بوده تا بتواند به اهداف خود برسد.
مدرسه تابستانی طلاب در حرم مطهر رضوی با عنوان «دارالعلم»، در قالب پنج مدرسه «منطق و روششناسی، ادبیات و زبانشناسی، علوم عقلی، فقه و اصول و قرآن و حدیث»،با حضور اساتید، نخبگان و طلاب جهان تشیع و با همکاری مشترک آستان قدس رضوی و حوزه علمیه خراسان در مدرسه میرزا جعفر حرم مطهر رضوی دایر شده است.
بهره گیری و آموزش هوش مصنوعی در مدرسه دارالعلم
دکتر عبدالحمید طالبی، رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی در این مراسم با اشاره به این فرمایش مقام معظم رهبری که در دیدار با اعضای هیئت علمی پنجمین کنگره جهانی امام رضا(ع) فرمودند«باید ائمه معصومین(ع) را به زبان روز به جهانیان معرفی کنیم» اظهار کرد: استفاده از فناوری ها روز به خصوص بحث هوش مصنوعی که این روزها مطرح است، در مدرسه دارالعلم نیز توجه شده و این بسیار ارزشمند و قابل تقدیر است و باید امتداد اجتماعی داشته باشد.
وی با تاکید بر لزوم روزآمدی در این مدرسه افزود: اساتیدی هم که در مدرسه دارالعلم دعوت میشوند از اساتید مطرح و برجسته کشور در حوزه و دانشگاه هستند و محتواهایی جدید ارائه میدهند اما در برنامههای دارالعلم باید به مسائل کاربردیتر بیشتر توجه شود.
طالبی در ادامه با تاکید بر لزوم برگزاری نشستهای مشترک و همپوشانی بین برنامهها عنوان کرد: در برنامههای این مدرسه، به بحث معناشناسی بسیار توجه شده و برنامهریزی خوبی شده است.
رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی تصریح کرد: در طرحهای ۵ ساله مدرسه «دارالعلم» که با تلاش بیش از هزار ساعت نفر و به صورت کاملا علمی تدوین شده، به نکات راهبردی و سیاست های کلان این مدرسه پرداخته شده و انشالله نقشه راه خوبی برای تدام مسیر این مرکز خواهد بود.
وی همچنین با اشاره به پیشینه این مدرسه ادامه داد: دومین مدرسه دارالعلم، تابستان امسال، در قالب ۵ مدرسه علمی با موضوعات، قرآن و حدیث، فقه و اصول، علوم عقلی، منطق و روششناسی و ادبیات و زبان فارسی، با حضور اساتید برجسته قم و مشهد و سایر مراجع و بزرگان، در دانشگاه علوم اسلامی رضوی برگزار شد.
در مدرسه تابستانی دارالعلم، به بحث علوم روز به خصوص هوش مصنوعی و مسایل کاربردی اهتمام ویژه ای شود.
رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی در پایان یادآور شد: برای تحلیل و بررسی بیشتر مسایل مطرح شده، هفته آتی جلسه مشترکی بین دبیران کارگروههای مدرسه دارالعلم برگزار خواهد شد.
تدوین نقشه راه مدرسه دارالعلم در راستای مرجعیت علمی
حجتالاسلام والمسلمین مهدی رضایی، معاون علمی حوزه علمیه خراسان نیز در ادامه این مراسم ضمن تبریک اعیاد شعبان گفت: با توجه به اینکه هدف از راهاندازی این مدرسه، تبدیلشدن آن به دومین حوزه شیعی در عرصه تولید علم و تفقه و زمینهسازی برای تمدن نوین اسلامی در جهان اسلام، در نقشه راه این مدرسه و در برنامههای ۵ ساله مدرسه دارالعلم نیز باید به گونه عمل کنیم تا به سمت افق تمدن نوین اسلامی گام برداریم.
وی تربیت طلاب فاضل و برخوردار از سازمان علمی را از مزایای این مدرسه دانست و افزود: این نقشه راهی که تدوین و چشماندازی که با این طرح و برنامه ها روشن شده است و همچنین ستاد و برنامه بلند مدتی که دارد، اگر در هر محیط علمی عرضه شود مورد تقدیر قرار گرفته و این قابل افتخار است.
معاون علمی حوزه علمیه خراسان تصریح کرد: در خصوص هوش مصنوعی نیز باید ببنیم خاستگاه هوش مصنوعی از چه دانشی است، توان و شجرهنامهاش چیست؟ و این مسائل باید تعیین تکلیف شود.
مدرسه تابستانه دارالعلم مسئلهمحور شده است
وی با تاکید بر لزوم پرداختن به مکارم اخلاقی در این دوره ها ادامه داد: باید برنامههایی مشترک را در ۵ مدرسه دارالعلم پررنگ کنیم که یکی از آنها اخلاق است، همچنین برخی از موضوعات خاص نیز در اجرا باید موفقتر عمل کند.
رضایی در پایان به ویژگیهای این مدرسه اشاره کرد و گفت: یکی از مزیتهای دوره دوم امسال نسبت به دوره سال گذشته، گفتوگوهای مؤثرتری بود که مدیران مدارس مختلف چندگانه دارالعلم با اساتید پیش از دعوت انجام دادند. این گفتوگوها و تعاملات نشان داد در حوزه یک برنامه مدون تدوین شده و مدرسهها مسئله دارند، یعنی مدرسهها مسئلهمحور شدهاند، بهعنوانمثال مدرسه فقه بهسوی موضوعشناسی حرکت کرده و نگاه به سرفصلها نیز نشان میدهد در عمق برنامه دومین مدرسه تابستانه دارالعلم مسئلهمحوری وجود دارد.
نظر شما