حضور نسل های مختلف بزرگترین دستاورد جشنواره موسیقی فجر/ موسیقی جدی نیاز به حمایت دارد

احمد صدری بزرگترین دستاورد جشنواره موسیقی فجر را نسل‌هایی خواند که در این چهار دهه در این جشنواره‌ها حضور پیدا کرده‌اند و گفت: موسیقی جدی نیاز به حمایت دارد. این حمایت لزوماً مادی نیست، بلکه ممکن است یک وزارتخانه یا فرهنگستان هنر، سالن را رایگان در اختیار هنرمندان توانمند قرار دهد.

«احمد صدری»، مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به دستاوردهای جشنواره موسیقی فجر بعد از چهار دهه بر لزوم همراهی بزرگان موسیقی با این رویداد ملی تاکید کردو به  خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان گفت: بزرگترین دستاورد جشنواره موسیقی فجر، خود نسل‌هایی هستند که در این جشنواره‌ها حضور پیدا کرده‌اند. ما هم جزء همین نسل‌ها هستیم. به یاد دارم که در جشنواره فجر کنار استادان قرار می‌گرفتیم و تحت تاثیر آنها به سمت موسیقی جدی می‌رفتیم. تاثیرات موسیقی باید مستقیم و بی‌واسطه باشد، نه اینکه برنامه‌ریزی‌های دولتی تاثیری داشته باشند. دستگاه‌ها فقط موسیقی را در معرض دید قرار می‌دهند و استمرار این تاثیرات در افراد به وجود می‌آید. به عنوان مثال، تاثیرات موسیقی نواحی به شکل طبیعی در جامعه دیده می‌شود، بدون اینکه بخواهیم دولت برنامه‌ای برای آن تدارک ببیند. مردم خودشان انتخاب می‌کنند و وقتی به دلشان می‌نشیند، تاثیرگذار می‌شود.

مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به فعالیت نسل جدید در عرصه موسیقی؛ توضیح داد: نسل امروز هم که کمتر دیده می‌شوند، در حال رشد هستند. ماهیت این نوع موسیقی به گونه‌ای است که کمتر دیده می‌شود. همان‌طور که در سینما هم چنین وضعیتی داریم. تعداد تماشاگران فیلم‌های کمدی زیاد است، اما این تعداد لزوماً نشان‌دهنده کیفیت اثر نیست. در سینما هم افراد اهل اندیشه کم هستند. در موسیقی نیز باید این افراد دیده شوند.

وی ادامه داد: بخش زیادی از این دیده شدن باید توسط نهادهای مختلف و بخش خصوصی صورت بگیرد. مثلاً در بنیاد رودکی اتفاقاتی مانند "طرز نو" رخ داده است که بچه‌های شرکت کننده در همین دوره‌ها آن را اجرا می‌کنند. این افراد به استمرار نیاز دارند و باید بیشتر دیده شوند. متاسفانه رسانه‌ها هم به این افراد توجه نمی‌کنند و هیچ گفت‌وگویی با آنها انجام نمی‌دهند. چند وقت پیش در جشنواره خلاق در شاهین‌شهر اصفهان دختری را دیدم که فوق‌العاده تار می‌زد و به طرز عجیبی وزن موسیقی ایرانی را درک کرده بود. این افراد نیاز دارند که دیده شوند.

صدری به تشریح رشد هنری در حوزه موسیقی در چهار دهه اخیر پرداخت؛ اظهار کرد: اگر مقایسه‌ای با گذشته داشته باشیم، می‌بینیم که تعداد افرادی که در عرصه هنر فعالیت می‌کنند، رشد زیادی داشته است. متاسفانه این رشد را به درستی درک نکرده‌ایم. به عنوان مثال، تعداد هنرستان‌ها را قبل و بعد از انقلاب مقایسه کنید. این رشد باعث می‌شود افرادی با توان اجرایی خاص به عرصه هنر وارد شوند. موسیقی پاپ ممکن است درآمد خود را بدست آورد، اما موسیقی جدی نیاز به حمایت دارد. این حمایت لزوماً مادی نیست، بلکه ممکن است یک وزارتخانه یا فرهنگستان هنر، سالن خود را رایگان در اختیار هنرمندان توانمند قرار دهد.

کد خبر 1803836

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha