واکنش حماس به اظهارات جدید ترامپ درباره «کنترل غزه»

به دنبال اظهارات جدید دونالد ترامپ مبنی کنترل غزه، حماس اعلام کرد که این اظهارات موید تعصب کامل آمریکا در قبال اشغالگری و تجاوزات صهیونیستی است و طرح‌ آنها شکست خواهد خورد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از آناتولی، حماس روز چهارشنبه (۱۷ بهمن ماه) با محکوم کردن اظهارات دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در مورد کنترل نوار غزه، گفت: این اظهارات «سوءگیری کامل آمریکا در قبال اشغالگری و تجاوزات صهیونیست‌ها به مردم ما و حقوق مشروع آنها» را نشان می‌دهد.

عزت الرشق، یکی از رهبران حماس در بیانیه‌ای اعلام کرد: اظهارات ترامپ در مورد کنترل غزه نشان دهنده سردرگمی و جهل عمیق نسبت به فلسطین و منطقه است.

وی افزود: غزه سرزمین مشترکی نیست که هیچ طرفی تصمیم به کنترل آن بگیرد، بلکه بخشی از سرزمین فلسطین اشغالی ماست و هر راه حلی باید مبتنی بر پایان اشغالگری و احقاق  حق حقوق ملت فلسطین باشد و نه بر اساس ذهنیت یک تاجر املاک، قدرت و سلطه.

وی تصریح کرد: مردم فلسطین، همه طرح‌های آوارگی و کوچ دادن را که مورد حمایت ملت عربی و اسلامی و مردم آزاده جهان نیست، خنثی خواهند کرد.

ترامپ شامگاه سه شنبه، اندکی پس از پیشنهاد اسکان دائم فلسطینیان این نوار در کشورهای دیگر، از قصد کشورش برای سیطره بر نوار غزه خبر داد.

ترامپ در یک کنفرانس مطبوعاتی با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، پس از گفتگوهای دوجانبه در کاخ سفید این اظهارات را بیان کرد.

ترامپ گفت که  آمریکا کنترل غزه را در دست خواهد گرفت و ما در آنجا نیز ماموریت خواهیم داشت.

وی افزود: ما طرح توسعه اقتصادی را اجرا خواهیم کرد و هدف ما فراهم کردن تعداد نامحدود شغل و مسکن برای ساکنان منطقه است.

رئیس‌جمهور آمریکا مدعی شد که غزه می‌تواند (پس از کنترل و توسعه کشورش) به ریورای خاورمیانه تبدیل شود.

ترامپ احتمال استقرار نیروهای آمریکایی برای حمایت از بازسازی غزه را رد نکرد و پیش بینی کرده است که آمریکا، مالکیت بلندمدت در این بخش فلسطین داشته باشد.

وی مدعی شده است که نباید نوار غزه بازسازی شود و نیروی حماس برای کنترل منطقه بازگردند تا ساکنان به زندگی غم انگیز خود بازگردند.

ترامپ مدعی شد که تنها دلیلی که فلسطینی‌ها می‌خواهند به غزه بازگردند، این است که هیچ جایگزینی وجود ندارد.

ترامپ از ۲۵ ژانویه طرح انتقال فلسطینیان غزه به کشورهای همسایه مانند مصر و اردن را مطرح کرد که هر دو کشور آن را رد کردند و سایر کشورهای عربی، سازمان های منطقه ای و بین المللی آن را محکوم کردند.

در ۱۹ ژانویه، توافقنامه آتش بس در نوار غزه و تبادل اسرا بین حماس و اسرائیل، شامل سه مرحله است که هر کدام ۴۲ روز طول می کشد، در مرحله اول، مذاکرات برای آغاز مرحله دوم و سوم با میانجیگری مصر و قطر و با حمایت آمریکا انجام می‌شود.

کد خبر 1802235

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha