مساجد باید پایگاه صلح باشند/ائمه جماعت داور اختلافات مردم شوند

معاون قضایی رییس کل دادگستری و رییس مرکز حل اختلاف خراسان رضوی گفت: مساجد باید پایگاه دادگاه های صلح باشند تا به معنای واقعی سنگر اسلامی نامیده شوند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، هادی ولایتی حقیقی شامگاه چهارشنبه ۱۷ بهمن ماه در جمع برخی از قضات دادگاه های صلح مشهد در مسجد الغدیر مشهد اظهار کرد: یکی از مسایلی که در سیستم قضایی به یک مساله مهم تبدیل شده حجم پرونده های تشکیل شده است، براساس گزارشات ماهانه هشت هزار پرونده اختلافات خانوادگی به دادگاه های مشهد ارجاع می شود که رسیدگی آنها بسیار سخت و یا ناممکن است.

وی رسیدگی به این تعداد پرونده با تعداد محدود قاضی و نبود ساختمان های قضایی را چیزی شبیه معجزه دانست و افزود: در حال حاضر تعداد پرونده های قضایی در دادگاه های حل اختلاف به قدر زیاد شده که هر قاضی باید به طور میانگین روزانه به ۱۲ پرونده رسیدگی کند که این می‌تواند در روند رسیدگی مشکل‌ساز شود چرا که زمان کافی برای بررسی پرونده ها وجود ندارد .

مساجد یاور دستگاه قضا باشند

معاون قضایی رییس کل دادگستری خراسان رضوی با اشاره به طرح داوری در مساجد و همچنین مراکز صلح مساجد اظهار کرد: مساجد به عنوان پایگاه های مورد اعتماد مردم می‌تواند به عنوان داور و مصلح اختلافات اهالی محل نقش آفرینی کرده و تبدیل به پایگاه هایی برای حل اختلاف خانواده ها و در مسیر صلح شده و یاور دستگاه قضا باشند.

ولایتی همچنین عنوان کرد: مساجد باید پایگاه دادگاه های صلح باشند تا به معنای واقعی سنگر اسلامی نامیده شوند.

ائمه جماعت مساجد داور و مصلح اختلافات مردم شوند

وی با تاکید بر لزوم نقش آفرینی ارکان مسجد در این طرح تصریح کرد:  جایگاه ائمه جماعت در مسجد و احترام و ارزش خاصی که مردم برای روحانیان قائل هستند می‌تواند به عنوان یک فرصت برای حل اختلاف و ایحاد صلح و داوری بین مردم استفاده شود.

رییس مرکز حل اختلاف خراسان رضوی عنوان کرد: اگر ظرفیت مساجد در حوزه داوری و حل اختلاف احیا شود، حجم پرونده ها به صورت چشمگیری کاهش یافته و حتی دادگاه ها تا حد تعطیلی پیش خواهند رفت.

ولایتی بیان کرد: ائمه مساجد نیز به عنوان امین مردم منطقه وظیفه سنگینی برعهده دارند و شرایط باید به گونه ای پیش رود تا مردم در حوزه اختلافات خانوادگی قبل از رفتن به دادگاه، به روحانی مسجد مراجعه کنند. 

کد خبر 1802386

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha